▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Сладкият пелин помогнал на виетнамците да победят САЩ във войната

2019-12-03
929
0
1-3 мин.
Сладкият пелин помогнал на виетнамците да победят САЩ във войната

Лидерът на Северен Виетнам открил биологично оръжие, с което направил войниците си имунизирани срещу маларията


Билката Сладък Пелин или наричан по научному Артемизия ануа (Artemisia annua) е позната от хилядолетия в Китай и народите от Изтока. Тя се слави, като здравно оръжие срещу малария, паразити, за тонизиране и възстановяване на организма, лекува редица заболявания в това число и рак. Преди да се спрем на тези нейни качества, нека Ви разкажем една тайна, но много интересна история.

Тя е свързана с това как лековитото растение с наситено зелен цвят и ухайни цветове навлиза в полезрението на западната цивилизация, което става по един доста любопитен начин. По време на Виетнамската война (1955-1975 г.) много американци се разболели от треска в джунглата. Много от тях загинали, тъй като хинина, на който разчитали не винаги бил ефективен срещу маларията. Лекарите установили, че виетконгците – войците на Северния комунистически Виетнам нямали достъп до медикаменти, но за това, пък използвали едно лечебно растение. То виреело в определени места в джунглата, обичало влажни и усойни по-ниски места край реки и блата. Това бил именно ho-chi-minh_Sladak_PelinСладкият пелин. Когато видял, колко е ефективна тази билка, тогавашният лидер Хо Ши Мин потърсил помощ от китайците за дозировка и правилно използване на билката. След края на войната, в която Рамбо бил победен, се появили дори лозунги, че с помощта на пелина виетамците отблъснали американските окупатори. Което макар и пропагандно, не е много далеч от истината. Хи ши мин не дочакал края на войната защото загинал през 1969 г. Две години по-късно обаче под скептичните погледи на западните лекари през 1971 г. все пак е открит активния принцип, който правил Артемизина толкова ефективен в блокирането на маларийни атаки. Оказало се, че в прясно състояние под формата на сок сладкият пелин е още по-ефективен при лечението на треската. Тогата билката можела да излекува дори маларийните щамове, устойчиви на лечение с хинин. Отделно при прием много от войниците на северновиетнамците не се разболявали. Това само затвърждава правилото, че за всеки локален проблем, какъвто е пренасяната от комари и вода малария, природата е измислила съответното решение.

Доскоро се смяташе, че Артемизина не расте в България. Освен това той понякога се бърка със белия или обикновен пелин заради сходния строеж на листата. Екстракт от лечебен Сладък пелин.

Всъщност макар сладкият пелин може да се открие и на територията на България, но трябва да се търси в райони с надморска височина не по-голяма от 650 метра. Оказва, се че едно от най-чудните и лековити растения на планетата е много капризно и рядко може да се открие на по-високо място. Иначе може да се намери и в доста неплодородни почви, камъни, скатове, на които не расте нищо друго. За лечебни цели не се използва стъблото, а само листата и цветовете, които са уникално ароматни. Билката е изключителна и на вкус. Дори само да я носите в чантата си околните няма как да не разберат, че в чантата си криете едно от най-силните здравни оръжия на планетата.

Традиция

Сладкият пелин се е използвал преди 2000 хил. години в двора на Китайските императори доста често. Особено при малария, треска, паразити за прочистване на организма. Той действа още противовъзпалително, помага при анемии и безсъние, понижава нивото на холестерола, тонизира и укрепва целия организъм. Билкари споделят, че го използват за нормализиране на чревни и стомашни функции, дейността на жлъчката. Външно може да се използва кръвоспиращи и за заздравяване на рани.

Едни от последните резултати от научни изследвания дават надежда и на онкоболните у нас, които по неофициални данни вече са около 300 000. Особено ефективен е артемизина върху раковите клетки, които деактивира, но без да засяга здравите.

Наблюдения на специалистите Д-р Нарендра Сингх и д-р Хенри Лай и от Университета на Вашингтон потвърждават лечебното действие на сладкия пелин при онкологични заболявания. Според тях той е полезен при лечението на следните диагнози-рак на дебелото черво, рак на бели дроб и дори левкимия.

Други изследвания показват, че Artemisia annua помага при лечението на рак на яйчниците, рак на простата, меланома и мозъчни тумори. Едно от обясненията е, че молекулите на пелина разпознават раковите клетки заради по-високото съдържание на желязо в тях. Така те се свързват с желязото и ги деактивират. Разбира се все още предстои още дълъг път на изучаване и доказване на ползите на това чудно растение. То се използва за лечение и профилактика 


ТРИАКТАЛ Е СЪЗДАДЕН ПО РЕЦЕПТИТЕ НА ХУЛДА КЛАРК, КОЙТО СЪДЪРЖА: 

ЕКСТРАКТ ЗЕЛЕН ОРЕХ

Според съвременната билкотерапия има мощно противовъзпалително, тонизиращо нервната и храносмилателната система действие. Понижава кръвната захар и артериалното налягане. Прилага се при множество проблеми като екземи, рахит, възпаления на кожата, стомаха и червата, хемороиди, кървене и др. Прекрасен стимулант за засилване на метаболизма.

ЕКСТРАКТ КАРАМФИЛ

Отличен антиоксидант, богат на омега-3 мастни киселини, витамин K, фибри и ватамин C. Успешно снижава нивата на лошия холестерол. Народната медицина смята, че притежава болкоуспокояващо действие и лекува инфекциите. Прилага се при артрит и ревматизъм, подагра, лошо храносмилане, гъбични и бактериални инфекции, гангрени, сърдечно – съдови заболявания и др.

ЕКСТРАКТ СЛАДЪК ПЕЛИН

Съдържа така ценната съставка артемизинин, която учените твърдят, че успешно унищожава раковите клетки. Още в древен Китай са ползвали билката за борба с маларията, а през 2015 година китайския учен Ту Юю печели Нобелова награда за изследванията на артемизинина и ползите му в борбата с маларията и рака.

КОНВЕНЦИОНАЛНО ЛЕЧЕНИЕ И ТРИАКТАЛ

На този етап от развитието на модерната медицина, най-доброто лечение на онкологичните заболявания е конвенционалното. То се свежда до хирургично, трансплантация на стволови клетки, хормонална терапия, таргетна терапия, имунотерапия, лъчетерапия, химиотерапия. Всяко лечение се прилага в зависимост от вида и спецификата на онкологичното заболяването. Като най-приложими и най-разпространени на този етап се считат лъчетерапията и химиотерапията, като ефективността им зависи от редица фактори. Неоспоримо е тяхното въздействие върху раковите клетки и ефекта върху заболяването. Но те носят със себе си и много негативи за организма, които е жизненоважно да бъдат преодолени максимално бързо и ефективно.
След провеждане на лечение с химиотерапия и лъчетерапия, състоянието в организма е като след “ядрена бомбардировка”. Унищожени са както паразити и ракови клетки така и полезните бактерии в организма, които са гръбнакът на имунната ни система. Клетките са блокирани от огромното количество токсини. Мощната интоксикация на организма след химиотерапията води до тотално блокиране на жизнената енергия и затлачване на организма с токсини и шлаки, и до безпрепятствено заселване и размножаване на микропаразити и гъбички, които отново създават предпоставки за нови туморни образувания. Паразитите бързо колонизират всички органи и натрупаните токсини в организма блокират нормалната работа на имунната ни система. Затормозяват се и органите и системите за естествена детоксикация. Също така храносмилателната система е много сериозно увредена и усвояването на хранителни вещества, необходими за ревитализацията на организма, на практика не се извършва.
  • Работи в няколко посоки и успешно да се справя с породените от лъче- и химиотерапията негативи за организма.
  • Подпомага за стимулирането на основната функция на черния дроб да детоксикира организма, изчиствайки го от натрупаните токсини в следствие на лъче- и химиотерапията.
  • Съдейства за ефективното възстановяване на имунната система, унищожена в следствие на лъче- и химиотерапията.
  • Подпомага организма за възстановяване нормалните му защитни функции, давайки възможност да продължи борбата най-ефективно.


ТРИАКТАЛ МОЖЕ ДА ЗАКУПИТЕ ТУК ИЛИ ДА ПОРЪЧАТЕ НА ТЕЛ.: 0877 72 10 40

https://biotica.bg/triactal-podpomagane-po-vreme-na-onkoterapiya

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
kozmetika
magazin
special

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

За уникалните свойства на гъбата Чага се заговори в България през последните няколко години. В Русия..

2019-12-05 13:41:41

Лечение с прополис: Съветите на професор НеумивакинПрополисът като антиоксидант не само увеличава пр..

2020-04-15 16:58:31

Вижте мъдрите рецепти от народната медицина Когато заговорим за пречистване на тялото, трябва вед..

2023-06-04 10:14:05

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56