Подарък при поръчки над 150 лв.

Растенията като източници на елементи, необходими за здрави стави

2020-09-16
238
0
1-3 мин.
Растенията като източници на елементи, необходими за здрави стави

ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНИЯ АПАРАТ - ПРИЧИНИ

Метаболитните и дегенеративни заболявания на костите и ставите, водещи до деформация на хрущялите и костната тъкан, са един от неотложните проблеми на общественото здраве по целия свят; синдром на болката; намаляване на костната плътност и здравина. Това води до фрактури, увреждане, намалено качество на живот, загуба на независимост и преждевременна смърт.
Етиологията на заболяванията на опорно-двигателния апарат е многофакторна и включва:
 • генетични и хормонални причини;
 • заболявания на вътрешните органи;
 • нарушено кръвоснабдяване и метаболизъм;
 • неправилно хранене;
 • тютюнопушене и/или злоупотреба с алкохол;
 • липса на физическа активност.

ЕЛЕМЕНТИ НЕОБХОДИМИ ЗА ЗДРАВЕТО НА СТАВИТЕ

Според експериментални и клинични данни, един от рисковите фактори за развитието на остеопороза, остеоартрит и други заболявания на опорно-ставния апарат, независимо от възрастта и пола, е дефицит на магнезий, калций, бор и силиций.
 • Най-изследваният и широко съобщаван в литературата и е дефицитът на калций. Известно е, че недостатъчният прием на калций в организма засилва отделянето му от костите в кръвта, причинява деминерализация на костите и остеопороза. 
 • При липса на други елементи, особено силиций, се измества синовиалната течност от ставите, като се утаява в тях под формата на соли и е една от причините за артрозата. Елементът, който определя гъвкавостта и еластичността на нашето тяло, е силиций. 
 • Борът може да облекчи болките в ставите и дискомфорта при пациенти с някои форми на артрит. Според едно проучване, борът позволява на организма да използва по-добре витамин D, който е отговорен за натрупването на калций в костите. Също така потвърждение за ролята на бор за здравето на опорно-ставния апарат са резултатите от епидемиологични проучвания в страни, в които питейната вода съдържа високи концентрации на този елемент. Честотата на артрит и артроза в тези страни е само 10%, докато в страните, където водата е бедна на бор, тази цифра достига 70%. 
 • Според някои проучвания магнезият изпълнява над 300 функции в организма, по-специално неговия дефицит, нарушава метаболизма на калция и хормоните, които регулират метаболизма на калция в организма, и има положителен ефект върху симптомите на предменструалния синдром и менопаузата при жените. 

ЕСТЕСТВЕНИ ИЗТОЧНИЦИ НА МИКРО- И МАКРОЕЛЕМЕНТИ

На този фон източниците на макро- и микроелементи от естествен произход придобиват специална роля в превенцията и комплексното лечение на много заболявания на опорно-ставния апарат. Традиционно в литературата се посочва морската вода като един от естествените източници на магнезий, в който магнезият е вторият най-разпространен елемент, както и водата и калта на някои езера, които успешно се използват за лечение.
 • Диетичните източници на магнезий включват тъмнозелени листни зеленчуци, бадеми и кашу (в 100 грама до 63% от дневната стойност), смокини (до 17%), грах и боб (16-28%), соя (до 22%), кафяв ориз (до 11%), просо и тъмен шоколад (до 82%). 
 • Според литературата силиций се съдържа в пълнозърнести храни, зелен фасул, кафяв ориз, кайсии, банани, кафяви водорасли, череши, стафиди, смокини, зеле и ягоди, царевица, лук, моркови, краставици, пащърнак, пшенични трици, хвощ, коприва, планинари, бял равнец и глухарче. 
 • Естествените източници на калций включват мляко, извара, сирене, черупки от яйца, зелени листни зеленчуци, глухарче и коприва. 
 • Борът, според литературата, се съдържа в гроздето, ябълките, крушите, морковите, цвекло, сини сливи, ядки, домати, бобови растения, фурми, мед, морски дарове и зърнени храни.

АРТРОАКТАЛ ПОДПОМАГА ПОДВИЖНОСТТА ПРИ СТАВНИ БОЛКИ

АРТРОАКТАЛ съчетава в себе си букет от билкови екстракти с доказани въздействия, повлияващи благоприятно ставите и ставния хрущял, подпомагат:

 • Подобряване подвижността на ставите;
 • Намаляване сковаността при движение;
 • Облекчаване болката в коленните, тазобедрените и междупрешленните стави;
 • Внасят допълнително количество калций от растителен произход в организма и съдейства за стимулиране отлагането му в костната тъкан;
 • Благоприятно въздействие на коленните и тазобедрени стави;
 • Благоприятно на междупрешленните стави на гръбначния стълб, ставите на крайниците;

Тази пълноценен букет от билки в АРТРОАКТАЛ допринася за поддържането на нормалната структура и функция на ставния хрущял, благоприятства нормалния синтез на хрущяла и образуването на колаген. Всеки от тези компоненти е показал недвусмислена полза за поддържане на естествена структура и функциониране на ставния хрущял при хора в напреднала възраст, с наднормено тегло или такива, подложени на свръхнатоварване. Приемани в комбинация, всеки един от тези компоненти усилва и допълва ефикасността на другия. Течната му форма позволява по-бързо и по-пълноценно усвояване и бързо благотворно действие.
Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

special
bilkovi tinkturi
magazin
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Подутите глезени могат да бъдат напълно безобидни, но могат да сигнализират и за сериозно здравослов..

2020-01-02 14:37:07

Елена Зайцева е най-известната билкарка в Русия. Тя познава повече от 1100 вида билки и тяхното изпо..

2019-12-03 14:44:10

Защо е важно да следим нивото си на физическа подготовка?Следенето на резултатите е изключително важ..

2020-01-22 12:13:05

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Последното откритие на съвременната фитотерапия е продуктът Голфикс за разграждането на жлъчни камън..

2019-05-22 14:07:15

Хранителната добавка Гликофикс е резултат от множество клинични проучвания върху екстракти на растен..

2019-06-18 12:49:06

Има два начина да бъдеш незабравим в секса. Да се представиш страхотно и да побъркаш от удоволствие ..

2019-06-27 13:36:49

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56