▶ Нов магазин в центъра на София | бул. Христо Ботев №60

Най-добрите естествени болкоуспокояващи средства и как да ги използваме?

Няма човек, който да не е изпитвал неприятното усещане, което наричаме болка. От главоболие до счупени кости, болката може да възникне поради много причини. Модерната медицина предлага множество лекарства, които действат болкоуспокояващо, но природата също така предлага някои доста ефективни средства за притъпяване на болката.

Джинджифил

Джинджифилът се използва поне от няколко хилядолетия за облекчаване и лечение на възпаления. Има причина хората да го използват и до днес, тъй като той е широкодостъпен, евтин и най-важното – ефективен. Той е много популярно средство за справяне с артритни болки. Слага се малко пресен джинджифил в гореща вода и се изпива, но може също така да се направи компрес с горещ джинджифил, който да се постави върху засегнатата област, за да се получи по-бързо облекчение.

Куркума

Куркумата е известна с яркия си цвят и с това, че е чудесно допълнение към много пикантни ястия. Но също така вкусната подправка се използва и като болкоуспокояващо. Някои проучвания предполагат, че ефективността й е съизмерима с тази на някои лекарства.
Другият плюс на куркумата е, че се използва много лесно. Просто я добавяйте в любимите си ястия.

Лавандулово масло

Лавандулата се използва от векове за подобряване на съня, но малко хора знаят, че маслото, приготвено от това растение може да се използва за облекчаване на болка.
Лавандуловото масло може да се използва като се нанесе директно върху болезнената област. При болки в ставите то е един от най-ефикасните природни лекове.

Корен от валериана

Валерианът е изключително популярен с болкоуспокояващите си свойства. Той може да се прилага директно върху засегнатата област, но за по-голяма ефективност е препоръчително да се пие под формата на чай.
Той не само облекчава болката, но и действа успокоително. В много случаи редовната консумация помага и на хора, които страдат от тревожност.

Кора от бяла върба

Кората от бяла върба е естествено болкоуспокояващо, което се доближава до лекарствата. Когато се консумира през устата, тя освобождава същите химикали, като аспирина, когато стигне до стомаха ви. Някои дори го наричат „аспиринът на природата”.
Най-добрият начин да я използвате е да дъвчете част от кората. По този начин тя ще може да освободи болкоуспокояващите си вещества в тялото ви. Коратата от върба може да се използва за лечение на различни болки, като менструални спазми и главоболие.

Търсене

Категории

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина