▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Ето я простата билка, която спаси костите и бъбреците ми

2022-08-31
4459
0
1-3 мин.
Ето я простата билка, която спаси костите и бъбреците ми

Семплото растение, което бъркаме с плевел и расте навсякъде, лекува десетки тежки болести

Когато чуем за билки с мощни лечебни свойства, се стягаме за експедиция за тяхното издирване по планини и речни долини, където трябва да ги открием по отличителни белези сред дивата растителност. Има обаче и невероятно достъпни растения, способни да решат тежките ни здравословни проблеми. Не ги разпознаваме, защото нямат ярки цветове, изглеждат семпло и незначително - като непотребен плевен, който изниква къде ли не вън от всякаква фитосанитарна система. 
Полският хвощ отговаря точно на това описание. Прилича на дива трева с дълга коренова система и продълговати стъбла. Няма специфичен цвят или друга визуална особеност, която да го отличава от ненужните израстъци в градини, поляни и ливади. Затова и често сме склонни да го изтръгнем, стъпчем или прекършим заради неугледния му вид. Грешка, която ще поправим с информацията за благоприятния му ефект върху десетки органи и системи в нашето тяло. 
Растението, което можем да открием буквално в цяла Европа с изключение на най-високите планински върхове, било популярна папрат в разцвета на Римската империя. Още там разпознавали част от лечебните му свойства, които днес са добре изследвани и познати както за билкари и натуропати, така и за медицината.

Ето какви да ползите от прием на полски хвощ за организма:

  • Заздравява кости и стави, спира възпаленията - Благодарение на щедрото съдържание на силициев диоксид, хвощът спомага за укрепване на съединителната, костната и хрущялната тъкани. В състава на билката влизат също ценни минерали, танин, флавоноиди, етерични масла и дефицитната кинуренова киселина, която бори възпалителните процеси и има болкоуспокояващ ефект. Науката недвусмислено доказва, че употребата на полски хвощ е ефективна при тежки заболявания на опорно-двигателния характер, придружени с остри болки, ограничена двигателна способност и остри възпаления като артрит, остеопороза, дискова херния, дископатия, ишияс и други.
  • Укрепва епидермиса, помага за бързо зарастване на рани - мехлеми със съдържание на полски хвощ се препоръчват при остри кожни раздразнения вследствие на псориазис, както и всякакъв вид дълбоки и трудно зарастващи рани. Помага за бързата регенерация на кожата и възстановява съпротивителните сили на епидермиса.
  • Облекчава бъбреците - Прием на чай или отвара от полски хвощ носи гарантират диуретичен ефект. така билката облекчава бъбреците и помага за изхвърляне на камъни и песъчинки, които затрудняват работата им. Растението доказано помага много при подагра. 
  • Кръвоспиращо действие - това свойство на хвощта е ползвани активно от нашите баби. Те го слагали в компреси за лечение на тежки язви и рани. Впоследствие става ясно, че растението действа и антимикробно и предпазва от замърсяване. Това печели място на хвощта до смрадликата като билка, използвана за гаргара при инфекции в зъбите и устната кухина.
  • Подпомага растежа на косата - заедно с копривата, полският хвощ е сред чудодейните естествени илачи при косопад. Помага за заздравяване на косъма и стимулира бързия растеж на косата. Чудният ефект се дължи на антиоксидантите в състава на билката.

Можете да забъркате чай или отвара от полски хвощ, но най-много от активните му полезни вещества остават на разположение, ако илачът се приема под формата на висококачествена тинктура. 
В портфолиото на Биотика добавката със 100 % био произход се препоръчва както при проблеми с костите, ставите, косата и кожата, така и при всякакви заболявания на пикочните пътища, хронични проблеми с белите дробове, изгаряния, екземи, тежки наранявания и артериална хипертония. Препоръчителен е прием в рамките на 3 месеца за максимален ефект с натрупване. В момента тинктурата Полски хвощ е на промоционална цена в онлайн магазина Biotica.bg.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
special
magazin
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Край на тютюневия глад и жълтата кожа само с 3 билки Хронична кашлица, болки в гърдите, затрудн..

2022-01-13 17:02:34

Днес проблемът със затлъстяването е повече от голям и много хора искат да възвърнат обичайните си ки..

2020-11-12 13:38:45

Имат много ползи, но и противопоказания за нашето здраве Късното лято е без съмнение сезонът на д..

2023-09-11 10:31:54

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56