▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

От какво зависи изборът на имуностимулатор?

2020-01-29
487
0
1-3 мин.
От какво зависи изборът на имуностимулатор?

Най-честите причини за посещение на кабинетите на общопрактикуващите лекари и педиатрите са инфекциите на горните дихателни пътища. Според различните статистики вирусните инфекции значително превалират пред бактериалните, като съотношението се движи между 7:1 до 9:1.

Важно е да се разграничават вирусните от бактериалните инфекции. По-голямата част от инфекциите са вирусни и не изискват прилагане на антибиотици. Една вирусна инфекция може да протече до 5-6 дни с висока температура. Ако след третия ден симптомите продължават или клиничната картина се влошава, препоръчително е да се пусне пълна кръвна картина и микробиологично изследване за преценка тежестта и вида на инфекцията.

През последните години се натрупаха все повече сведения, че лигавичната имунна система (основно тази в червата) е мястото, където се „решават“ или „тръгват“ редица проблеми за организма. По лигавичните повърхности са струпани много лимфоидни клетки, където се произвеждат редица цитокини, антитела и други защитни фактори.


Имуномодулатори са химически вещества, които имат способността да въздействат върху цялостната дейност на имунната система, като това въздействие може да се изразява в имуносупресия (подтискане) и имуностимулация (засилване дейността на имунната система).

Когато се цели имуностимулация и то дълготрайна – например за целия грипен сезон, трябва да се направят продължителни курсове. Става дума за два-три месеца. Започва се с по-висока доза, която постепенно намалява. Обикновено по-дълготраен имуностимулиращ ефект се очаква след около месец от началото на лечението. Необходимо е да се получи натрупване на препарата в организма.

Включването на имуностимулатори като профилактична мярка има особено голяма тежест при рецидивиращи бактериални инфекции, изискващи честа или по-продъжителна  антибиотична терапия, както и при деца след болнично лечение по повод по-тежко протекли долнореспираторни инфекции – бронхиолити и пневмонии.

Показани за профилактика с имуностимулатори са пациенти с някои първични или вторични имунодефицитни състояния, както и тези с хронични заболявания на дихателната, храносмилателната и сърдечносъдовата система (бронхиална астма, бронхо-пулмонална дисплазия, вродени сърдечни малформации), с цел намаляване тежестта и честотата на инфекциозните усложнения.

Инозинът е позната активна съставка с имуностимулиращ ефект, прилагана включително и при пациенти с ХИВ инфекция. Но задължителен елемент преди да бъде назначена терапията с него е да се изключи автоимунен процес, който може да е останал скрит до момента. Човек може да има автоимунно заболяване, за което не знае.

Имунната система при автоимунни процеси не е по-силна, нито по-слаба, а е насочена погрешно. Става дума за неправилен имунен отговор, неправилно разпознаване на собствените антигени, което не може да се премери като сила. Това важи независимо дали автоимунното заболяване е системно като лупус или свързано с даден орган като тиреоидит на Хашимото.

Това е златно правило в медицината и имунологията – всякакъв вид имуностимулиране е противопоказано при хора с автоимунни заболявания или ако се налага, трябва да се осъществи под строг контрол и по-точно определен начин.

Терапевтичен проблем за педиатри и УНГ специалисти са децата с рецидивиращи бактериални тонзилити, ринофарингити и отити, налагащи честа употреба на антибиотици, което от своя страна води до риск от развитие на бактериална резистентност и потискане на чревната микрофлора. В лечението на тези пациенти ефективно би било добавянето на имуностимулатори, съдържащи фарингеален пробиотик, съдържащ Streptococcus salivarius, който колонизира устната кухина и чрез отделяне на саливарицин А2 и В инхибира растежа на пиогенните бактерии – Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniaе, Haemophilus influenzae, както и Moraxella catarrhalis.


Но освен редицата предимства на имуностимулаторите е важно да се отбележи, че с тези медикаменти не трябва да се злоупотребява, а употребата им да бъде умерена както като доза, така и като продължителност на приема.


За предпочитане са билковите продукти, които са изпитани със годините. Един от тях е Имуниксин, създанен от акад. Хлебаров.

 ИМУНИКСИН е букет от билкови екстракти с доказано действие, създаден по рецептурите на акад. Хлебаров благодарение на които:

 • Подобрява работата на имунната система;
 • Възстановява на организма след боледуване;
 • Намалява на умората и ободряват;
 • Подпомага тялото при стрес;
 • Подпомага нормалната функция на вътрешните органи;
 • Притежава имуностимулиращо и антивъзпалително действие;
 • Стимулира производството на „гама интерферон“ (INF-γ)

ИМУНИКСИН е изцяло натурална хранителна добавка с терапевтично и профилактично въздействие върху човешкия организъм създаден по рецептурите на акад. Хлебаров. Благодарение на билковия си състав, е създаден за подсилване на имунната система и грижата за цялостното здраве на нашия организъм. ИМУНИКСИН активно спомага естественото прочистване на лимфната система и поддържане в норма на течливостта на лимфата, така че да се поддържа нужната профилактика от хронични и терминални заболявания.

ДЕЙСТВИЕ

 • Подобряване работата на имунната система;
 • Възстановяване на организма след боледуване;
 • Намаляване на умората и ободряват;
 • Подпомагане тялото при стрес;
 • Грижа за нормалната функция на вътрешните отгани;
 • Имуностимулиращо и антивъзпалително действие;
 • Стимулиране производството на „гама интерферон“ (INF-γ)

ПРЕДИМСТВА

 • Имуностимулиращо действие – съдейства за стимулиране на имунната система и борбата с инфекциите.
 • Имуномодулаторно действие – подпомага производството на естествени антитела, подобряване функциите на имунната система и поддържане на оптималните нива на действие.
 • Антиоксидантно действие – подпомага тялото да елиминира свободните радикали, които са отговорни за редица увреждания на клетките и най-честите здравни проблеми, като сърдечно-съдови нарушения и рак.
 • Антивирусно действие – наличието на гликозиди, проантоцианиди и бета ситостерол допринася за антивирусна и противовъзпалителна подкрепа на тялото. Тези алкалоиди също оказват благоприятен ефект върху паметта.
 • Противотуморно действие – благоприятства за антипролиферативна активност върху MCF-7 клетки. Също така съдейства за намаляване на риска от злокачествено израждане на здравите клетки.
 • Адаптогенно действие – подпомага поддържането на хомеостазата и устойчивостта на организма към реакции на стрес.
 • Антимикробно действие – оказва активност срещу вируси, бактерии, гъбички и други микроорганизми, способни да предизвикат заболяване.


ИМУНИКСИН МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК, БЕЗ ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ

https://biotica.bg/immunixin-za-silen-imunitet-i-mobilizatsiya-na-kletkite

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

special
kozmetika
bilkovi tinkturi
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Ако искате да отслабнете и подобрите имунитета си, вижте тайните на природния дар.Стремежът към отсл..

2023-05-05 09:45:42

Деформиращите се кости и стави по ръцете или стъпалата са истинско мъчение за хората, особено при но..

2019-12-16 12:50:40

Много от женските болести са доста коварни, защото симптомите им са почти незабележими или много при..

2019-12-22 20:11:30

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56