Подарък при поръчки над 150 лв.

Как да се отървем от глисти?

2023-02-21
6867
0
1-3 мин.
Как да се отървем от глисти?

Изгонете паразитите от тялото си без лекарства.

Първичните виновници за едни от най-сериозните проблеми с нашето здраве са паразитите. Те обитават тънките черва, разрастват се и образуват колонии, които буквално крадат хранителни вещества и важни елементи от нашите органи, за да вегетират и рушат отвътре тялото ни. По същество те увреждат не само храносмилателната или отделителната система, както погрешно се схваща, поради факта, че там са основните им местообитания. В най-общ план те унищожават имунната ни система и така канят всякакви вирусни инфекции в организма. Според схващанията на лекарите холистици именно глистите и токсините, свързани с тяхната дейност в нашето тяло, стоят в основата на всички сериозни имунологични и хронични заболявания, които ни застигат. Затова регистрирането и изхвърлянето им от нашите органи е първостепенна задача. 

По същество глистите са кръгли червеи с различна дължина, които се вмъкват   в нашето тяло най-често чрез консумация на храна (недобре сготвена, сурова) или вода (вероятно от замърсен източник), контакт със заразено с животно, ухапване/ужилване от насекомо или вследствие на полов контакт. Нерядко обаче паразитите се вмъкват през носа и кожата ни,  както и поради пропуски в личната хигиена. Освен кръглите, които носят названието нематоди, в тънките ни черва се заселват също тении с плоска форма, оксиури и едноклетъчни, по-известни като протозои. 

Няма яснота точно колко време можем да споделяме тялото си с червеите, преди да се появят симптоми, че сме техни гостоприемници. Ето ги обаче първите сигнали, че може всекидневно да ни нападат глисти:

 • болки в стомаха - тежест, киселини, остри спазми;
 • подуване и изпускане на газове;
 • гадене и повръщане;
 • разстройство;
 • кръв в урина;
 • анемия и световъртеж;
 • системна умора;
 • главоболие;
 • повишена раздразнителност;
 • сърбежни обриви около ануса. 

Най-недвусмисленият знак, че съжителстваме с паразити, е появата на червеи в изпражненията. 

Глистите тормозят човечеството от дълбока древност. Различните народи и цивилизации, развивайки познанието си за света и медицината, са открили широк набор природни средства за защита на човешкия организъм от паразитно нашествие. Ето ги някои от натуралните способи за избавяне от червеите:

 • чесън - наричат го антибиотик от градината, защото крие мощно антибактериално, антигъбично, антипаразитно и антисептично действие. Идеален способ за умъртвяване на паразити. Освен това е доказано силен стимулант за имунната система, от което тя се нуждае за възстановяване от нашествието и дейността на глистите в червата ни.
 • тиквено семе - семките от тиквата оптимизират дейността на бъбреците, съдействат за отмиването на червеите и изхвърлянето им от нашето тяло с урината. Смята се, че унищожават и яйцата на глистите.
 • нар - кората на екзотичния плод е убиец за всички паразити, защото крие пуницин и пелетиерин. И двете съединения са токсични за чревните нашественици. Също като тиквеното семе имат париетичен ефект върху глистите, тоест спомагат да се изхвърлят с изпражненията. Затова смело хапвайте вкусния плод или пийте вкусни фрешове. Най-ефикасна за отърваване от червеите е отвара от кората на плода, която се приготвя с накисване в половин литър вода, престояла поне 5-6 часа и след това сварена, докато се редуцира наполовина.
 • алое - растението е синоним на натурален детокс за тялото. Силният му очистителен ефект му помага ефективно да се разправи с паразитите. Няма значение под каква форма ще решите да го поглъщате - гел, прах или екстракт. Уверете се, че е незамърсено и със запазени качества.
 • лук - бабите ни изтрепвали глисти основно със сок от лук. Решението е мъдро - зеленчукът е пълен със серни съединения, които убиват глистите. Може да пиете не повече от 3 лъжици лучен сок дневно за срок до 14 дни. Проверете ефекта и ако е необходимо повторете след почивка от седмица.
 • карамфил и куркума - и двете са с антична слава за пречистване на червата от зловредни нашествия. 
 • плодове и зеленчуци с бета-каротин  - съединението е прекурсор на витамин А, който пък укрепва чревните стени срещу инвазия от паразитни червеи. Най-популярни в тази категория са несъмнено морковите. Съветът е да ядем поне 2 кръгчета суров морков сутрин на гладно. Противопоказания няма, така че навикът може да стане безсрочен. Освен че очистват, морковите предотвратяват и повторно нашествие от глисти. С такова действие могат да се похвалят също тиквата и сладките картофи. Горчива тиква с мляко пък е друг от методите за очистване на червата, завещан от предците ни.

Полезна препоръка на старта на очистването от глисти е да ограничите консумацията на полуфабрикати, изделия от бяла захар, недобре обработени термично меса или твърде много животинско мляко. Всички тези храни създават отлична среда за работа и размножаване на паразитите и не помагат за възстановяване на баланса в чревната флора. 

Ако искате комплексна атака срещу глистите, доверете се на бестселъра на Биотика - ПАРАЗИТАКС. Продуктът съдейства за цялостно очистване на тялото и подкрепа за намаления имунитет. Специално за децата, които често са жертви на паразити, е натуралната добавка ПАРАЗИТ ФРИЙ. 

Още предложения за чисти черва и силен имунитет на изгодни цени открийте в онлайн магазина Biotica.bg. 

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

kozmetika
special
bilkovi tinkturi
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Ето така ще сте сити и слаби без мъки и лишенияЛошите хранителни навици и малкото време за спорт и ф..

2023-04-10 09:55:43

Биотинът е част от водноразтворимите витамини от група В. Познат е още като витамин В7 или витамин Н..

2019-12-12 09:01:07

Най -често се отглеждат два вида алое, които имат лечебна сила: алое дървесно - обикновено се нарича..

2020-11-18 15:39:28

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Последното откритие на съвременната фитотерапия е продуктът Голфикс за разграждането на жлъчни камън..

2019-05-22 14:07:15

Хранителната добавка Гликофикс е резултат от множество клинични проучвания върху екстракти на растен..

2019-06-18 12:49:06

Има два начина да бъдеш незабравим в секса. Да се представиш страхотно и да побъркаш от удоволствие ..

2019-06-27 13:36:49

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56