⚡ ПОРЪЧАЙ TRIACTAL С 20 ЛВ ОТСТЪПКА⚡

Подсилване на имунитета с физическа активност

Защо е важно да спортуваме?

 • Първа причина – тя е и основната, това разбира се е здравето. Хората занимаващи се със спорт (дори и непрофесионално) са много по-здрави, отколкото тези, които не спортуват.Спортните занимания подобряват сърдечната дейност, нормализират кръвното налягане, благоприятно действат на работата на всички жизненоважни системи на организма, а също така подобряват мозъчната активност и забавят процесите на стареене.
 • Втора причина – това е доброто настроение, което осигурява спорта.След физически упражнения човек практически винаги чувства прилив на енергия, макар да е уморен физически; неговия морален дух е извисен, психическото му състояние е прекрасно, а жизненият тонус е максимално активен. Не напразно казват, че спорта е най-доброто средство против депресия. Той помага за известно време да се откъснем от проблемите и неприятностите и да погледнем на тях под друг ъгъл. Това освен всичко друго помага на психиката да отпочине.
 • Трета причина – спортът повишава самочувствието, самооценката, развива воля, прави човек по-силен като личност. Тренировките са тясно свързани с преодоляването на нашите слабости – все неща, които закаляват нашия характер.
 • Четвърта причина – банална, но много важна – насищане на организма с кислород. По време на тренировка организмът на човек започва да използва по-голямо количество кислород и поради тази причина насища всички свои клетки. А това подобрява кръвообращението и работата на капилярите, а също така се отразява и благоприятно на реакциите, рефлексите и работата на мускулите.
 • Пета причина – една от най-приятните, тъй като тя непосредствено е свързана с външния вид на човека. Ако потърсите информация в интернет, ще намерите голямо количество примери, когато хората кардинално са променили външния си вид: помпали са мускули от „скелети”, а дебеланковците са ставали хора с зашеметяваща фигура. За много именно това се оказва най-силната мотивация.
 • Шеста причина – подобряване на съня. Системното занимание със спорт осигурява здрав сън, благодарение на което се стимулира производството на ендорфин в организма, предпазва от възникването на депресивни състояния и безсъние.
 • Седма причина – отличен начин за контрол над апетита. Тук отново ще споменем ендорфина – той служи като предпазител, блокиращ чувството на глад в ненужните моменти и го активира тогава, когато организма наистина се нуждае от презареждане. Случва се така, че занимавайки се със спорт човек престава да злоупотребява с храната.
 • Осма причина – средство за борба с хроничната умора, повишаване на устойчивостта на стрес, увеличаване запаса от жизнена енергия и поддържане на прекрасно самочувствие.
 • Девета причина – възстановяване на организма след различни видове травми, заболявания, операции и т.н.  Интересното е, че това действа при почти всички случаи, независимо дали преди спорта е имало проблеми със здравето или обратно.
 • Десета причина – по-добър начин на живот като цяло.
 • Спортувайки  човек може много да се промени, да промени своята личност и живот.
 • Спортът може да се нарече дори терапия – за много хора, чиито живот е бил тъмен тунел в края на който няма светлина, след няколко месеца тренировки започват да забелязват дълго чакания пламък, а с времето са намирали хармонията и щастието.
 • Освен това спортът помага да се отървете от вредните навици, да промените кръга на общуване, да намерите нови приятели и дори да се сдобиете със спътник в живота.

Как ще ни помогне за подсилването на имунитета?

Пиковите физически натоварвания се явяват мощен стресов фактор за организма. За да може да се приспособи към това дразнете, тялото трябва да направи промени в хормоналната, нервната, двигателната, сърдечносъдовата и дихателната системи на тялото. В повечето случаи тази адаптация повлиява положително, но ако не се съобразим с възможностите на нашето тяло, можем лесно преминем здравословната граница. Така пренатоварването на тялото със системни изморителни тренировки може да доведе до отслабване на имунната система, което да повиши риска от инфекциозни заболявания. Този факт е известен на всички професионални спортисти, които поради това, че са подложени на голям стрес, често жертват здравето си в името на по-добро представяне.

Каква е разликата между имунитета при възрастните и при децата?

Вероятно сте чували или лично сте се убедили, че имунната система при децата е незряла, че те са по-лесно податливи на инфекции, боледуват по-тежко от възрастните и усложненията при тях са много по-вероятни. Това се дължи на липсата или на недоразвитостта на придобития имунитет. Ще рече – имунната им система още не се е научила да разпознава различните патогени и да реагира на тях по най-ефективния начин.
Вроден и придобит имунитет:
 • Вроденият имунитет са защитните сили, с които бебето се ражда. Те са генетично обусловени и понякога са силно повлияни от имунитета на майката – когато то в определени ситуации приеме антитела от нея. Той е активен от момента на раждането и е готов да се задейства веднага, щом се появят болестотворни микроорганизми. Механизмите му на действие не зависят нито от вида на нашественика, нито от това, за кой път се среща с тях. Пример за такива защитни механизми са възпаленията и температурата. Вроденият имунитет не се променя, не се развива, остава един и същ през целия живот на човека.
 • Придобитият имунитет започва да се формира буквално с раждането на детето и с неговата първа среща с бактериите и вирусите. Той се развива и усъвършенства с всеки нов сблъсък със съответния патоген. Формира специфични механизми за все по-бързо и резултатно справяне с него и те се запомнят в така наречената имунна памет. Научава се да разпознава своите клетки от чуждите, здравите – от увредените.

Как да подкрепите развитието на детската имунна система?

 • При отглеждане на бебето поддържайте добра хигиена, но не прекалявайте. Колкото по-стерилна е обстановката около него, толкова по-бавно се учи имунната му система и когато детето рано или късно излезе от къщи, тя ще бъде неподготвена.
 • Осигурете му пълноценно хранене. Ако не сте сигурни какво означава това, консултирайте се с лекар. Имунната система има нужда от пълноценни белтъчини, качествени мазнини, витамини, минерали и микроелементи, от подкрепата на жизнена чревна микрофлора и т. н.
 • Закалявайте го – необходимо му е много движение на открито.
 • Обичайте го и му го показвайте – трябва да е не само нахранено и облечено, но и да се чувства сигурно, спокойно и щастливо.
 • Ваксинирайте малкото си съкровище – така ще дадете възможност на имунната му система да се подготви за среща с патогени, които могат да са много опасни при липса на изграден имунитет към тях.
 • Не злоупотребявайте с антибиотиците, не го самолекувайте, не му давайте от вашите хранителни добавки. За децата има специално разработени продукти, съобразени с потребностите на всяка възраст.
Есента и зимата наистина са критични за здравето на най-малките. Но ако сте внимателни, имунитетът им ще укрепва и ще става все по-добър след всеки сблъсък с болестотворните микроорганизми.
 

КАКВО Е МУЛТИТОНИК И НУЖЕН ЛИ Е ТОЙ?

МУЛТИТОНИК е изцяло натурална хранителна добавка с терапевтично и профилактично въздействие върху човешкия организъм. Благодарение на билковия си състав, тази хранителна добавка комбинира в съдържанието си витамини и природни билки, които действат активно, подпомагайки концентрацията, придаващи сила и енергия. Работи за допълване нуждите на тялото и за подсилване на цялостното здраве.
МУЛТИТОНИК съдържа вещества, наречени адаптогени. Това са растения, чиито фитохимичен състав подпомага човешкия организъм да запази вътрешния си баланс и бързо да възстанови баланса с околната среда. Те са безвредни и оказват активиране на физиологичните процеси при здравите хора. Въздействат на клетъчно ниво. Билките в състава повишават капацитета на индивида за физическа работа и осигуряват засилен приток на постоянна енергия през целия ден. Осигуряват резерв от приспособима енергия, който може да се ползва при извънредно физическо напрежение и по време на възстановяване от изтощение – когато организмът се нуждае най-много от това. Съставките на МУЛТИТОНИК подпомагат увеличаването и усвояването на желязо (Fe), участващо в образуването на костите, зъбите и тъканите, като по този начин се грижи за тяхното здраве. 

МУЛТИТОНИК РАБОТИ ЕФЕКТИВНО!

 • Помага на организма да произвежда важни хормони и микроелементи;
 • Стимулира тялото да произвежда ценни вещества, които са необходими за нормалното функциониране на централната и периферната нервни системи;
 • Стимулира тялото да възстановява нарушения баланс и се връща към нормалното си състояние;
 • Действа стимулиращо на клетките;
 • Работи на клетъчно ниво;
 • Съдейства за спиране на дегенеративните процеси, които засягат клетките и инициира процеса за тяхното автоматично възстановяване;
 • Стимулира клетките да работят;
 • Подпомага мисловната дейност и енергизира;
 • Предизвиква увеличаване на енергията и по-бързи мисловни способности, както и чувство за лекота;
 • Благодарение на този продукт ще се отървете от умората и ще се заредите с енергия;

Търсене

Категории

Реклама

ar
pk
rr
af
ba
ss

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина