▶ ПРОДУКТИ С ДО 50% ОТСТЪПКА ◀

Билка, завещана от траките, спасява жлъчката

2023-09-12
1240
0
Biotica

Ароматният чай ще прочисти камъните и ще се справи с токсините 

От камъни в жлъчката доказано страдат болшинството от хората над 65-годишна възраст и немалко в по-активна възраст. Заболяването се среща често, но може да протича без симптоми и болният дори да не разбере за проблема, преди да стане твърде сериозен и да се отрази на черния дроб, чревния баланс и цялостното биохимично равновесие в тялото.

Както знаем, жлъчката е натоварена с тежката задача да “извози” отпадъчните вещества от черния дроб до тънките черва, като същевременно участва в процеса по разграждане на мазнините в тялото. Когато се образуват камъни, това се случва в жлъчния мехур, който съхранява част от жлъчната течност. Самите образувания се появяват заради натрупване на твърде висок холестерол вследствие на лоши житейски навици (нездравословна диета с много мазни, тлъсти и сладки храни). В състава на самите камъни влиза и билирубин. Наличието им не позволява пълното изпразване на мехура и спира пречистването на отровите от черния дроб към червата. Когато някое от образуванията запуши жлъчния канал, се появяват остри колики, гадене, повръщане, а при прогресия на заболяването може да се стигне до остър панкреатит, обструкция на канала или рак на жлъчката.

За да се спасим от тези сценарий и да защитим едновременно жлъчката, черния дроб и целия организъм от токсините, които те изчистват, можем да разчитаме на ароматна билка от арсенала от мъдрите траки. Става дума за добре известният риган, който е еднакво тачен в кулинарията и народната медицина. Вкусовите му качества за известни на всички, но нека видим как и какво лекува:

  • Детокс - риганът е една от най-подходящите билки за детоксикация на тялото. Стимулира секрецията на всички жлези, улеснява движението на жлъчната течност и подпомага ефективно детоксикацията на черния дроб. 
  • Убива бактерии и гъбички - карвакрола, който съдържа риганът,  е мощен антибактериален агент и се справя с всякакви патогенни организми в тялото. В съчетание с терпените, които билката също щедро предоставя, се спират бактериалните инфекции и се предотвратяват нови възпалителни процеси. Получава се естествено антисептично действие. Поради тази причина и заради съдържанието на ценно етерично масло, риганът се ползва за локално третиране на наранявания, отоци и обриви по кожата. Правят се и билкови бани за изчистване на тялото от гъбички.
  • Възстановява стомаха и храносмилането - с риган се стимулира производството на храносмилателни ензими, подобрява се значително метаболизма и се решават поредица чревни проблеми. Затова и често се прилага в лечебни диети за отслабване.
  • Облекчава болката и спазмите - билката е известен спазмолетик с подчертана ефективност при стомашно-чревни или менструални неразположения. Облекчава крампите и болката, действа отпускащо на мускулатурата.
  • Успокоява нервната система и действа седативно - риганът има доказано успокояващо и леко приспивно действие. Повишава по естествен път нивата на триптофан в нашето тяло. Така носи общо спокойствие и по-здрав сън. Препоръчва се при възрастни и деца при наличие на силна нервна възбудимост и хиперактивност.
  • Илач за дихателна система - с чай или натурален сироп от риган могат да се третират всякакви респираторни проблеми. Билето действа отхрачващо, разреждайки секретът в бронхите. Препоръчва се при астма, бронхит и дори туберкулоза. Предвид, че повишава неимоверно общият имунитет на тялото, приемът му по време на грипни епидемии е безценен тоник за здраве.

Свойството на освобождава жлъчен сок и да пречиства жлъчните канали прави риганът ценна съставка на натуралния продукт на Биотика - Голфикс
Имайте предвид единствено, че риганът не бива да се употребява по време на бременност! 

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
kozmetika
magazin
special

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Научете как лекуват и заместват хапчета и сиропи Есента е вече тук, а с нея започват неизбежните ..

2023-09-29 09:32:34

Как да го спрем, преди да разстрои бъбреците Често се оказваме жертви на остри възпалителни забол..

2023-09-28 09:52:22

Ако не ги научите, непременно ще съжалявате Здравето на нашето дебело черво често не става част о..

2023-09-28 09:42:28

Запазете мъжеството и комфорта, преди да стане късно Названи от незапомнени времена като силния п..

2023-09-27 10:05:46

На какво да се доверим, за да се спасим от вирусите Силен имунитет е златната кауза за нашето здр..

2023-09-27 09:53:02

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56