Подарък при поръчки над 150 лв.

По-слаби и по-силни едновременно - ето как

2023-03-14
1381
0
Д-р Валери Узунов
1-3 мин.
По-слаби и по-силни едновременно - ето как

Вталявате се лесно, докато тялото се пълни с енергия 

Строгите диети и изтощителни тренировки, с които искаме да изгорим излишните мазнини по тялото, бързо изцеждат цялата ни енергия. Мисия “Отслабване” обичайно ни коства всички жизнени сили, с които трябва да поддържаме ритъма си на живот. Лишаването от определени групи храни, предимно въглехидрати, от които сме свикнали да си набавяме голямо количество енергия, може да влоши здравословното ни състояние и да понижи издръжливостта ни драматично. 

За да не допуснем това да се случи, не бива да стартираме рязко с изключващите хранителни режими и интензивни тренировки, без да сме си гарантирали източник на “гориво” за организма. За щастие, има просто решение на тази дилема. То се крие в една-единствена аминокиселина. Нейният прием по време на интензивна кампания за отслабване гарантира не просто, че няма да се сринем, а че ще имаме повече енергия за физически и психически предизвикателства. 

L-карнитинът е една от основните аминокиселини. Складира се в мускулите и черния ни дроб, често с участието на витамините от група В. Заради зависимостта и близостта си с тях я наричат “витаминоподобна киселина” или левокарнитин. От нашата захранка с L-карнитин зависи до голяма степен колко бърз метаболизъм и колко натрупани мазнини ще имаме. Аминокиселината изпълнява важни функции в организма и има пряко отношение към правилното отслабване, “доставката” на енергия, работата на сърцето и състоянието на мускулната ни маса. Тези и други свойства я правят задължителен съдружник във физическата подготовка на активни спортисти, бодибилдъри и изобщо хора с активен начин на живот.  

Ето как L-карнитинът улеснява отслабването и калява организма:

  • Изгаря мазнините, като ги превръща в енергия - може би най-отличителното качество на аминокиселината. Произтича от способността й да транспортира мастните киселини до митохондриите в клетките. Там те се разграждат и превръщат в енергия, без да се натрупват в тялото под формата на мазнини. Затова приемът на L-карнитин е силно препоръчителен в период на интензивни тренировки и хранителни режими - не просто помага за изгарянето на мазнините и пречи да се натрупват още, а ги превръща в гориво за нашето поставено под напрежение тяло. Накратко - с аминокиселината редуцираме телесното тегло и  произвеждаме повече енергия. 
  • Повишава издръжливостта и концентрацията, парира умората - притокът на свежа енергия от собственото ни тяло ни прави много по-устойчиви на физически и психически труд в ежедневието. Тонусът (мускулен и умствен) се повишава осезаемо, чувстваме се по-работоспособни и се уморяваме по-трудно.
  • Елиминира депресията - по-голямата готовност на ума и тялото да се справят с предизвикателствата намалява натрупването на стрес и тушира в зародиш депресивните тенденции.
  • Ускорява метаболизма - ускорената обработка на мазнините позволява на тялото ни да работи на по-високи обороти.
  • Пази сърцето, чисти лошия холестерол - аминокиселината е истински еликсир за сърдечно-съдовата система. Пречиства кръвта и ефективно намалява лошия холестерол. Действа противовъзпалително, успешно понижава кръвното налягане и помага при опасни състояния като сърдечна недостатъчност. 
  • Пази от токсини и ксенобиотици - С прием на L-карнитин можем да неутрализираме натрупаните неминуемо в тялото ни чужди токсични елементи като тежки метали, детергенти, пестициди и синтетични багрила. 
  • Облекчава симптомите на диабет тип 2
  • Има ясно изразен анаболен ефект

Позитивните ефекти от приема на L-карнитин се усещат с натрупване. Добре е да се прави курс с прием в рамките на поне месец - два, но без да се превишава препоръчителната доза. Ценната аминокиселина можем да си набавяме и от някои храни. Най-щедри източници са червените меса, а сред растенията - соя (кълнове) и авокадо. 
L-карнитинът влиза в мощни комбинации за отслабване с помощта на потентни билкови екстракти, които захранват имунитета. 

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

kozmetika
bilkovi tinkturi
special
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Масло от “дървото на живота” днес лекува всички дихателни инфекции и рани в цял свят Не други, а ..

2023-10-25 09:55:32

Спрете катарактата и глаукомата, преди да ви отнемат зрението Ако преди 20 години нашите очи са с..

2023-10-23 13:53:05

Направете първата крачка още сега! Есента и бавно настъпващата след нея зима носят десетки опасни..

2023-10-23 13:40:25

Хроничният запек е често срещан проблем при съвременния човек. Засяга хора на всяка възраст, без изк..

2023-10-21 14:50:49

Приложете ги веднага, преди да стане късно Сезонът на коварните грипове и екстремните предизвикат..

2023-10-21 10:40:47

Не чакайте да мине от само себе си - вземете мерки веднага По нашите ширини за проблеми в зоната,..

2023-10-21 10:34:24

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56