▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Тази вкусна подправка контролира диабета

2023-09-18
845
0
1-3 мин.
Тази вкусна подправка контролира диабета

Ето как да регулирате кръвната захар с ароматния дар

Без съмнение диабетът е едно от най-големите предизвикателства за здравето в днешно време. За захарната болест категоричен лек няма, намират се само медикаменти и терапии с регулативна и възспираща развитието й роля. За щастие, за тази цел могат да ни бъда полезни и някои вкусни и потентни природни дарове.

За ползите от канела при диабетици се говори близо 2 десетилетия. По темата са проведени и няколко мащабни научни изследвания, предимно с болни от диабет тип 2. Резултатите показват недвусмислено, че при прием на около 2 грама канела дневно в рамките на 40 дни нивата на глюкозата спадат между 24 и 30 %! За същото време консумацията на ароматната подправка се разправя успешно и с високия холестерол. Неговите нива падат с до над 40 %. Така приемът на канела благоприятства справяне с два от най-честите здравословни проблеми на съвременния човек - високите кръвна захар и холестерол. Най-честата причина за тяхното повишаване е нездравословният живот и затлъстяването, макар немалка роля да играе и генетиката. Честата употреба на канела намалява и количеството натрупани мазнини (триглицериди) и шлаки в кръвната плазма, с което предотвратява сериозни сърдечни заболявания.

Ароматната подправка има слава на мощен лек от хилядолетия. В Древен Египет например активно я ползвали за третиране на кашлица, възпалено гърло и артрит. Днес се знае, че канелата съдържа 2 мощни антиоксиданта, които са с много силно противовъзпалително действие - проантоцианидин и цинамалдехид. Освен това в канеленият прах могат да се открият най-голямото количество танини в природата, което прави продуктът есенциален за укрепване на тъканите в организма и борбата с патогенните бактерии и паразити, които предизвикват опасни инфекции в нашите органи.

В допълнение канелата е и щедър източник на витамини и минерали, сред които: манган, желязо, калций и витамин К. Приемът й е силно препоръчителен както при лечебна диета за диабетици, така и при хронична анемия, ставни и костни възпаления, сърдечни проблеми, чернодробни заболявания. Помага за намаляване на телесното тегло.

За терапия с канела обаче трябва да се избере правилният вид от подправката. Най-лечебна и сочена като стандарт за високо качество е цейлонската канела (отглеждана в Цейлон). Някои от другите видове съдържат кумарин и редовният им прием може да причини сериозни проблеми на черния дроб, най-честият от които е хепатит. Затова, уверете се, че не се “лекувате” с потенциално опасна за здравето подправка. 
Доказаните ползи на канелата срещу диабета продиктува мястото й в ефективното природно решение на Биотика при диабет - ГЛИКОФИКС.  В състава на хранителната добавка влизат още:

  • Куркума - една от най-мощните и широкоспектърни билки на планетата с доказано ефективно въздействие върху над 800 болестни състояния, сред които и диабет.
  • Риган;
  • Коприва;
  • Глухарче - безспорно едни от най-доказаните билета в борбата с диабета. Контролира производството и усвояването на инсулина, поддържа здравословните нива на кръвната захар и повлиява благоприятно всички неприятни симптоми на заболяването.
Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

kozmetika
bilkovi tinkturi
special
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Най -често се отглеждат два вида алое, които имат лечебна сила: алое дървесно - обикновено се нарича..

2020-11-18 15:39:28

Копривата вече тръгна по дворове и дерета. Баба Спасуна я предлага на Женския пазар в София под форм..

2019-12-03 15:04:38

За съжаление в наши дни все по-често чуваме за заболяване като диабет, което налага строги ограничен..

2020-09-25 12:08:06

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56