❄ КОЛЕДНИ ПОДАРЪЦИ ❄

Какви са симптомите на менопауза?

2020-12-03
274
0
Biotica
По време на менопаузата или климактериума, в женското тяло настъпват различни и доста радикални промени, за които обаче повечето жени не знаят или знаят твърде малко. В настоящия материал ще стане дума за това, какво представлява климаксът и на каква възраст настъпва той, какви са симптомите, хранителните добавки и билки, с които преходът през този период е по-лек.

Какво е менопауза и кога да я очакваме

Менопаузата всъщност настъпва една година след последната менструация и преминава през три етапа:
  • Пременопауза - протича на възраст от 40 до 45 години и може да е с продължителност от 4 години. През този период, половите хормони (естрогени) постепенно намаляват;
  • Менопауза - обикновено се проявява към 55 години, когато менструалният цикъл напълно спира. За да се потвърди обаче със сигурност, жената трябва да е живяла поне една година без никаква менструация;
  • Постменопауза - протича една година след менопаузата, но за съжаление липсата на естрогени може да доведе до развитие на остеопороза.

Кои са симптомите за климактериум

Симптомите могат да се изразяват в различна степен при отделните жени, но основно проблемите се проявяват в наличието на топли вълни, нощно изпотяване, крайно безпокойство, поява на чести инфекции на пикочните пътища, като Цистит, вагинална сухота и болезнени усещания при полови сношения. Срещат се още симптоми, като намалено либидо, нарушения в съня и т.н.

Има ли подходящи билки и хранителни добавки за справяне с менопаузата

Симптомите при отделните жени се проявяват по различен начин, и при някои те са много леки. В подобен случай не се налага употребата на допълнителни хранителни добавки. При други обаче, описаните по-горе симптоми могат да се проявяват остро, при което употребата на конкретни добавки значително ще улесни трудния преход. Това са например витамините от групите А, Е, D, В6 и В12. Полезни елементи още са Калцият и Омега-3 мастни киселини. Някои природни билки, които се съдържат в съвременните хранителни добавки, могат да са черният кохош, жълтият кантарион, женшенът и салвията.

Какво предлага Биотика в помощ на жените в климактериум

Климаксът не е заболяване и той настъпва при всяка жена в дадена възраст. Това са нормални промени в женското тяло, които са заложени от природата, но съвременната медицина има определени решения. Biotica, като специализиран онлайн магазин за продажба на спортни стоки и органични хранителни добавки, може да предложи подходящи продукти на най-добри цени и с гарантирано високо качество, така че възползвайте се!
Алтернативната медицина също има какво да предложи за по-лесно справяне с менопаузата. Особено полезни са фитоестрогените в растенията. Фитоестрогените са вещества от растителен произход, представляващи аналог на женските полови хормони. Попадайки в организма на жената, фитоестрогените са способни да регулират синтеза и да компенсират липсата на естрогени до нивото, от което зависи външния вид и здравето на жената. Те нямат хранителни свойства, защото липсата на прием не води до дефицит. МЕНО ПРОТЕКТ е неоценим продукт за всяка жена. Съставен е от 100% натурални продукти. Съдействащи за регулиране хормоналния баланс по естествен начин и осигуряване на самочувствие и спокойствие на дамите. Подпомагат за безсимптомно преминаване през периода на менопауза. 
Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

kozmetika
special
bilkovi tinkturi
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Масло от “дървото на живота” днес лекува всички дихателни инфекции и рани в цял свят Не други, а ..

2023-10-25 09:55:32

Спрете катарактата и глаукомата, преди да ви отнемат зрението Ако преди 20 години нашите очи са с..

2023-10-23 13:53:05

Направете първата крачка още сега! Есента и бавно настъпващата след нея зима носят десетки опасни..

2023-10-23 13:40:25

Хроничният запек е често срещан проблем при съвременния човек. Засяга хора на всяка възраст, без изк..

2023-10-21 14:50:49

Приложете ги веднага, преди да стане късно Сезонът на коварните грипове и екстремните предизвикат..

2023-10-21 10:40:47

Не чакайте да мине от само себе си - вземете мерки веднага По нашите ширини за проблеми в зоната,..

2023-10-21 10:34:24

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56