▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Мухи в очите: Защо се появяват и какво да правя?

2020-12-18
7945
0
1-3 мин.
Мухи в очите: Защо се появяват и какво да правя?

Мухи в очите: Защо се появяват и какво да правя?

Тези естествени лекарства могат да ви помогнат да се отървете от очните плувки.

 • Отпуснете се : Когато очите ви са уморени или напрегнати, това може да причини очни мухи.
 • Масажирайте се:  Нежно масажирайте слепоочията със затворени очи и покрити с топла кърпа. Можете също така да разтриете ръцете си, за да поставите горещи длани върху клепачите си.
 • Направете няколко упражнения за очите:  затворете очи, след това преместете зениците си по посока на часовниковата стрелка и след това с кръгово движение обратно на часовниковата стрелка. Повтаряйте няколко пъти на ден. За друго упражнение дръжте предмет (например писалка) пред себе си, доколкото е възможно. Фокусирайте се върху обекта и бавно го приближете до лицето си. Повторете преместването му няколко пъти по-напред и по-близо.
 • Ограничете времето за гледане на телевизия и използване на електронни джаджи : Дълги периоди от време пред екрана могат да навредят на очите ви.
 • Пийте много вода : Водата може да помогне за детоксикация на тялото, тъй като плувките в очите могат да показват натрупване на токсини.
 • Яжте храни, богати на антиоксиданти:  Храните с високо съдържание на антиоксиданти могат да помогнат в борбата със свободните радикали (които могат да доведат до плаващи очи). Богатите на антиоксиданти храни включват боровинки, зеле, нар, портокали и ягоди.Яжте храни, богати на таурин.  Яденето на храни с високо съдържание на таурин може да помогне за поддържане на здравословно зрение. Например месо и морски дарове.
 • Използвайте слънчеви очила:  Носенето на слънчеви очила може да предпази очите ви от UV лъчите, които са вредни за очите ви.
 • Спи спокойно:  Постигането на подходящ сън гарантира, че очите ви не са пренапрегнати или уморени.
Трябва незабавно да посетите лекар, ако внезапно се появят нови плувки, започнете да виждате светкавици и ако имате загуба на периферно зрение (загуба на странично зрение). Тези симптоми могат да означават разкъсване на ретината или отлепване на ретината, което може да доведе до загуба на зрение, ако не се види навреме.

Упражнения за очи

Може би сте чували за традиционната китайска медицина, която използва акупресура, която включва оказване на натиск върху точки в тялото за подобряване на циркулацията и насърчаване на регенерацията. Тази процедура е подобна на акупунктурата, но вместо да се използват фини игли, точките се третират с пръсти.
Акупресурата за здравето на очите е ефективен естествен начин за подобряване на зрението. Можете лесно да го направите сами.
Около окото има седем акупресурни точки. Те започват от ъгъла на окото ви - най-близо до носа ви - и продължават през челото ви, завършвайки под клепача. Масажирането на всяка точка в продължение на поне 10 секунди ще подобри кръвообращението в очите.
В китайската медицина енергийните меридиани преминават по тялото и свързват определени части заедно. Ефективните точки за здравето на очите са на една ръка разстояние. Като ги масажирате, ще подобрите кръвообращението в очите си. Редовното масажиране на пръстите ви ще ви помогне да придобиете по-ясно зрение. Можете да постигнете подобни резултати, като масажирате палеца на крака.
Акупресурен масаж е лесен за изпълнение и може да се прави ежедневно. Всичко, от което се нуждаете, са няколко безплатни минути.
Има много упражнения за очите ви. Като начало можете да мигате. Всеки път, когато премигнете, овлажнявате очите си, което от своя страна ги успокоява. Ако започнете да усещате някакво напрежение в очите, просто мигайте непрекъснато в продължение на четири до пет секунди.
Други форми на упражнения са дишането или медитацията, които често са по-лесни за правене на първото нещо сутрин или късно през деня. Като затворите очи и се фокусирате върху дъха си, можете да се заредите. Вдишайте през носа и издишайте през устата за поне две минути, след това отворете очи, без да се фокусирате върху нищо конкретно. Повторете поне три пъти.
Само не забравяйте, че почивката на очите е чудесен начин да подобрите зрението си. Не пренапрегвайте очите си към омпютъра.

Неща, които трябва да избягвате, ако имате плувки:

 • Използвайте компютър или гледайте телевизия на тъмно
 • Гледане на твърде много филми
 • Четене при слаба светлина
 • Носете слънчеви очила дълго време
 • Също така трябва да избягвате стресови ситуации и емоционален стрес. Ако пушите, откажете се.
 • Ако не пушите, избягвайте пасивното пушене.
Можем до голяма степен да противодействаме на вредните влияния на околната среда с продукти, които имат антиоксидантно действие. Лещата е най-често уврежданата част от окото. 98% от сухото вещество на лещата се падат на протеините. Свободните радикали увреждат тези протеини, предизвиквайки тяхната дегенерация. Това е основата на заболяването катаракта. С комбинирана антиоксидантна защита опасността от поява на “перде” се намалява с 1/3.
ВЮ ПРОТЕКТ е продукт, съставен от 100% натурални продукти. Предназначен е за хора с определен риск от увреждане на зрителната система. Съдейства за намаляване на риска от зрителни проблеми свързани с възрастта , съдейства за подобряване зрителната острота. Съдейства за предпазване на очите при работа с компютър и при наличие на изкуствено осветление.
Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

magazin
bilkovi tinkturi
kozmetika
special

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Пикантният път към свободното движение без болка Хроничните болки в костите и ставите отдавна н..

2023-05-08 14:03:47

Правилната обмяна на веществата означава добър метаболизъм. Ако имаме такъв, организмът ни ще изхвър..

2020-10-05 11:30:04

В напрегнатото и забързано ежедневие става все по-трудно да се отпуснеш, да изключиш мислите си и да..

2021-04-28 10:32:22

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56