✅ Безплатна доставка за поръчки над 50 лв ✅

Билки срещу възли на щитовидната жлеза

Възлите на щитовидната жлеза може да засегнат и двата пола, но по-често се появяват при жените. Вътрешността им може да бъде с твърдо или течно съдържание. Понякога са видими отвън под формата на малки подутина на врата, но понякога могат да се развият по-дълбоко в щитовидната жлеза и да бъдат забелязани единствено при изследване с ултразвук. 

Еньовче

Еньовчето е добре позната у нас билка. Освен с полезните си ефекти върху щитовидната жлеза, тя е от полза за здравето на бъбреците и черния дроб. При възли на щитовидната жлеза е полезно да приготвяте чай от еньовче (1 чаена лъжичка на 500 мл вряла вода), който може да пиете веднъж или два пъти на ден. Може да използвате чая и за гаргара (добре е да е топъл).

Женшен

Женшенът е билка, използвана от векове в традиционната китайска медицина за лечение на много заболявания. Той съдържа съединения, които са с противовъзпалителен характер и редовият им прием помага да се свият възлите на щитовидната жлеза. Освен това, женшенът помага да се отпуснете и да се освободите от стреса, който също има отношение към правилното функциониране на щитовидната жлеза. Приемайте екстракт от женшен всеки ден.

Кокосово масло

Полиненаситените масла, които използваме за готвене могат да имат негативен ефект върху нашата щитовидна жлеза. В действителност, изследванията показват, че те играят важна роля за развитието на тиреоидните възли и други проблеми с щитовидната жлеза при много хора. Кокосовото масло е много здравословно и свободни от полиненаситени съединения. То подпомага метаболизма, който е една от основните функции на щитовидната жлеза. 

Селен

Селенът е микроелемент с важно значение за здравето и оптималната функция на щитовидната жлеза. Една от главните му роли е да регулира хормоналния синтез (предимно тироксин).
Може да повишите нивата на селен в организма чрез консумация на четири-пет бразилски ореха всяка сутрин, няколко поредни седмици. Може да приемате и селен под формата на капсули.

Джинджифил

Той е комплексен източник на цинк, калий и магнезий – три от ключовите за щитовидната жлеза микроелемента. В комплект те оказват мощно стимулиращо действие в случаите на отслабена функция на жлезата.

Коприва

Тя е идеалното природно средство за допълване на лечението при хипотиреоидизъм. Благоприятният й ефект се дължи на високото съдържание на йод – основен микроелемент, участващ в секрецията на хормоните на жлезата.

Маточина

Билката с изключително приятен аромат на лимон помага за забавяне секрецията на тиреоидния хормон и облекчаване симптомите при повишена активност на щитовидната жлеза.

Включените екстракти в Тиро Екс съдържат разнообразен набор от биологично активни вещества /флаваноиди, фенолни киселини, полизахариди, алкалоиди, етерични масла, сесквитерпени, дъбилни вещества, катехини, витамини, микроелементи и мого други/, които допринасят за балансиране функциите на щитовидната жлеза. Подпомагат сърдечната дейност и нервната система.

Помагайки за нормалното функциониране на щитовидната жлеза, Тиро Екс е подходящ и за целия организъм. 

Търсене

Категории

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина