▶ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 50 ЛВ ◀

7 ползи, които носи екстрактът от бял трън

Лечебните свойства на екстракта от билката се дължат на активното вещество силимарин. Веществото има силно антиоксидантно, антивирусно и антивъзпалително действие.


Помага на черния дроб

Билката се използва като средство за лечение на увреден черен дроб, вследствие на прекомерна консумация на алкохол. Също така намира приложение при лечение на хепатит, затлъстяване на черния дроб и дори рак на черния дроб.

Забавя стареенето на мозъка

Магарешкият бодил е известен със силните си антиоксидантни свойства, благодарение на които забавя стареенето на мозъчните клетки.

Предпазва от остеопороза

Резултатите от животински и лабораторни проучвания са категорични, че екстрактът от бял трън помага за минерализацията на костите и ги заздравява. Смята се, че може да има благоприятен ефект при хора, страдащи от остеопороза.

Помага при лечението на ракови заболявания

Смята се, че антиоксидантните свойства на силимарина могат да имат антираково действие и в някои случаи повишават ефективността на химиотерапията.

Премахва акне

Благодарение на антивъзпалителните си действия билката е изключително ефективен лек срещу акне.

Помага за понижаване на нивата на кръвната захар

Скорошно откритие гласи, че едно от активните вещества в белия трън има действия, подобни на някои медикаменти, които се препоръчват при диабет. Екстрактът от растението понижава резистентността към инсулин и понижава нивата на глюкоза в кръвта.

Търсене

Категории

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина