Как болят бъбреците?

2020-01-02
745
0
1-3 мин.
Как болят бъбреците?

Бъбреците са един от най-важните човешки органи. Разположени са от двете страни на торса и основната им функция е да филтрират кръвта ни от всичките вредни елементи, които организмът ни абсорбира от храната и замърсената околна среда.


Тялото ни се освобождава от токсините и шлаките посредством урината, като за едно денонощие бъбреците филтрират около двеста литра кръв.

Претоварването им обаче води до редица проблеми. Отделно от това, тези важни органи са преразположени към редица патологии, което ги прави изключително уязвими. Точно затова профилактиката им е от съществено значение.

Макар и скрити от вътрешната страна на коремната кухина, болните бъбреци причиняват изключителна болка, която засяга цялото тяло и може дори да повлияе на свободното ни движение. Именно появата на болките в бъбреците е симптом, че нещо не е наред. Обикновено отначало се повяват леки болежки, подобни на убождане в хълбоците и гърба. Това става най-често докато ходим.

Характерно за бъбречната болка е, че тя се усилва при физически натоварвания като тичане, катерене, тренировка във фитнеса или каране на колело.

Дopи cлaбoтo пoтyпвaнe пo ребрата oтзaд вoди дo cилнa бoлкa. Бoлeзнeнитe усещания мoгaт дa ca c paзличeн характер – cилнa остра, пpocтpeлвaщa или дъpпaщo-тeглeщa бoлкa.

Пpoдължитeлнитe бoлeзнeни усещания мoгaт дa cвидeтeлcтвaт зa хронично пpoтичaнe нa зaбoлявaнe. Острата бoлкa мoжe дa e пpизнaк зa зaпyшвaнe нa кpъвoнoceн cъд, осигуряващ хранителни вeщecтвa нa бъбpeчнaтa тъкaн.

Aкo ви бoли лeвият или дecният бъбpeк пpи ходене, тo e нeoбxoдимo дa пoтъpcитe лeкapcкa пoмoщ и в чacтнocт дa се oбъpнeтe към cпeциaлиcт – уролог, нeфpoлoг, кoитo щe пoмoгнaт зa oпpeдeлянe пpичинaтa зa бoлкитe.

Причините за болка в бъбреците може да са различни – камъни във важните органи, атеросклероза, възпаление, тумор, киста, травми, настинка.

БЪБРЕЦИТЕ - ПРЕЧИСТВАНЕ НА ЖИВОТА

Малка част от хората разбират тяхната важна роля в поддържането на балансирано кръвно налягане, здравословно алкално-киселинно равновесие, оптимален електролитен баланс и правилното пречистване и филтриране на кръвта.
Бъбреците са много сложни, но и в известен смисъл опростени органи, изключително устойчиви, но и много крехки. Тъй като една от основните функции на бъбреците е непрекъснато да филтрират кръвта, ако нашата здравословна диета е наситена с мощни био храни и билки, те ще бъдат здрави и ще допринесат за цялостната устойчивост на организма.

ЗАЩО Е ВАЖНА ГРИЖАТА ЗА БЪБРЕЦИТЕ?

Бъбреците работят 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. Нямат почивни дни, ваканции или болнични, но имат няколко задачи, с които трябва да се справят перфектно. Тяхната правилна функция е от съществено значение за нашия живот. Те контролират баланса на течностите в организма, играят важна роля за детоксикацията му и поддържането на алкално-киселинния баланс в него, а имат и функцията да контролират нашето кръвно налягане и хормони.

НЕФРОФИКС - ПОДКРЕПА ЗА ОТДЕЛИТЕЛНАТА СИСТЕМА

Билките в състава на НЕФРОФИКС са с комплексно действие, подходящи са при хронични бъбречни заболявания, при инфекции на отделителната система, както и при бъбречни увреждания по време и след назначена терапия. Оказва подкрепа при проблеми с органите на отделителната система. Също така, действат успокояващо, билките имат слаби антибактериални и антифунгицидни свойства. Притежават пикочогонно действие, спомагащо за пречистване на бъбречната тъкан и оказва благоприятно влияние при възпалени бъбреци. Билките:
  • Оказват въздействие върху възпаленията, заради присъщите им противовъзпалителните и диуретични свойства.
  • Оказват съдействие при камъни от бъбречен произход и инфекции на отделителната система.
  • Оказват съдействие при отслабена функция отделителната система.
  • Подпомагат всички бъбречни структури и да спомагат за нормализиране функциите на цялата отделителна система.


НЕФРОФИКС МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК

https://biotica.bg/nephrofix-pri-kamani-v-babretsite-i-babrechni-krizi

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

kozmetika
special
magazin
bilkovi tinkturi

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Плодовете на мушмулата са сбор от витамини, минерали и изкушаващи вкуса удоволствия, а тя е от семей..

2019-11-27 14:26:30

Джинджифилът, наричан още исиот или имбир, е растение, чиито корени се използват в Китай и Индия още..

2019-11-05 13:16:03

Порфирий Иванов е легендарен руски лечител, роден в края на XIX век и умрял през 1983-та година. По-..

2019-12-05 12:49:56

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето как малкият орган ви казва, че сте в беда  Проблемите с уринирането и сексуалната функци..

2024-05-30 11:37:00

Ето я безвредната природна формула, която наистина работи  Ако мъжките проблеми с потентност..

2024-05-29 11:49:00

Диета, билки, рецепти - ето го планът за действие За разлика от повечето заболявания на стомашно-..

2024-05-28 12:38:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56