▶ НАД 100 ОФЕРТИ С НАМАЛЕНА ЦЕНА

С тези вкусни семки се изчистих от всички паразити и гъбички

Яжте ги сурови или забъркайте в смути за здраве на стомаха, сърцето и дробовете


Две супени лъжици дневно предпазват от рак, артрит и диабет 


Природата винаги дава най-простите решения и на най-тежките проблеми. Така преди няколко века коренните жители на Америка откриват, че местния зеленчук тиква е изключелно вкусен за хапване, а семките му имат силата да лекуват сериозни здравословни проблеми. Яли тиквени семки за очистване от тения, глисти и всякакви видове домашни паразити,а също и при проблеми с пикочния мехур и пикочните пътища. Правели лапи от тиквено семе и налагали с тях кожата при изгаряния, главоболие и артрит.
Във времето славата им нараства и се разпростира на всички континенти. Днес тиквеното семе е подробно изследвано и признато за природен феномен в битката с рака, паразитите, гъбичките, диабета, артрита, хипертонията, мъжките и женските полови проблеми и лошия холестерол. Доктори, диетолози и народни лечители единодушно го препоръчват за лечение и превенция на десетки болести. Не на последно място - тиквеното семе е и суперхрана, която доставя ценен коктейл от витамини и аминокиселини на организма. 

ЗАЩО Е ПОЛЕЗНО ТИКВЕНОТО СЕМЕ?

Семките от тиква са богат източник на витамините А, С, К, Е и витамини от В групата - В1, В2, В5, В6, В9. Тиквените семки са богати на антиоксиданти, на успокояващия нервите магнезий, на подхранващото кръвта желязо, на изграждащия мускулите протеин. А също на усилващия имунитета цинк и помагащите на сърцето полиненаситени мастни киселини. Богати са също и на фитостероли – растителни вещества, които имат много добър ефект върху простата, обяснява д-р Бхарат Агарвал в книгата си „50 известни и екзотични подправки за по-добро здраве”. Затова могат да бъдат част от различни диетични режими или просто част от нашата засищаща закуска. 
Полезните вещества в тиквените семки активно подхранват мозъка и стимулират функциите му. Препоръчват се при усилена умствена дейност, за физически изнемощели хора или за представители на третата възраст.

ЗА КАКВО ПОМАГАТ ТИКВЕНИ СЕМКИ?

  • Консумацията им минимизира риска от рак на стомаха, простата, белия и черния дроб. Проучване в САЩ пък показва връзка между веществата в тиквените семки и по-ниския риск от рак на гърдата при жени в постменопауза.
  • Те са едно от най-добрите и безвредни средства срещу гъбички и чревни паразити. Силно ефективни са срещу глисти! Те за разлика от другите средства за борба с патогените не съдържат токсични вещества и нямат странични ефекти.
  • Поддържат сърцето здраво. Тиквеното семе съдържа Л-аргинин, който понижава кръвното налягане, предотвратява натрупването на плаки в артериите, като по този начин намалява риска от сърдечни заболявания.
  • Понижава лошия холестерол в организма. Фитостеролите в тиквените семки не само помагат за понижаване на нивата на LDL, но и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци и атеросклерозата.
  • Контролират диабета. Те имат свойството да понижават кръвната захар. Съединенията, присъстващи в семената, са свързани с по-добър гликемичен контрол, който е от съществено значение за контрола на кръвната захар.
  • Тиквените семки се грижат и за кожата. Те са богат източник на здравословни мазнини като омега-3 и омега-6 мастни киселини. Колкото повече семки ядем, толкова повече кожата ни ще бъде защитена от изсушаване и стареене. 
  • Подобрява и качеството на спермата при мъжете. Причината се дължи на високото съдържание на цинк в семките, което допринася за здравословните нива на тестостерон при мъжете. Това подобрява качеството на сперматозоидите. 
  • Борят косопада - фитостеролите в тиквените семена могат да намалят капенето на косата. Те са естествени хранителни мазнини, които оказват съществена роля за различни процеси в тялото. 
  • Облекчава болките при артрит и остеопороза. Честата консумация действа и като превенция на ставните проблеми чрез антиоксидантите в семената. 
  • Успокояват тежките симптоми на менопаузата. 
  • Действат очистващо на дихателните пътища. 
  • Подпомагат доброто зрение.

РЕЦЕПТИ С ТИКВЕНИ СЕМКИ 

Тиквеното семе може да стане органична част от здравословната ни закуска, но нищо не пречи да се включва и в различни печива и ястия. Комбинира се добре с риган, какао, кардамон, чесън, черен кимион (семена), кориандър, лук, мащерка, сусамово семе, сушени домати.

СРЕЩУ ГЛИСТИ 

На гладно да се приемат смесени с мед 75 г обелени семки за 3-4-годишни, 150 г за 10-годишни деца и 250-300 г за възрастни. Подобен ефект се постига и при редовната им консумация.

СМУТИ С ТИКВЕНО СЕМЕ 

Смесете 1 чаша (около 130 грама) сурови тиквени семки в блендер с чаша кисело мляко. Може да го замените с разредено кокосово мляко, което е полезно за здравето на дебелото черво. Добавяйте малки количества от млякото до получаването на гладка паста. 
Яжте тази смес сутрин на празен стомах. Може да добавите една чаена лъжичка мед, чийто антибактериални и противогъбични свойства ще допълнят ефекта на рецептата. Един час след като сте изяли сместа, изпийте чаша вода.

МАСЛО/ОЛИО ОТ ТИКВЕНО СЕМЕ 

Олиото от тиквените семки има силно жлъчегонно и леко слабително действие. Полезно е при жлъчнокаменна болест и за нормализиране състава на жлъчния сок и обмяната на веществата. Може да се приема и при цироза и честа употреба на алкохол.
Маслото е полезно при суха кашлица и суха лигавица на носа. Препоръчва се и при възпалителни заболявания на леките дробове и дихателните пътища, включително и катаракта, както и при стоматит и парадонтоза.
Намалява болките и паренето при цистит – необходимо е да се приема като поддържаща терапия вътрешно по 5-10 капки олио три пъти на ден в продължение на 4 седмици. Може да се използва в профилактиката срещу атеросклероза и хиперлипидемия. Нанесено върху кожни изяви при дерматит, екзема, псориазис, както и при изгаряне, спомага бързото възстановяване на кожата.
Освен, че можете да овкусявате салати, ако ви хареса на вкус, можете да пиете по 1 ч.л. или по 1 с.л. масло (олио) от тиквени семки на гладно. 

ВАЖНО! Оптималният вариант за усвояване на всички полезни вещества от семките е, ако се консумират в сурово състояние. Печени и осолени, особено ако се изяде по-голямо количество, те могат да доведат до киселини и домашен дискомфорт. Затова независимо дали ще си ги счуквате, пасирате или поглъшате цели, по-добре ги консумирайте сурови. 

ПАРАЗИТАКС с тиквено семе, джинджифил, резене и чесън е вашето спасение от гъбички, паразити и бактерии във всички жизнени органи. 

ΠAPAЗИTAKC e oт нoв ĸлac пpoдyĸти – aдювaнти. Те са нa нaтypaлнa ocнoвa и ca пpeднaзнaчeни дa paбoтят в cъдeйcтвиe cъc cтaндapтнитe мeдицинcĸи пoxвaти, в тepaпиятa нa заболявания. ΠAPAЗИTAKC е ĸoмплeĸc oт pacтитeлни eĸcтpaĸти c дoĸaзaнo дeйcтвиe, блaгoдapeниe нa ĸoитo paбoти зa: 
  • Уcпeшнo oтмивaнe oт тялoтo нa пapaзити и пpoдyĸтитe нa тяxнaтa жизнeнa дeйнocт;
  • Πpeдoтвpaтявaнe рaзвитието нa гъбичĸи, пaтoгeнни бaĸтepии, виpycи и пapaзити;
  • Πoддъpжaнe зaщитaтa нa вътpeшнитe opгaни; 
  • Πoддъpжaнe чpeвнaтa миĸpoфлopa; 
  • Cъздaвaнe ycлoвия в тялoтo, ĸoитo пpeдoтвpaтявaт пoвтopнa инфeĸция c пapaзити.

Търсене

Категории

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина