▶ ПРОДУКТИ С ДО 50% ОТСТЪПКА ◀

Сладкият пелин помогнал на виетнамците да победят САЩ във войната

2019-12-03
490
0
Biotica

Лидерът на Северен Виетнам открил биологично оръжие, с което направил войниците си имунизирани срещу маларията


Билката Сладък Пелин или наричан по научному Артемизия ануа (Artemisia annua) е позната от хилядолетия в Китай и народите от Изтока. Тя се слави, като здравно оръжие срещу малария, паразити, за тонизиране и възстановяване на организма, лекува редица заболявания в това число и рак. Преди да се спрем на тези нейни качества, нека Ви разкажем една тайна, но много интересна история.

Тя е свързана с това как лековитото растение с наситено зелен цвят и ухайни цветове навлиза в полезрението на западната цивилизация, което става по един доста любопитен начин. По време на Виетнамската война (1955-1975 г.) много американци се разболели от треска в джунглата. Много от тях загинали, тъй като хинина, на който разчитали не винаги бил ефективен срещу маларията. Лекарите установили, че виетконгците – войците на Северния комунистически Виетнам нямали достъп до медикаменти, но за това, пък използвали едно лечебно растение. То виреело в определени места в джунглата, обичало влажни и усойни по-ниски места край реки и блата. Това бил именно ho-chi-minh_Sladak_PelinСладкият пелин. Когато видял, колко е ефективна тази билка, тогавашният лидер Хо Ши Мин потърсил помощ от китайците за дозировка и правилно използване на билката. След края на войната, в която Рамбо бил победен, се появили дори лозунги, че с помощта на пелина виетамците отблъснали американските окупатори. Което макар и пропагандно, не е много далеч от истината. Хи ши мин не дочакал края на войната защото загинал през 1969 г. Две години по-късно обаче под скептичните погледи на западните лекари през 1971 г. все пак е открит активния принцип, който правил Артемизина толкова ефективен в блокирането на маларийни атаки. Оказало се, че в прясно състояние под формата на сок сладкият пелин е още по-ефективен при лечението на треската. Тогата билката можела да излекува дори маларийните щамове, устойчиви на лечение с хинин. Отделно при прием много от войниците на северновиетнамците не се разболявали. Това само затвърждава правилото, че за всеки локален проблем, какъвто е пренасяната от комари и вода малария, природата е измислила съответното решение.

Доскоро се смяташе, че Артемизина не расте в България. Освен това той понякога се бърка със белия или обикновен пелин заради сходния строеж на листата. Екстракт от лечебен Сладък пелин.

Всъщност макар сладкият пелин може да се открие и на територията на България, но трябва да се търси в райони с надморска височина не по-голяма от 650 метра. Оказва, се че едно от най-чудните и лековити растения на планетата е много капризно и рядко може да се открие на по-високо място. Иначе може да се намери и в доста неплодородни почви, камъни, скатове, на които не расте нищо друго. За лечебни цели не се използва стъблото, а само листата и цветовете, които са уникално ароматни. Билката е изключителна и на вкус. Дори само да я носите в чантата си околните няма как да не разберат, че в чантата си криете едно от най-силните здравни оръжия на планетата.

Традиция

Сладкият пелин се е използвал преди 2000 хил. години в двора на Китайските императори доста често. Особено при малария, треска, паразити за прочистване на организма. Той действа още противовъзпалително, помага при анемии и безсъние, понижава нивото на холестерола, тонизира и укрепва целия организъм. Билкари споделят, че го използват за нормализиране на чревни и стомашни функции, дейността на жлъчката. Външно може да се използва кръвоспиращи и за заздравяване на рани.

Едни от последните резултати от научни изследвания дават надежда и на онкоболните у нас, които по неофициални данни вече са около 300 000. Особено ефективен е артемизина върху раковите клетки, които деактивира, но без да засяга здравите.

Наблюдения на специалистите Д-р Нарендра Сингх и д-р Хенри Лай и от Университета на Вашингтон потвърждават лечебното действие на сладкия пелин при онкологични заболявания. Според тях той е полезен при лечението на следните диагнози-рак на дебелото черво, рак на бели дроб и дори левкимия.

Други изследвания показват, че Artemisia annua помага при лечението на рак на яйчниците, рак на простата, меланома и мозъчни тумори. Едно от обясненията е, че молекулите на пелина разпознават раковите клетки заради по-високото съдържание на желязо в тях. Така те се свързват с желязото и ги деактивират. Разбира се все още предстои още дълъг път на изучаване и доказване на ползите на това чудно растение. То се използва за лечение и профилактика 


ТРИАКТАЛ Е СЪЗДАДЕН ПО РЕЦЕПТИТЕ НА ХУЛДА КЛАРК, КОЙТО СЪДЪРЖА: 

ЕКСТРАКТ ЗЕЛЕН ОРЕХ

Според съвременната билкотерапия има мощно противовъзпалително, тонизиращо нервната и храносмилателната система действие. Понижава кръвната захар и артериалното налягане. Прилага се при множество проблеми като екземи, рахит, възпаления на кожата, стомаха и червата, хемороиди, кървене и др. Прекрасен стимулант за засилване на метаболизма.

ЕКСТРАКТ КАРАМФИЛ

Отличен антиоксидант, богат на омега-3 мастни киселини, витамин K, фибри и ватамин C. Успешно снижава нивата на лошия холестерол. Народната медицина смята, че притежава болкоуспокояващо действие и лекува инфекциите. Прилага се при артрит и ревматизъм, подагра, лошо храносмилане, гъбични и бактериални инфекции, гангрени, сърдечно – съдови заболявания и др.

ЕКСТРАКТ СЛАДЪК ПЕЛИН

Съдържа така ценната съставка артемизинин, която учените твърдят, че успешно унищожава раковите клетки. Още в древен Китай са ползвали билката за борба с маларията, а през 2015 година китайския учен Ту Юю печели Нобелова награда за изследванията на артемизинина и ползите му в борбата с маларията и рака.

КОНВЕНЦИОНАЛНО ЛЕЧЕНИЕ И ТРИАКТАЛ

На този етап от развитието на модерната медицина, най-доброто лечение на онкологичните заболявания е конвенционалното. То се свежда до хирургично, трансплантация на стволови клетки, хормонална терапия, таргетна терапия, имунотерапия, лъчетерапия, химиотерапия. Всяко лечение се прилага в зависимост от вида и спецификата на онкологичното заболяването. Като най-приложими и най-разпространени на този етап се считат лъчетерапията и химиотерапията, като ефективността им зависи от редица фактори. Неоспоримо е тяхното въздействие върху раковите клетки и ефекта върху заболяването. Но те носят със себе си и много негативи за организма, които е жизненоважно да бъдат преодолени максимално бързо и ефективно.
След провеждане на лечение с химиотерапия и лъчетерапия, състоянието в организма е като след “ядрена бомбардировка”. Унищожени са както паразити и ракови клетки така и полезните бактерии в организма, които са гръбнакът на имунната ни система. Клетките са блокирани от огромното количество токсини. Мощната интоксикация на организма след химиотерапията води до тотално блокиране на жизнената енергия и затлачване на организма с токсини и шлаки, и до безпрепятствено заселване и размножаване на микропаразити и гъбички, които отново създават предпоставки за нови туморни образувания. Паразитите бързо колонизират всички органи и натрупаните токсини в организма блокират нормалната работа на имунната ни система. Затормозяват се и органите и системите за естествена детоксикация. Също така храносмилателната система е много сериозно увредена и усвояването на хранителни вещества, необходими за ревитализацията на организма, на практика не се извършва.
  • Работи в няколко посоки и успешно да се справя с породените от лъче- и химиотерапията негативи за организма.
  • Подпомага за стимулирането на основната функция на черния дроб да детоксикира организма, изчиствайки го от натрупаните токсини в следствие на лъче- и химиотерапията.
  • Съдейства за ефективното възстановяване на имунната система, унищожена в следствие на лъче- и химиотерапията.
  • Подпомага организма за възстановяване нормалните му защитни функции, давайки възможност да продължи борбата най-ефективно.


ТРИАКТАЛ МОЖЕ ДА ЗАКУПИТЕ ТУК ИЛИ ДА ПОРЪЧАТЕ НА ТЕЛ.: 0877 72 10 40

https://biotica.bg/triactal-podpomagane-po-vreme-na-onkoterapiya

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

kozmetika
bilkovi tinkturi
special
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Как да го спрем, преди да разстрои бъбреците Често се оказваме жертви на остри възпалителни забол..

2023-09-28 09:52:22

Ако не ги научите, непременно ще съжалявате Здравето на нашето дебело черво често не става част о..

2023-09-28 09:42:28

Запазете мъжеството и комфорта, преди да стане късно Названи от незапомнени времена като силния п..

2023-09-27 10:05:46

На какво да се доверим, за да се спасим от вирусите Силен имунитет е златната кауза за нашето здр..

2023-09-27 09:53:02

Какво представлява хроничната умора Спите дълго, но се будите безсилни и смазани? Нямате физическ..

2023-09-26 15:03:55

Защитете се от вируси и алергии ефективно сега  Смяната на сезоните е сериозно предизвикател..

2023-09-26 14:44:09

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56