▶ ПРОДУКТИ С ДО 50% ОТСТЪПКА ◀

Какви са симптомите на генитална кандидоза?

2022-12-15
3703
0
Biotica

Ето как се появяват и лекуват интимните гъбички  

Малко са жените щастливки, които не са страдали от симптомите на генитална кандидоза. От този тип инфекции не са застраховани и мъжете, но все пак дамите са по-често засегнатите. Гъбичките в областта на вулвата и влагалището са сред най-честите причини за посещение на гинеколог и определено са най-разпространеното заболяване на половата система при жените. 

Гениталната кандидоза се причинява от дрожди от рода Candida, най-често от вида albicans, макар да се срещат и други. Типично те обитават повърхността на лигавиците и влажните повърхности в нашето тяло. Инфекцията се появява, когато броят на бектриите нарасне рязко по някаква причина.  В резултат се появява осезаем дискомфорт в областта на половите органи.

КАКВИ СА СИМПТОМИТЕ?

Някои от сигналите за наличие на генитална кандидоза са лесно разпознаваеми, други можем погрешка да пренебрегнем. Ето ги симптомите на гъбична инфекции по половите органи:
 • Побъркващ сърбеж - възпалението причинява дразнене около влагалището и вулвата. Сърбежът обичайно е първият симптом на развилата се кандидоза в гениталиите. 
 • Парене - Дразненето преминава в болезнено усещане за сухота, придружена с пареща болка. Може да се усеща както само при уриниране, така и през цялото време. 
 • Отоци - в резултат на инфекцията могат да се появат деформация или оток на влагалището с видимо зачервяване. 
 • Болка при секс и допир - гениталната кандидоза често превръща сексуалния акт в същински ад. Съпровожда го с непоносима остра болка и логично лишава дамите от апетит за секс.
 • Вагинални течения с неприятен мирис - един от най-знаковите симптоми за проблеми с гъбички в половата област. Течението е най-често бяло на цвят и е придружено с остра специфична миризма. 
 • Кървене - ако влагалищните стени са силно наранени в резултат на генитална кандидоза, е възможно да се появят леки нацепвания и кървене.
При наличие на някой или цял комплект от изброените симптоми трябва да се пристъпи към консултация. За да се потвърди гениталната кандидоза, специалистът задължително взема секрет за микробиологично изследване, което показва наличието на гъбички и бактерии. 
Към деликатното състояние са по-предразположени някои групи дами:
 • Бременни - по време на бременност нивата на естроген се повишават осезаемо, което прави появата на вагиноза далеч по-лесно. Важно е инфекцията да се овладее с по-щадящи препарати и мазила, за да не се налага прием на антибиотик.
 • Жени, които пият противозачатъчни - оралните контрацептиви също променят хормоналната среда и я правят уязвима към гъбични инфекции.
 • Момичета в активен пубертет - това е период на сериозна динамика в половите хормони и вагинозата се случва често. 
 • Слаб имунитет - тежки нарушения на имунната система вследствие на хронична или злокачествена болест, както и дълъг период на третиране със силни медикаменти, “отварят вратата” за генитална кандидоза. Същото се отнася и за продължителното лечение с широкоспектърни антибиотични препарати, които разбутват баланса на чревната флора и променят населеността  с дрожди по влагалището.
 • Проблеми с кръвната захар.
 • Орален секс - Гениталната кандидоза не е полово преносима болест, но специалистите доказват, че има зависимо между практикуването на орален секс върху външния орган, който е засегнат от инфекцията. 
 • Вирусно заболяване - много вирусни инфекции успяват да нанесат тежки хормонални и бактериални щети, в резултат на което се появяват проблеми с гъбички. 
 • Нараняване на половия орган - може да се причини от притискане с неудобно долно бельо или по-интензивно сексуално преживяване. В резултат се образуват ранички по повърхността, които правят възпалението много по-лесно. 
Независимо от порецата рискови фактори, има дами, които са по-предразположени към развитие на генитална кандидоза. Веднъж настъпила, инфекцията се лекува с лекарства и мехлеми против гъбички, а ако е много интензивно - и с антибиотик. Резултатът от последното, разбира се, може да бъде траен дисбаланс на чревната флора и отслабване на имунитета.
Ако сте от групата по-уязвими от гъбички по гениталиите, може да опитате да балансирате рисковите фактори с натурална превенция на основата на потентни билки.

УОМАФИКС от Биотика предлага богат набор екстракти от лечебни растения за женски проблеми в спиртен разтвор, което прави усвояването им от тялото много по-лесно и пълно. Продуктът предпазва дамските полови органи както от развитие на остри гъбични инфекции, така и от образуване на кисти и миоми. Тинктурата помага и за поддържане на здравословен баланс между половите хормони в тялото, регулира менструалния цикъл и отстранява репродуктивни проблеми. 
При угроза или наличие на генитална кандидоза може спокойно да заложите на прием и на УОМАНИКСИН - доказана естествена комбинация при полов дискомфорт от различен характер. 
Още натурални продукти за женско здраве на достъпни цени може да откриете в онлайн магазина за хранителни добавки Biotica.bg. 

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

special
kozmetika
bilkovi tinkturi
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Запазете мъжеството и комфорта, преди да стане късно Названи от незапомнени времена като силния п..

2023-09-27 10:05:46

На какво да се доверим, за да се спасим от вирусите Силен имунитет е златната кауза за нашето здр..

2023-09-27 09:53:02

Какво представлява хроничната умора Спите дълго, но се будите безсилни и смазани? Нямате физическ..

2023-09-26 15:03:55

Защитете се от вируси и алергии ефективно сега  Смяната на сезоните е сериозно предизвикател..

2023-09-26 14:44:09

Ето как да регулирате кръвната захар с ароматния дар Без съмнение диабетът е едно от най-големите..

2023-09-18 10:25:14

Ако хапваме от тях, съхраняваме зрението и избягваме глаукома Очните заболявания се увеличават пр..

2023-09-12 13:07:47

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56