▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Магията на зеленото кафе - край на глада и мазнините

2023-01-19
1292
0
1-3 мин.
Магията на зеленото кафе - край на глада и мазнините

Тонус, отслабване, концентрация - ето какво предлагат зърната като напитка или хранителна добавка 

Темата за раздялата с излишните килограми и мазнини е вечно актуална, но особено наболял е проблемът след дългите празнични угощения. Натовареният организъм сам бие тревога за детокс, ефективно разтоварване и спешна нужда от повече енергия. И в трите направления, оказва се, има универсален помощник от природата. 

Зеленото кафе предизвиква интерес в научната общност през последните десетилетия. Суровите, непреминали термична обработка зърна, крият истинска съкровищница от полезни съединения и антиоксиданти с дълъг списък от полезни ползи за нашият организъм. 
Могат да бъдат консумирани като напитка - също изпеченото кафе, което всички обичаме, или като хранителна добавка, където се ползват екстракти или стрити зърна. Разбира се, като всяка напитка, съдържаща кофеин (при зеленото кафе концентрацията му достига 17 %), консумацията не трябва да е безконтролна, за да ненастъпят нежелани странични ефекти - главоболие, безпокойство, безсъние и прочее. Също преди да се пристъпи към честа употреба предвид трябва да се вземат някои хронични заболявания, особено на сърдечно-съдовата система (атеросклероза, хипертония, аритмия). 

Ако не са налице противопоказания обаче, приемът на зелено кафе може да ни достави ценни лечебни и естетически ползи. Ето какви:
  • Потиска трайно глада - изследвания показват, че поради съдържанието на хром в зеленото кафе консумацията му може ефективно да потисне глада и особено силният апетит за сладко, който често е в основата на натрупаните излишни килограми.
  • Стопява мазнините без допълнителни усилия - неизпечените зърна на зеленото кафе притежават сериозни запаси хлорогенна киселина. Това е мощен антиоксидант, който умело регулира кръвната захар и абсолютно собственоръчно изгаря мазнините. Това свойство в съчетание с потиснатия от хрома глад правят зеленото кафе същински хит сред добавките за отслабване. 
  • Ободрява ума, увеличава концентрацията - благодарение на пуриновите алкалоиди (вкл. кофеин) зеленото кафе тонизира мозъка, избистря мисълта, подобрява паметта и концентрацията.
  • Оптимизира храносмилането и изчистването на токсините от тялото - в тази кауза помагат танините в зърната на зеленото кафе. Те се славят с мощни антибактериални свойства и предпазват тъканите от нежелани атаки.
  • Съдейства за намаляване на кръвната захар и кръвното налягане - данни в тази полза има немалко, макар да предстоят още много изследвания. 
  • Подобрява работата на дихателната система - зеленото кафе съдържа витамини, фибри и аминокиселини, които предпазват органите на дихателната система и облекчават някои хронични състояния. 

КАК СЕ ПИЕ ЗЕЛЕНО КАФЕ

  • Като напитка - рецептата за приготвянето не е сложна: Суровите зърна могат да се смелят и накиснат в топла (но не вряла) вода за 10-на минути, след което се сварява за 15 минути. Изцеждаме, охлаждаме и консумираме. Ако остане, може да се съхранява в хладилния няколко дни. Може да използваме и цели, несмлени зърна, но тогава трябва да накиснем по-дълга - поне една цяла нощ. ! Подбирайте средно големи зърна зелено кафе - от тях става най-вкусната напитка.
Ако искате да топите мазнини и килограми с натурални средства, верен съюзник освен зеленото кафе може да ви бъде и ФЕТ БЪРНЪР от Биотика. 

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

kozmetika
bilkovi tinkturi
special
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Вкусният плод е шампион по ползи за човешкия организъмГорските плодове са известни с високо съдържан..

2023-05-12 09:17:12

Естествените разредители на кръвта са храни и билки, които намаляват образуването на кръвни съсиреци..

2020-11-11 10:47:26

Съществува ли лек, към който да посегнем при подагра?Да, колкото и невероятно да звучи – лек има. Пр..

2021-07-01 15:01:07

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56