✅ 10% БОНУС + БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА С КОД: ZELEN ▶ ЗА ПОРЪЧКИ НАД 90 ЛВ.

Топ 7 лека за ухапвания и ужилвания от кухнята у дома

Без аптеки и скъпи мазила - ето всичко необходимо за победа над пъпки и рани от насекоми

Лятото е рай за кожата на едни хора и ад - за други. И тук не става дума за ефекта от слънчевите лъчи и летния бриз. Всички знаем, че и най-прекрасната почивка може да остави тежки белези по тялото благодарение на кръвопиещите насекоми, които дебнат край морето и в планините през горещите нощи и дни. И докато някои са благословени бръмчащите животинки да не им посягат, други патят жестоко и носят спомени от срещата с тях седмици и дори месеци след края на лятото.

Жертвите на злосторниците стават все повече, множат се и средствата за превенция. Вече във всеки магазин могат да се открият спирали, които се горят против летящите кръвопийци (мухи, комари, оси, някои скакалци), богат набор репеленти с различни отблъскващи насекомите субстанции, ароматизирани стикове и гривни за тяло, свещи с етерични масла и прочее. 

Факт е обаче, че когато популацията на хапещи животинки е по-агресивна, дори всички изброени предпазни средства накуп рядко могат да ни спасят от ухапвания, ужилвания и подувания по кожата, които сърбят, болят и често оставят сериозни рани, които зарастват изнервящо бавно (особено ако се къпем паралелно в солена морска вода).

Затова, ако сте част от групата апетитни жертви на насекомите, освен превенцията, трябва да проучите и опциите за третиране на нанесените щети по тялото ви. Готови медицински мазила, разбира се, има в изобилие. Оказва се обаче, че ефективни лекове срещу пъпки, обриви и рани има в буквално всеки дом, те са лесно достъпни и не струват почти нищо.

ТОП 7 ДОМАШНИ ЛЕКА ПРИ УХАПВАНЕ ОТ НАСЕКОМО

  1. Лед - елементарно, но ефективно, ако се използва непосредствено след “нападението” на комари, оси, пчели, паяци и други хапещи и жилещи твари, които ни завещават грозни отоци и възпалителни процеси по тялото. Торбичка с лед, наложена върху подутото място, ще облекчи болката и сърбежа, ще хидратира пострадалата кожа и ще възпрепятства безкрайното раздуване на пъпката.
  2. Оцет - за предпочитане е да се използва ябълков. Нанесете само няколко капки върху ухапаното/ухиленото и не само ще забравите сърбежа, а ще се радват на по-бързо възстановяване.
  3. Сода - разтворитете я във вода и намажете засегнатата област. След 20-30 минути измийте с топла вода. Същото може да се направи и с готварска сол.
  4. Паста за зъби или вода за уста - дезинфекцират раната, спират възпалителния процес и намаляват сърбежа. 
  5. Пакетче чай - за предпочитане са зеленият, от лайка, невен или маточина. Достатъчно е само да го намокрите и наложите върху ухапаното.
  6. Гореща лъжица - Само загрейте прибора за няколко секунди и наложете на раната - ще затвори порите и дезинфекцира почти мигновено.
  7. Лук или чесън - и двете имат мощно антимикробно и аналгетично действие. Нужно е само да се нарежат на половинки или четвъртинки и да се положат върху нараненото място. 

За прогонване на насекомите и успокоение след тяхното ухапване може да се ползва богат набор етерични масла или производени от тях натурални продукти. В козметиката на My Organica естествени базови масла от природата са безценна основа в грижата за кожата.

БИО МАСЛО ОТ ЖОЖОБА възстановява бързо и трайно възпалената кожа, като я хидратира трайно в дълбочина, а ДУШ ГЕЛ С ЦИТРОНЕЛА И МЕЙ-ЧАНГ ще помогне да отблъснете комарите и осите от тялото си със силата им на естествени природни репеленти.

Търсене

Категории

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина