10% БОНУС ОТСТЪПКА С КОД BONUS10

Как да изберете правилните хранителни добавки за вашите нужди и здраве?

2023-06-06
918
0
1-3 мин.
Как да изберете правилните хранителни добавки за вашите нужди и здраве?

Вижте формулата за успех без лекарства

Шокиращият ръст на злокачествени, хронични, дегенеративни и автоимунни заболявания в последните десетилетия доказаха недвусмислено, че напредъкът на медицината и здравната култура не значи непременно по-здрави мъже, жени и деца по света. Напротив - сякаш цената на прогреса се компенсира от нови и нови вируси, генетични проблеми, затруднена репродукция и рязко покачване на болести, за които още не се знае достатъчно. 

Нека само да си спомним колко са били болните от диабет преди 30 години или кой изобщо знаеше какво е ковид преди едва 3. Макар да напредва, науката сякаш не може да компенсира изпреварващо занижения имунитет на хората. И докато преди години се считаше, че сериозните заболявания са гарантирани само за възрастни, днес данните сочат друго. Все по-млади хора в активна възраст се оказват в плен на физически и психически предизвикателства, които трябва да преодоляват ежедневно. За това можем да виним лошите хранителни навици, заседналия живот, повишения стрес и още много фактори, за чийто принос в уравнението обаче не можем да бъдем сигурни докрай. 

В тази пулсиращо несигурна среда за нашето здраве, сякаш постепенно осъзнахме, че не може за всяка болежка или дискомофорт системно да се пият хапчета. Първо, защото организмът привиква и ефектът се размива с времето. Второ, защото регулярната употреба на лекарства, които потискат едни симптоми, обичайно водят до проблеми с други органи в нашето тяло. 

Единственият начин да избегнем този парадокс очевидно е да заложим на натурална алтернатива за превенция и безвредно лечение. Така се роди ерата на хранителните добавки. Пазарът им се разширява и все повече хора решават да заложат на тях, за да укрепят своя имунитет и да си набавят дефицитните в днешната храна витамини, аминокиселини и минерали, необходими на организма. За да се сбъдне тази цел обаче, трябва да се изберат висококачествени хранителни добавки с доказано чист състав. 
Независимо дали става дума за протеини и креатин, които подкрепят натрупването на мускулна маса във фитнеса, или за билкови тинктури, капсули, дражета и таблетки, първо и основно правило е - купувайте от проверени производители, които използват качествени и чисти екстракти. В противен случай е силно вероятно да си купите нещо, което да ви донесе нищо. 

Второто нещо, което трябва да съобразите, е какви дози от избраните хранителни добавки се препоръчват за вашите цели. Така ще намерите оптималната разфасовка от нужния продукт. Обърнете внимание и на мерните единици за тегло и количество, които се различават за хранителните добавки в различните държави.

Ако търсите подкрепа за активен спорт, никога не превишавайте препоръчителните дози с цел по-осезаем ефект. Дори хранителните добавки да са практически безвредни, те все пак оказват влияние на всички системи в организма ви. Напълно е възможно в желанието да си доставите повече енергия и сила, да се окажете с мозъчна мъгла и силна възбудимост, например. Прекомерният прием на протеини също може да създаде известни неприятности, както и повечето хранителни добавки с анаболен ефект (дори базираните на чисти билки).    

Основното, което трябва да се има предвид при избор на алтернативни продукти за здраве, е принципът им на действие. За разлика от протеина например, билковите хранителни добавки повлияват на системите в нашето тяло “с натрупване”. Това означава, че ефектът настъпва не след първите 2-3 приема, а след постоянство във времето (обичайно между 60 и 90 дни ежедневен прием). 
Това важи особено за хората, които търсят хранителни добавки в помощ към диети за отслабване. Запомнете - ако решите на своя глава да увеличите дозата, за да гоните по-експресен ефект, рискувате да напрегнете излишно храносмилателната и отделителната си системи, след което ще трябва да търсите продукти в тяхна помощ. 

Действието на всички хранителни добавки, разбира се, зависи от индивидуалните характеристики на отделните организми. Ако решите да комбинирате алтернативна с традиционна медицина, е добре да разпитате лекуващия ви лекар дали е редно да смесват медикаментите с хранителните добавки, на които сте се спрели след проучването.

Цените на пазара за натурални лечебни средства варират в широки граници. Но не се изкушавайте да посягате към най-евтиното - винаги има причина за тази изкушаваща цена и най-често това е за сметка на чистотата и концентрацията на чистия екстракт. Не си заслужава да дадете дори и малко пари за продукт с минимален до никакъв ефект. 

Във времената на напреднала медицина и все по-крехко здраве най-разумната застраховка е да се обърнем към естествените профилактика и лечение с природни средства, базирани на векове изследвания и знания, натрупани от различни народни по земното кълбо. Днес този опит се влага в хранителните добавки, които събират най-нужното, за да се даде шанс за формиране на силен естествен имунитет в ерата на генномодифицираната храна и заседналия живот. 

В Биотика е постигнат баланс между високо качество и разумна парична стойност на хранителните добавки. Направете верния за вас избор в онлайн магазин Biotica.bg.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
special
magazin
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Домашният ексфолиант ни спасява също от разширени вени и отоциГроздето е балсам за тялото и душата о..

2023-01-05 16:59:39

Природни тайни и 7 лесни трика за красива и здрава кожа през лятотоЖивакът скача, лятото настъпва ув..

2022-06-07 11:22:08

Изучаването, диагнозата и лечението на различните заболявания, засягащи краката – и по-конкретно ход..

2019-12-12 08:56:34

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Бабините трикове, които спасяват от грозотията и скъпите козметични процедуриВсички ние рано или къс..

2024-03-25 23:12:19

Болезненото уриниране е симптом, който не бива да пренебрегваме. Кога да потърсим лекар.Болка или па..

2024-03-25 23:12:02

Техники за оцеляване без успокоителни и сънотворни  Под стрес в ежедневието и науката обичай..

2024-03-17 11:11:20

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56