Как да разпознаете жълтеницата?

2020-01-02
1076
0
1-3 мин.
Как да разпознаете жълтеницата?

Жълтеница е термин, използван за описание на жълтеникавия оттенък на кожата и бялото на окото, дължащи се на рязка промяна на нивата на билирубин.


Цветът на кожата и бялото на очите ще варира в зависимост от нивата на билирубин. Той е отпадъчен материал, който се намира в кръвта. Умерените нива водят до жълт цвят, докато при много високи нива се забелязва кафяв цвят.

Около 40 процента от бебетата се раждат с жълтеница. Състоянието обаче може да се появи и при хора от всички възрасти и обикновено е резултат от друго състояние. Жълтеницата обикновено показва проблем с черния дроб или жлъчния канал.

Честите симптоми на жълтеница включват жълт оттенък на кожата и бялото на очите, обикновено започва от главата и се разпространява надолу по тялото. Също така при състоянието се забелязват бледи изпражнения, тъмна урина, сърбеж.

Придружаващите симптоми на жълтеница включват умора, болка в корема, необяснимо отслабване, повръщане, треска.

Жълтеницата най-често се случва в резултат на основно състояние, което причинява производството на твърде много билирубин или пречи на черния дроб да се отърве от него. Това води до отлагане на билирубин в тъканите.


Основните условия, които могат да причинят жълтеница, включват:
Остро възпаление на черния дроб: Това може да наруши способността на черния дроб да конюгира и секретира билирубин, което води до натрупване.

симптом при жълтеница
Възпаление на жлъчния канал: Това може да предотврати секрецията на жлъчка и отстраняване на билирубин, причинявайки жълтеница.

Запушване на жлъчния канал: Това не позволява на черния дроб да изхвърли билирубина.

Хемолитична анемия: Производството на билирубин се увеличава, когато се разграждат големи количества червени кръвни клетки.

Синдром на Гилбърт: Това е наследствено състояние, при което е нарушена способността на ензимите да обработват жлъчния секрет..

Холестаза: прекъсване на потока на жлъчка към черния дроб. Жлъчката, съдържаща конюгиран билирубин, остава в черния дроб, вместо да се екскретира.

Лечението на жълтеница е насочено по-скоро към причината, отколкото към симптомите. Например анемията, предизвикана от жълтеница, може да бъде лекувана чрез повишаване на количеството желязо в кръвта, като приемате добавки желязо или ядете повече храни, богати на желязо.

Индуцираната от хепатит жълтеница изисква антивирусни или стероидни лекарства. Лекарите могат да лекуват индуцираната от обструкция жълтеница чрез хирургично отстраняване на обструкцията. Ако жълтеница е причинена от употреба на лекарство, лечението включва промяна към алтернативно лекарство.

 ХЕПАРИКСИН е букет от билкови екстракти създаден по рецептурите на акад. Хлебаров с доказано действие, благодарение на които:

 • Подобрява нормалното функциониране на жлъчката;
 • Оказва благотворен ефект върху всички важни органи;
 • Подпомага неутрализирането на токсини;
 • Подобрява липидната обмяна;
 • Стимулира отделянето на жлъчни сокове и противодейства на образуването на камъни в жлъчката;
 • Подпомага възстановяването на черния дроб след прекаран хепатит и токсично увреждане;


ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ?

 • Простуди и вирусни инфекции - Билковата смес подпомага организмът да повиши защитните си сили и да активира имунната система. Така тялото се справя ефективно с грипните състояния, като те могат да протекат в много по-лека форма или изобщо да не настъпи възпалителен процес.
 • Запек - Констипацията е състояние, което все повече засяга съвременния човек предвид заседналия начин на живот и неправилното хранене. С прочистване на черния дроб и изхвърляне на токсините от тялото се подобрява работата на отделителната система и червата.
 • Захарен диабет - Пречистването и изхвърлянето на токсините от тялото позволява на органите да работят по-пълноценно с по-малко разход на енергия. Това, от своя страна, повишава тяхната продуктивност и те са по-ефективни. Това касае и задстомашната жлеза – орган, отговорен за производството на инсулин и въглехидратна обмяна.
 • Затлъстяване - Поради очистителния характер на билките в ХЕПАРИКСИН и изхвърлянето на натрупани токсини, загнездени в черния дроб, продуктът по естествен начин спомага за редукция на излишните килограми.
 • Кожни и козметични проблеми - До 90% от „кожните” заболявания се дължат на натоварване на черния дроб, бъбреците или други органи. 
 • Целулит - Дренирането на отпадните вещества в организма значително намалява ефекта на „портокаловата кожа“.
 • Главоболие - Повечето форми на главоболие са на нервновегетативна основа, дължат се на повишено кръвно налягане или на самоотравяне при стомашно-чревни или жлъчно-чернодробни болести. Хепариксин подпомага за успешно прочистване на черния дроб, с което причините за главоболието се отстраняват и симптомите изчезват.
 • Сърдечно-съдови болести - Изчистването на кръвоносните съдове от натрупаните шлаки повлиява комплексно еластичността на артериите и дейността на сърцето, поддържа нормални нива на лошия холестерол, а това от своя страна е добра превенция за предотвратяване на инсулти и инфаркти.
 • Бъбречни и жлъчни камъни - ХЕПАРИКСИН предлага комплексна грижа за функциите на черния дроб и жлъчката, с което се подобрява значително работата на тези органи и намалява рискът от образуване на жлъчни камъни.
 • Костно-ставни заболявания - След успешно пречистване тялото се освобождава от излишните отлагания и подобрява значително своята работа. Много хора регистрират намаляване на болките в опорно-двигателния апарат и подобряване подвижността на ставите.

ХЕПАРИКСИН МОЖЕ ДА ПОРЪАТЕ ТУК ИЛИ НА ТЕЛ.: 0877 72 10 40

https://biotica.bg/heparixin-podkrepa-na-cherniya-drob-i-zhlachkata

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
magazin
kozmetika
special

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Врагове и приятели на имунната система на детето:1. Имунната система има своя паметВсичко това е нор..

2020-03-30 15:25:32

Инфекциите на уринарните пътища представляват бактериални инфекции, засягащи част от пикочните канал..

2020-01-02 15:42:00

Мечо грозде (лат. Arctostaphylos uva-ursi) е дребно, вечно зелено, стелещо се храстче от семейство П..

2019-11-05 17:20:40

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Вижте защо дефицитът му е опасен за здравето  Много неразположения и здравословни проблеми м..

2024-04-25 16:37:00

Спасете организма и имунитета си с еликсири от природата Хормоналният дисбаланс и автоимунните за..

2024-04-25 16:31:00

Осъзнайте опасността и вземете бързи мерки сега Статистиката е меко казано шокираща. В България д..

2024-04-25 16:00:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56