ОФЕРТА НА МЕСЕЦА ▶ КОЛОН КЛИЙНЪР САМО ЗА 35 ЛВ

7 храни, които причиняват запек

Запекът е не само деликатен, но и доста често срещан проблем, с който се сблъскват хората на различна възраст.

За запек може да се говори, когато човек има изпражнения по -малко от 3 пъти седмично.

Според различни източници около 27% от възрастните страдат от запек и симптомите, които той причинява. По -специално, повишено производство на газ и коремна болка. Влошаване на хода на запек, заседнал начин на живот и неправилна диета. Физическата активност и корекцията на менюто ще помогнат за нормализиране на работата на стомашно -чревния тракт и справяне с проблема. В тази статия сме събрали 7 храни, които често причиняват запек и го влошават:

Алкохол

Алкохолните напитки са една от причините за запек. Алкохолът, приет в големи количества, води до дехидратация на организма, като по този начин увеличава загубата на течност, която изчезва с урината. На фона на малко количество чиста вода и бързата му загуба, вероятността от запек се увеличава многократно.

Продукти с глутен

Глутенът се намира в пшеница, ечемик, спелта и други зърнени култури. Това е специален протеин, който при поглъщане може да причини запек при някои хора. Освен това има такова заболяване целиакия(непоносимост към глутен. Ако подозирате непоносимост към глутен, трябва да се консултирате със специалист, за да изключите това състояние или да коригирате менюто. 

Изделия от бяло брашно и преработени зърна

Запекът може да бъде причинен от храни, съдържащи минимално количество фибри. Това се отнася за бял хляб, бяла паста, бял ориз. След като е преминала фабричната преработка, зърното губи по -голямата част от грубите хранителни влакна. Без трици и фибри изпражненията в червата не придобиват достатъчен обем, така че те се движат бавно към естествен изход.Когато решавате да увеличите дневния си прием на фибри, трябва да запомните, че при някои хора това може да доведе до обратния ефект - тоест да влоши запека. 

Мляко и млечни продукти

За някои хора млякото и храните на основата на мляко могат да причинят запек.Групата с висок риск включва малки деца, включително бебета. Учените отдават този факт на факта, че тялото им все още не е придобило достатъчна чувствителност към протеините, съдържащи се в кравето мляко.

Червено месо

Има няколко причини, поради които червеното месо може да причини запек:
Ниско съдържание на фибри. 
Висока хранителна стойност. Месото създава усещане за ситост, което продължава дълго време. Поради тази причина човек ще яде по-малко храни, богати на фибри: зеленчуци, бобови растения, пълнозърнести храни.
Червеното месо е с високо съдържание на мазнини, което отнема много време за храносмилането на организма, което може да влоши симптомите на запек.

Бързо хранене, пържени храни

Пържените храни и бързото хранене са директен път към хроничен запек. Ядейки чипс, шоколад, бисквити или сладолед, човек бързо се насища, но в същото време не получава фибрите, необходими на червата. След такава закуска той вече не иска да яде зеленчуци и плодове. Колкото по -малко груби фибри в менюто, толкова по -голям е рискът от запек.Освен че са лишени от фибри, бързото хранене съдържа колосални количества сол. Следователно тялото ще черпи вода от червата, за да я неутрализира. 

Райска ябълка

Яденето на много райска ябълка може да причини запек. Ако на вкус не е сладък, а стягащ, значи съдържа много танини. Попаднали в тялото, те намаляват производството на слуз от червата и забавят перисталтиката му. 

КОЛОН КЛИЙНЪР е изцяло натурална хранителна добавка с профилактично въздействие върху човешкия организъм. Букета от натурални съставки, спомага:
  • Прочистването на дебелото черво от натрупаните шлаки и мазнини по лигавицата и стените;
  • Притежават детоксикираща и прочистваща сила.
  • Организма да се прочисти от всички отпадъчни вещества. Носят усещане за лекота и чистота.
  • Допринасят за изчистване на дебелото черво и влияят положително на функциите в тялото.

Търсене

Категории

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина