АЛЕРГОКСИН - При алергии

АЛЕРГОКСИН е комплекс от билкови екстракти създаден по рецептурите на акад. Хлебаров с доказано действие, благодарение на които подпомага нормалното функциониране на организма при алергични симптоми като:
 • Кихане;
 • Силно повишена секреция от носа;
 • Сърбеж и парене в носа, очите, устата; 
 • Сълзене от очите в отговор на раздразнение;
 • Чувствителност към прах;
 • Симптомите свързани с кожни реакции;

 

▶ Продуктът е без лекарско предписание и може да се приема продължително време, както и да се комбинира с други средства и медикаменти
▶ Препоръчителният период на прием е минимум 3 месеца
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{(qty * product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
СПЕСТЕТЕ {{(product.discount.price - product.discount.special) / product.discount.price * 100 | number: 0}}%
{{product.discount.reason}}

Бърза поръчка

ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА ПОЗВЪНИ СЕГА НА ☎ 0877 72 10 40
Препоръчваме ви също:
 •  

  ПОМОЩ ЗА ТЯЛОТО ПРИ ПОВИШЕНА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ

  АЛЕРГОКСИН е билков продукт, създаден по рецептурите на акад. Хлебаров, чийто състав влияе благоприятно при повишена чувствителност на организма към някои субстанции и оказва подкрепящо действие върху състоянието, и функциите на нервната система. АЛЕРГОКСИН използва дадените ни от природата точни инструменти за борба с тези състояния. Той е комбинация от билки, действащи синергично помежду си. Вложените в АЛЕРГОКСИН билки въздействат върху функцията на организма да поддържа в норма биохимичните си процеси, рецепторите и реакциите спрямо агенти, разпознавани като “чужди нашественици” и предизвикващи кожни реакции.
   

  В КОИ СЛУЧИАИ СЕ ПРЕПОРЪЧВА

  • Кихане;
  • Силно повишена секреция от носа;
  • Сърбеж и парене в носа, очите, устата;
  • Сълзене от очите в отговор на раздразнение;
  • Чувствителност към прах;
  • Подуване, зачервяване и сърбеж на кожата;
  • Симптомите свързани с кожни реакции;

  ДЕЙСТВИЕ

  Успешно подпомага организма да поддържа в норма биохимичните си процеси, рецепторите и реакциите спрямо агенти, разпознавани като „чужди нашественици“ и предизвикващи алергични реакции.

   

  Дозировка
  Дневна доза по 60 капки, разтворени в 50-100 мл минерална вода или сок, 2-3 пъти на ден.
  Съдържание в опаковка Нетно количество: 100мл
  Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: 180 капки
  Съставки на база дневен прием
  Екстракт от Салвия, стръкове /Salvia Officinalis/ 135mg
  Екстракт от Мента /Mentha Piperita/ 135mg
  Екстракт от Маточина /Melissa officinalis/ 135mg
  Екстракт от Коприва /Urtica dioica/ 135mg
  Екстракт от Глог, плодове /Crataegus/ 135mg
  Екстракт от Валериан, корен /Valeriana offcinalis/ 135mg
  Етанол 62-68 об. %
  Съхранение
  На сухо и тъмно място при температура под 30°С
  Произход на съставките:
  ЕС
 • ЕКСТРАКТ МЕНТА

  Според народната медицина помага за успокояване на кожата при възникнали раздразнения, облекчава болката при ухапване от насекоми, уртикарии и обриви. Редовната употреба на мента е много полезна за хора с астма, тъй като е много добър релаксант.
   

  ЕКСТРАКТ ГЛОГ

  Билколечителите твърдят, че успокоява нервната система и се прилага при безсъние. Изключително добре повлиява и при алергични кризи, които се обострят при нервно безпокойство и понижен имунитет.
   

  ЕКСТРАКТ ВАЛЕРИАНА

  Използва се от народната медицина за успокояване на нервната система, при невроза на сърдечно съдовата система, невротично главоболие, базедова болест и някои проблеми на стомашно-чревния тракт. Билката валериана е известна и със свойствата си да успокоява и отбъбва лигавиците, които при алергични реакции отичат и затрудняват дишането. Влияе успокояващо при кожни раздразнения, сърбежи, невродермити, фотодерматити, ухапвания от насекоми, контактен дерматит, атопичен дерматит.
   

  ЕКСТРАКТ САЛВИЯ

  Билколечителите използват листчетата на тази билка за отнемане на нервното напрежение, успокояват депресията и главоболието. Салвията (градински чай) е известна от хилядолетия с терапевтичното си действие при заболявания като алергичен ринит, риносинуит, риноконюктивит, алергични реакции в устната кухина, хранителни алергии и такива, предизвикани от ухапване от насекоми.
   

  ЕКСТРАКТ МАТОЧИНА

  Билкотерапията твърди, че има анестетично, антибактериално, антивирусно, антиоксидантно, антиспазмолитично, болко- и нервоуспокояващо действие. Понижава високата температура. Отбъбва отеклата лигавица и премахва неприятните симптоми на парене и дискомфорт при алергични състояния. Успокоява очното сълзене.
   

  ЕКСТРАКТ КОПРИВА

  Народната медицина твърди че притежава, изключително антихистаминово действие, копривата е най-силният природен лечител на алергии. Освен, че влияе мощно върху овладяването на симптомите на различни алергични състояния, при по-продължителен прием копривата има силата да лекува множество алергии: към насекоми, лекарствени, хранителни и кожни алергии, уртикария, екзема и атопичен дерматит, контактен дерматит, респираторни алергии, алергичен ринит, астма, дори и тежки състояния на анафилаксия.
  Главното при тази комбинация от концентрирани екстракти на растенията е грижа за състоянието на организма като цяло, а именно въздействие върху всичките „слаби звена“, които са отговорни за възникване на алергична реакция – нервното напрежение, резистентността към неспецифичните алегрени и имунният отговор на организма.
   

  Етанол 62-68 об. %

  • По 60 капки 2-3 пъти дневно, разтворени в 50 мл вода или сок;
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
  • За максимални резултати специалистите препоръчват минимален прием от 3 месеца. Може да почувствате някои от предимствата и подобренията по-рано;
  • Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене;
  • При бременност и кърмене да се приема само след консултация с лекар;
  • Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст;
  • Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца;
  • Съвместим с медикаментозна терапия, с изключение на случаите описани в листовката на приеманото лекарство;
  • За да настъпи пълно усвояване, единствена роля играе метаболизмът. Това е причината, при едни хора ефектът да се наблюдава още след втората седмица на прием, а при други в рамките на тримесечния курс на прием.
  • Продуктът е произведен по специална технология на двойна екстракция, позволяваща висока ефективност и стандартизация.
  • Изцяло натурален продукт. 
  • Не съдържа оцветители, ароматизатори, консерванти и съставки от животински произход.
  • Продуктът е произведен в условия на сертифицирани системи за качество и безопасност БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN 22000:2018

 • Мирослава Чобанова
  2022-12-11 19:59:40
  Здравейте. От 3 месеца(14.09.22г.) пия Ксизал за алергична суха кашлица. Спрях го на 08.12.22г. и на 10.12.22г. започнаха едни ужасни обриви (уртикария) - гръб, корем, ръце, гърди, лице, уста, очи...АД . Явно съм алергична към активното вещество Левоцитиризинов дихидрохлорид. Започнах на 10.12.22г. Алергоксин. Но за 2 дни няма как да се случат нещата и за това същевременно пак започнах приема на Ксизал на 11.12.22г., защото не се издържа. И се чудя, ако приемам паралелно Ксизал и Алергоксин, дали след като спра Ксизал и продължа с Алергоксин, обривите ще бъдат по-малко или няма да се появят. Т.е. дали Алергоксин ще ме защити от активното вещество Левоцитиризинов дихидрохлорид. Извинявам се за глупавото обяснение и глупавия въпрос. Просто търся помощ, а компетентни лекари тук в Сливен няма. Благодаря.
  Biotica.BG
  2022-09-23 12:25:21
  Една опаковка е достатъчна за един месец.
  Мирослава Чобанова
  2022-09-22 12:50:17
  Аз имам суха кашлица и искам да попитам за колко време стига 1 шишенце за месец? Знам, че е глупав въпроса, но... Благодаря
  Станислава Младенова
  2022-05-19 15:20:28
  Много съм доволна от него. Обикновенно април , май имам силна секреция от носа, сълзене на очите и парене. Приемам го от март и състоянието ми има значителна разлика от предходни години
  biotica.bg
  2022-05-13 09:56:15
  Здравейте, да, може да се комбинира.
  В.Велкова
  2022-05-11 10:03:59
  Може ли да се комбинира, заедно с Дермоактал?
  biotica.bg
  2021-12-15 10:37:30
  Здравейте, Таня Димитрова, препоръчваме Ви Алергоксин за деца, тъй като този е за възрастни.
  Таня Димитрова
  2021-12-14 12:10:14
  Здравейте, бих искала да попитам дали може да се дава на дете на 5г.
  Илияна Илкова
  2021-10-21 12:42:00
  Последните няколко години ме мъчи зачервяване и сърбеж по кожата на ръцете. Доволна съм от алергоксин
  Десислава Маринова
  2021-10-16 00:05:28
  Много добре ми подейства още първата седмица радвам се ,че най-накрая открих маето лекарство и то от натурални съставки.
  Маринов
  2020-03-31 17:36:06
  Проблема ми е зачервени, сълзящи очи. След два месеца прием на Алергоксин забелязвам, че постепенно започва да отшумява проблема.
  Нина Начева
  2020-03-14 15:28:33
  Не помня от колко време съм със сенна хрема, алергия към прах и сълзене на очите. Препоръчаха ми Алергоксин и се радвам, че го приемам и резултатите са на лице. Миналата пролет неприятните страдания отминаха. Браво за този продукт. Отлични резултати.
  Д-р Стоянова, алерголог и фитотерапевт
  2019-08-02 14:34:17
  „Преди няколко години, нашят виден колега, Академик Хлебаров, работеше върху формула, която имаше за цел да докаже на съвременната медицина, че алергиите се лекуват. Благодарение на това, вече точните съотношения са открити, преминали са през достатъчно тестове и доказаха своята ефективност в борбата с всички прояви на алергични реакции. Формулата е течен концентриран извлек от няколко фито-нутриента, извлечени от шест билки… Продуктът се казва АЛЕРГОКСИН и се прилага еднакво добре както за профилактика и лечение на алергии, така и при вече възникнали алергични кризи, които трябва да бъдат овладяни. Той е добър заместител на антихистаминовите лекарствени форми, без да предизвиква сънливост и други странични реакции. Изграден е изцяло на билкова основа, без изкуствени добавки, което позволява продължителен прием до пълни терапевтични резултати, без да предизвиква странични ефекти и реакции.“
  tania
  2019-07-30 14:45:18
  С тежка алергия към животни съм. Пих Алергоксин 6 месеца и резултатът е, че няма и следа от нея. В началото не ми се вярваше, но с времето сама се убедих в резултатите. Препоръчвам ви горещо продукта и съм благодарна, че има хора които създават такива качествени билкови продукти за да помагат на хората.
  Lilia
  2019-07-29 14:40:56
  Аз бях с анафилаксия – който има това заболяване, знае колко е тежко и опасно за живота. Не съм правила криза от 8 месеца. Преди това направих три-месечен курс с алергоксин по препоръка на моята лекарка. Спряхме за един месец и повторихме приема за още три месеца по 120 капки на ден.
  Пенева
  2019-07-14 14:44:17
  Имам целогодишна алергия, повече от 30 години, неподдаваща се на никакво лечение. Установена е алергия към домашен прах, цигарен дим, гъбички, плесени. Установила съм влошаване на студ и при стрес. Традиционното лечение само тушира симптомите и отдавна не го прилагам. Смело заявяам, че Алергоксин ми помага.
  Rita S
  2019-06-30 13:18:34
  Аз съм с уртикария, след един месец прием всичко се оправи. много съм доволна
  Параскева
  2019-06-15 14:41:31
  Миналата година го вземах зимата, за да изпреваря сезона на алергиите. Много съм доволна. С дъщеря ми го пием и при двете ни е много ефикасен.
  Виктория Хрисева
  2019-05-23 14:42:50
  Аз съм със сенна хрема и всяка година става страшно като разцъфти природата. Моята лекарка ми предписа Алергоксин и ми каза, че трябва зимата да започна да го приемам, за да се натрупа в организма и като цъфне всичко тялото ми да е подготвено и да не правя алергични пристапи, така че си го пия.
  Динко
  2019-05-21 14:37:42
  Много съм доволен от алергоксина. На мен ми беше достатъчен и един флакон и другите 2 ги дадох на братовчед ми. Той си поръча още един, защото при него действаше по-бавно, но му помогна.
  Даниела Стойкова
  2019-05-16 14:43:34
  Какво ли не бях пробвала, заради пролетната ми алергия и нищо. Големи мъки бяха. Една приятелка го намери в интеренет и ми прати линк да видя. Добре, че тогава го купих , скоро пак започвам да го пия, че пролетта си идва, а ние имаме много тополи в нашия град. Като плъзнат тези мъхчета и проблемите започват.
  Ани Петкова
  2019-05-10 14:35:24
  Продуктът е добър. Пролетта и есента винаги ми сълзят очите и тази пролет отново тръгнах на лов за „поредното спасение“. Една приятелка ми препоръча този продукт и го ползвах 3 месеца през пролетта. Есента се засилих пак да си го купувам, защото ми действаше супер, но се оказа, че няма нужда. Доста траен ефект.
  Яница Димитрова
  2019-04-22 15:16:25
  давам го на дъщеричката ми, която прави тежки хранителни алергии към белтъка на млякото. детето се чувства много добре и съм спокойна, че няма да и навреди защото само билки. препоръчвам ви го .
  Нина Симеонова
  2019-03-26 15:15:28
  При мен се повлия доста добре, аз съм с ларингична кашлица
  Кирил Тонев
  2019-03-23 15:17:02
  Аз съм с анафилаксия и това ми помогна. 6 месеца го пия и не съм направил нито един анафилактичен шок, а преди това се е случвало да правя по и по 4 пъти на месец – бяха ме отровили от урбазон и адреналин.
  Сияна Стар
  2019-03-20 15:18:43
  Малко ме беше страх в началото, но се осмелих и да дадох на детето ми, тогава беше на 6 години и имаше алергии буквално към всичко. Вече година и половина си му давам и както се казва “ да чукна на дърво“ , но все едно ми смениха детето – забравихме времето, когато тичахме до спешното всяка седмица.
  Цвети
  2019-02-10 13:19:10
  Аз съм доволна. Нямах чак тежки кризи, ама пролетта от мъхчетата на тополите полудявах. Почнах да го пия и сега се чувствам супер. Успех на всички в борбата с алергиите.
  Д-р Албена Янакиева
  2019-01-25 15:17:41
  Лекар съм и мога спокойно да препоръчам тази добавка. аз я приемах за лична употреба и останах много доволна. сега си позволявам да препоръчвам и на хората. поздравления за добре направената формула. най-накрая и фитотерапията да започне да конкурира тежките кортикостероидни и нестероидни препарати.Особено когато става въпрос за деца и бременни, където е много специфичен въпроса с третирането на алергиите.

Сходни продукти