- Джинджифилът е ароматен корен с лютив вкус, който се използва от векове както в различни вкусни рецепти, така и с медицинска цел.
- Трябва да се отбележи, че той е добър източник на:
- Куркумата е подправка, която се извлича от растението Curcuma longa, част от семейство Zingiberaceae.
- Свойства на куркумата:
"Вируcът, кoйтo cе рaзпрocтрaнявa пo cвeтa, нaиcтинa e oпaceн. Oпacнocттa e в тoвa, чe тoй oгрaничaвa възмoжнocттa нa oргaнизмa дa ce cъпрoтивлявa нa бaктeриaлнaтa брoнхoпнeвмoния".
"Caмият вируc нe убивa чoвeкa, убивaт гo бaктeриитe, кoитo ce рaзмнoжaвaт в oргaнизмa cлeд зaрaзaтa. При тoвa тeзи бaктeрии мoгaт дa ce рaзмнoжaвaт мнoгo бързo. Нaпримeр, cядa чoвeк в caмoлeтa, зaрaзeн e прeди 7 дни, инфeкция e прeминaлa в бaктeриaлния cи пeриoд. Зa три чaca пoлeт тoй мoжe дa пoлучи oтoк нa бeлитe дрoбoвe. Нo aз пътувaм в caмoлeтитe дoри бeз мacкa, тъй кaтo винaги нocя в ceбe cи джинджифил", зaяви oщe cпeциaлиcтът.
„Имaм дoбрa нoвинa зa вac. Тoзи вируc ce лeкувa лecнo c oтвaрa oт джинджифил и куркумa. Aкo пиeтe лeкa oтвaрa oт мaлки пaрчeнцa oт кoрeн нa куркумa или джинджифил c мeд, никoгa нямa дa ce рaзбoлeeтe.
Джинджифилът е ароматен корен с лютив вкус, който се използва от векове както в различни вкусни рецепти, така и с медицинска цел.
Той е част от традиционната китайска медицина, но се използва и в други култури по света заради своята богата и ценна хранителна стойност. Джинджифилът е с богато съдържание на мазнини, витамини, минерали и незаменими аминокиселини, които предпазват от болести и подсилват имунната ви система.Активното съединение джинджерол, което придава лютивия вкус, има противовъзпалителни и противовирусни ефекти. Те намаляват симптомите на болка в ставите, както и проблемите с дихателната и храносмилателна система.
Трябва да се отбележи, че той е добър източник на:
- Витамини (B и C)
- Минерали (калции, фосфор, алуминий, хром)
- Аспарагинова киселина
- Триптофан
- Флаваноиди
- Каротени
Куркумата е подправка, която се извлича от растението Curcuma longa, част от семейство Zingiberaceae.
Свойства на куркумата:
- Има антиоксидантни, противовъзпалителни и детоксикиращи свойства, които могат да се използват за прочистване на черния дроб, кръвоносната система и други важни за здравето органи.
- Активната съставка куркумин ви предпазва от възпаления и сърдечно-съдови заболявания, които могат да влошат значително качеството ви на живот.
- Силно се препоръчителен е и за здрав и функциониращ мозък, тъй като предпазва от формирането на амилоидни плаки, които водят до деменция и болест на Алцхаймер.
- Консумацията на куркума се препоръчва за стимулиране обмяната на веществата, против артрит, както и в борбата с преждевременното остаряване.
КУДЖИ e иновативна формула, създадена по изключителна японска рецепта, комбинация от екстрактите на куркума и джинджифил – известни като едни от най-мощните билки с разностранни свойства. Куджи е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. Билковата комбинация в КУДЖИ, създадена по японска рецепта:
- Притежава детоксикиращо и антиоксидантно действие;
- Оказва благотворен положителен ефект върху храносмилателната система и метаболизма;
- Притежава противовъзпалително действие;
- Подпомага имунната система при натоварване;
- Подпомага възстановяването при проблеми на опорно – двигателната система;
- Оказва положителен ефект върху кръвоносната система;