Съживете уморената си кръв

2020-01-08
680
0
1-3 мин.
Съживете уморената си кръв

Определени храни като белтъците пречат на тялото да абсорбира достатъчно желязо


Блокирайте пречките

Някои субстанции в храните могат да повлияят негативно върху бионаличността на желязото или върху действително усвоеното и използвано от тялото количество. Тези ‘блокиращи’ желязото вещества включват фосфатите в млякото и белтъците на яйцата, калция в млечните продукти, фитатите в храните с високо съдържание на фибри, и танините и полифенолите в кафето и чая.

Храните като спанака и соята са с високо съдържание на желязо, но те съдържат и субстанции, които блокират усвояването на желязото. „Не трябва да избягвате тези храни, но е най-добре да не ги ядете едновременно с други, богати на желязо храни, ако се стремите да покачите нивата си на желязо”, казва Коф. „Непременно яжте соя и спанак наред с храни богати на витамин С, за да спомогнете усвояването на желязото”. Също така, ако взимате добавка с калций, наред с добавка с желязо – освен ако не са комбинирани, взимайте ги отделно и в различно време на деня, съветва Коф.


Обърнете се към традиционната китайска медицина

Недостатъчното чи (енергията на живота) и недостигът на кръв могат да причинят анемия според принципите на традиционната китайска медицина. Акупунктурата се счита, че не само регулира менструациите, но и че задейства движението на чи и подобрява мудния кръвоток, казва живеещият в Ню Йорк билкар и акупунктурист Крег Руволо.

„Ние лекуваме анемията с акупунктура, билкови лекарства и с начин на хранене, чрез който да подхранваме кръвта”, казва Руволо. „Като цяло, колкото по-сериозен е проблемът, толкова по-дълго отнема решаването му, но съм виждал пациентки, които се повлияват много добре, ако са усърдни в лечението си. При сериозни случаи Руволо препоръчва наблюдение от страна на лекар, ако се използват методите на традиционната китайска медицина.


Една от билковите формули, които Рувало рутинно предписва е на основата на екстракт от четири субстанции, наречен ‘си ву танг’, който може да се използва самостоятелно или в комбинация с други билки, съобразно нуждите. Рувало също така препоръчва готвенето с билки, които съдържат желязо, като магданоз, глухарче, крес, коприва и корени от репей, сарсапарила и водораслото дулсе – и добавяне на билките китайска ремания (напръстник) и китайски див сладък картоф в храната за подсилен прием на желязо.


Полезните течности

На мястото на кафето и черния чай Рувало предлага да се пият чайове от анасон, ким, кимион, джоджен или липов цвят ежедневно за подобряване усвояването на желязото. Или можете да опитате зелени напитки, направени от водорасли, пшенична и ечемичена трева и микроводорасли (синьо-зелени и хлорела), които осигуряват много хранителни вещества и подпомагат усвояването на желязото, добавя той. Той наскоро разработи и представи своя собствена зелена напитка – Gruvalo’s Premium Greens (gruvolobotanicals.com) за подобряване усвояването на желязото наред с други ползи за здравето.


Следете физическата си активност

Физически активните жени, особено онези които тичат, обикновено имат ниски запаси от желязо. Така че, ако редовно сте във фитнес залата, особено важно е да изследвате кръвта си всяка година. Изследователите в Университета Пардю откриха, че дори и умерените упражнения могат да доведат до недостици на желязо при жените, които преди това са водели заседнал живот. Този вид ‘спортна анемия’ често е породен от комбинация от увреждането на червените кръвни клетки от физическата сила на упражненията (кръвните клетки биват буквално премазани от физическото натоварване), хранителният недостиг на желязо и редовната употреба на аспирин и на други обезболяващи, което може да доведе до стомашно-чревен кръвоизлив.


Когато водещите заседнал живот започнат да се занимават с фитнес, те попадат под риск от недостиг на желязо


Макар че заболяването ми е хронично и изисква непрекъснато внимание, аз разбрах, че желязо-дефицитната анемия може да се контролира при рано поставена диагноза. Днес, макар че вече съм в менопауза от няколко години и вече нямам проблем с прекомерната загуба на кръв, аз въпреки това трябва да следя нивата си на желязо. (Наскоро, когато пожелах да дам кръв, ми отказаха поради ниското съдържание на желязо в кръвта. Казаха ми, че желязото ми е толкова ниско, че ако дам кръв мога да стана анемична.)


За щастие, вече зная, че трябва да обръщам внимание на сигналите на тялото си – особено когато чувствам умора, която не е причинена от липсата на сън – и изследвам кръвта си на всеки шест до осем месеца. Използването на тези и на много от по-горе споменатите стратегии за превенция ми помага да съм във форма и здрава и далеч от спешното отделение


“ЛОША КРЪВ”

За съжаление живеем в свят, в който храната, която консумираме често е нездравословна и небалансирана, прекаляваме с вредните навици, а и околната среда е силно замърсена. Всичко това се отразява на организма, в който се натрупват големи количества токсини, с които не могат да се справят органите, които отговарят за отстраняването им. Така, без да си даваме сметка, причиняваме вреда на телата си, трупайки токсини в целия организъм, включително и в кръвта. Балансираното хранене, здравословният начин на живот и пречистването на кръвта са начините да се погрижим този най-важен компонент в нашия организъм да функционира правилно.
СЕЛ КЛИЙНЪР е изцяло естествен продукт – природен пречиствател на кръвта. Билките в състава я "пазят" свободна от токсини и свободни радикали. Намаляват така наречената „лепкавост“ на тромбоцитите. Стимулират отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва влияние на цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества. Съдействат за поддържане допустимо нивото на лошия холестерол и повишават нивото на добрия холестерол в кръвта. Активно поддържат функциите на имунната система.

В КОИ СЛУЧАИ ПРЕПОРЪЧВАМЕ СЕЛ КЛИЙНЪР?

 • При хора, подложени на високи нива на стрес;
 • Нередовен и неправилен режим на хранене;
 • Продължителни състояния на интоксикация;
 • Застой на течности, лимфа и жлъчка;
 • Хронични храносмилателни и отделителни разстройства;
 • Чести инциденти на грип, простуда, възпаления на дихателните пътища и кожата;
 • Тежки заболявания вследствие на нарушена имунна функция на далака;
 • Слаб имунитет;
 • Хронични възпаления;
 • Нарушен баланс в организма и честа поява на пъпки и акне;
 • Лоша миризма на потта;
 • Мускулна умора или болки в краката след физическо натоварване;
 • Често изтръпване или скованост в дланите на ръцете или в стъпалата;
 • Трудно зарастване на рани;

ДЕЙСТВИЕ

 • Изчистване кръвоносните съдове от натрупани шлаки и мазнини;
 • Регулиране липидната и въглехидратната обмяна;
 • Предотвратяване задържането на слуз и млечна киселина – причина за лимфния застой;
 • Ефективното усвояване на хранителните вещества;
 • Подобряване вискозитета на лимфата;
 • Подобряване дренажната функция на лимфата и лимфните тъкани;
 • Неутрализиране вредните свободни радикали в междуклетъчните пространства;
 • Увеличаване количеството на червените и белите кръвни телца;
 • Активизира кръвообръщението и увеличаване количеството на кръвта;

ПРЕДИМСТВАТА НА СЕЛ КЛИЙНЪР

 • Усещане за лекота и чистота както на физическо, така и на психическо ниво;
 • Поддържане ежедневно нормалното функциониране на целия организъм;
 • Подобряване функцията на органите и системите в тялото, отстранявайки токсичните вещества;
 • Добри резултати дори и при хора, водещи крайно нездравословен начин на живот, включително и при зависимости, неправилно хранене, липса на физическа активност и стрес;
 • Работи като вакумна помпа, като допринася за премахване всички отпадъци от тялото;
 • Комбинация е от напълно естествени и натурални съставки, гарантиращи максимално усвояване. Без странични ефекти;а

Сюзан Макълан, диетолог и писател, Ню Йорк

Сел клийнър може да поръчате тук

https://biotica.bg/cell-cleaner-za-prechistvane-na-kravta-i-limfata

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

magazin
special
kozmetika
bilkovi tinkturi

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Запекът е едно от най-честите храносмилателни оплаквания. Почти всеки е страдал от запек в даден мом..

2019-11-27 11:08:59

Стомахът ви е орган, разположен между тънкото черво и хранопровода и е мястото, където храната започ..

2019-12-22 19:38:38

Съществуват някои билки, които в комбинация с волята на човека могат да ни помогнат да се откажем от..

2019-12-03 15:12:09

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето как малкият орган ви казва, че сте в беда  Проблемите с уринирането и сексуалната функци..

2024-05-30 11:37:00

Ето я безвредната природна формула, която наистина работи  Ако мъжките проблеми с потентност..

2024-05-29 11:49:00

Диета, билки, рецепти - ето го планът за действие За разлика от повечето заболявания на стомашно-..

2024-05-28 12:38:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56