▶ Нов магазин в центъра на София | бул. Христо Ботев №60

Домашна инхалация при бронхит

Домашното вдишване при бронхит може да се извършва както с пара, така и с пулверизатор. Вдишването с пара е най-старият и най-популярен вид лечение на бронхит. Те обаче не трябва да се извършват без предварителна медицинска консултация, за да не навредят на здравето. Положителен ефект може да се постигне само при липса на гноен възпалителен процес.

Най-популярни са домашните инхалации при бронхит със следните състави:

  • Лечебни билки. Това може да бъде лайка, жълт кантарион, градински чай, малинови листа, невен, мента, блатен розмарин, евкалиптови листа, риган, хвойна. Като начало от билките се приготвя отвара. След което се настоява за 30 минути. След изтичане на времето към разтвора се добавя вряща вода и се диша над изпускащите се от него пари в продължение на 30 минути.
  • Инхалация с лук и чесън. За да се извърши процедурата, те се смачкват и се добавят към предварително приготвен разтвор за инхалация.
  • Инхалация с разтвор на морска сол. За да го приготвите, са ви необходими литър вода и 3 супени лъжици сол. По желание към този разтвор се добавя чаена лъжичка сода за хляб.
  • Парите от етерични масла могат да се вдишват само когато не са алергични. Домашните инхалации при бронхит се извършват с борово масло, с евкалиптово масло, с кедрово масло от Алтай, с хвойново масло, с масло от туя, с етерично масло от лавандула, с масло от чаено дърво. За да създадете концентриран разтвор, който ще доведе до лечебен ефект, ще ви трябват не повече от 5 капки всякакво масло в една чаша вода.
  • Инхалация със сух физиологичен разтвор. За да завършите процедурата, ще ви е необходима накълцана морска сол, която се загрява в тиган. Полученият горещ прах се изсипва във всеки подходящ съд и се диша над него, като от време на време се разбърква солта.
  • Парна инхалация с билкови препарати. Принципът на вдишване не се променя. Има най-ефективните колекции, които са показани за трудно отделяне на храчки. Например: цветя от бъз (15 g) + цветове на лопен или лайка (25 g) + борови пъпки, или билка термопсис (1 g) + иглика (20 g). Всички тези такси се варят, вливат и разреждат с вряща вода.  

▶ Програма “Рестарт” е комплект от 3 хранителни добавки на натурална основа, подкрепящи организма и неговото възстановяване след тежки инфекции и заболявания.

▶ Пакетът е разработен специално за хора, преболедували вируси, засягащи главно белите дробове.

▶ Трите продукта работят в направление пречистване белите дробове, детоксикация на черния дроб с цел възстановяването му след продължителен прием на лекарствени продукти и пречистване на кръвоносната система и лимфата.Търсене

Категории

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина