▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Кои са най-добрите билки за пречистване на черния дроб?

2024-06-06
242
0
1-3 мин.
Кои са най-добрите билки за пречистване на черния дроб?

Ето как да избегнете цироза, хепатит и жълтеница 

Билки за пречистване на черен дроб търсим, когато има проблем с функционирането на жизненоважния орган. Най-често те се дължат на вредни навици като злоупотреба с алкохол, цигари, медикаменти, упойващи субстанции или системна консумация на вредни (мазни, тлъсти, пържени, подсладени, твърде пикантни) храни.

Кога и защо се прави детоксикация и как да изберем точните билки за пречистване на черния дроб, ще научим сега.

 

Как функционира черният дроб

Той е вторият по големина орган и изпълнява жизненоважни функции: 

 • храносмилателна - образува жлъчка, чрез която транспортира важни храносмилателни ензими до червата, чрез които се разграждат мазнините и усвоява енергията от тях и се контролират количествата на мастно-разтворимите витамини като А, Е, D и К;
   
 • метаболитна - той е контролен център за обмяна на веществата. Без него е невъзможен метаболизма на всички групи хранителни вещества, електролити и минерали, които са зависими от съдържащите се в неговите клетки (хепатоцити) ензими;
   
 • детоксикираща - здравият черен дроб има задачата да “обезвреди” всички токсини и отпадъчни продукти, попаднали в нашия организъм;
   
 • синтезираща - пази известно количество кръв, което при нужда може да освободи в тялото; произвежда важни за кръвосъсирването ензими; складира също витамини и минерали, които са били в излишък; 

 

Защо е важно пречистването на черния дроб?

След като установихме колко важна работи изпълнява органът, е ясно, че не можем да допуснем да излезе от строй. Това се случва, когато има възпаление вследствие на натрупване на много мастни клетки в черния дроб.

В такъв случай той е омазнен и уголемен, а много от функциите му се компрометират - не се освобождават нужните за храносмилането ензими (води до стомашно-чревни проблеми и заболявания), не се обезвреждат токсичните отпадъци (попадат в кръвта и се разнасят до всички органи на тялото, причинявайки всякакви вреди и болести), настъпва хормонален дисбаланс в тялото. 

При първи знаци за омазняване трябва да се потърсят ефективни билки за пречистване на черния дроб от мазнините и токсините.

 

Какви са симптомите за натрупване на токсини в черния дроб?

Тъй като дейността му засяга различни системи в организма, симптомите за нуждата му от детокс включват различни неразположения, които лесно можем да пропуснем или неглижираме в начален етап от омазняването:

 • Системно чувство за преумора и липса на тонус;
   
 • Световъртеж, гадене, повръщане;
   
 • Проблеми с изхождането (потъмняване на урината);
   
 • Пожълтяване на кожата (особено около очите);
   
 • Обилно потене без видима причина;
   
 • Тревожност, паник атаки, пристъпи на раздразнителност или депресивни състояния. 

 

Ако не започнем почистване при първи сигнали за нужда от детоксикация, е вероятно да се сдобием със заболявания като хепатит, жълтеница или цироза. Затова при първи съмнения посетете лекар, направете изследвания и научете ефективните билки за пречистване на черния дроб.

 

Най-добрите билки за пречистване на черния дроб и как работят

Природата дава лек за всички болки и проблеми с такъв сложен орган не правят изключение. От векове в народното лечение са открити ефективни рецепти и билки за пречистване на черния дроб. Кои са най-силните и как точно действат, ще видим сега:

 • Бял трън - чудодейното растение, признато в цял свят, цери чернодробни заболявания чрез съдържащото се в него съединение силимарин. То унищожава мастните натрупвания, елиминира токсините и стимулира регенерацията на увредените хепатоцити. Смята се за природен илач номер 1 за чернодробни болести, тъй като е и мощен антиоксидант;
   
 • Артишок - нарежда се сред най-полезните билки за пречистване на черния дроб благодарение на цинарина, който съдържа. Подобрява функционирането на черния дроб, като стимулира секрецията на жлъчка и храносмилателни сокове, чрез които поддържат баланса на ензими и хормони в тялото. Ползва се от столетия при цироза, чернодробна недостатъчност, хепатит и жълтеница;
   
 • Глухарче - действа като мощен чистач на отрови от кръвта и жизненоважните органи. Прилага се за очистване на омазнен черен дроб и жълтеница, защото активира жлъчните сокове и отделянето на токсини чрез урината;
   
 • Тиквено семе - топ избор за ефективен натурален детокс на организма. Чисти паразити и гъбички, стопира инфекции и спомага за “отмиване” на микроорганизми от тялото. Тези свойства го нареждат в списъка с топ билки за пречистване на черния дроб при токсично натоварване на органа.

 

Как да разпознаем качествени билкови продукти и хранителни добавки на пазара?

Независимо дали търсите базирани на мощни билки за пречистване на черния дроб продукти или други хранителни добавки, правило номер 1 е да се убедите, че са преминали контрол на качеството на своето съдържание.

С Биотика получавате гаранция за пълна чистота и висока концентрация на екстракти от лечебни растения в хапчета, чайове и тинктури. 

В онлайн магазин Biotica.bg на трайно понижени цени може да намерите доказани хранителни добавки с билки за пречистване на черния дроб като ХЕПА КЛИЙНЪР, ПАРАЗИТАКС и ХЕПАРИКСИН.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

kozmetika
bilkovi tinkturi
special
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Ето как да избегнете цироза, хепатит и жълтеница  Билки за пречистване на черен дроб търсим,..

2024-06-06 10:00:00

Повишената стомашна киселинност се наблюдава и при язвена болест на стомаха. Гастроезофагеалния..

2019-11-07 16:05:40

Вижте мъдрите рецепти от народната медицина Когато заговорим за пречистване на тялото, трябва вед..

2023-06-04 10:14:05

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56