▶ 5% БОНУС ЗА ВСИЧКО С КОД BLACK ДО 30.11.

Какво да правим при високо кръвно налягане

2020-11-06 10:32:00
169
0
Biotica
Високото кръвно налягане или хипертонията е често срещан проблем днес, сред много хора, и той в голям процент от случаите е причината за инфаркт и инсулт. Нека видим първо какви са симптомите и как да се справим с проблема според Biotica.

Какви са симптомите на високото кръвно налягане

Хипертонията е коварно заболяване, защото при него почти липсват симптоми и още е наричано “тихият убиец”. Голям процент от населението всъщност са с това заболяване, без да знаят, че го имат. То може да бъде установено само чрез редовното измерване със специален апарат и следене на стойностите. Липсата на адекватно лечение и пренебрегването на профилактиката, може да доведе до много тежки последици, като инфаркти и инсулти.
Според Американската сърдечна асоциация отчитането на 120/80 mm Hg или по-ниско се счита за нормално. Тези, при които показанието е от 120/80 mm Hg до 129/80, влизат в категорията на повишените стойности. За високо кръвно налягане се считат стойности от 130/80 или повече. 

Кое го причинява

В голяма част от случаите високото кръвно налягане се диагностицира като първична или есенциална хипертония. Това означава, че точните причини за нейната поява липсват, но има някои фактори, които могат да я предизвикат:
 • Фамилна обремененост - ако в семейството или рода имате човек, който е страдал или страда от хипертония, то с голяма вероятност и Вие може да го развиете;
 • Повишени нива на стрес - постоянният стрес, гняв, раздразненост и тревожност могат да доведат до появата на високо кръвно налягане;
 • Затлъстяване или наднормено тегло - доста често срещан проблем масово сред населението днес;
 • Тютюнопушенето - сериозно уврежда кръвоносните съдове и колкото по-рано го откажете, толкова по-добре;
 • Повишената консумация на сол и продукти, богати на натрий;
 • Прекомерното пиене на алкохол - консумирайте умерено.

Какво да правим, ако кръвното налягане е високо

Това налага промяна в начина на живот. Започнете да консумирате ядене с ниско съдържание на мазнини и сол и при необходимост отслабнете. Започнете редовно да правите физически упражнения и кардио-тренировки. Научете се да управлявате стреса и да го поддържате минимален. Откажете цигарите и намалете пиенето на алкохол. Ако страдате от безсъние, потърсете проблема и го отстранете.
Съществуват и някои лекарства, спомагащи за разширяване на съдовете, като бетаблокерите. В онлайн магазин Биотика още са достъпни и някои натурални добавки, които могат да помогнат в борбата с това коварно заболяване. ПУЛСФИКС e букет от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които е приложим за: 
 • Подобряване нивата на кръвното налягане;
 • Поддържане нормалната пропускливост на кръвоносните съдове;
 • Поддържане нормалното оросяване на крайниците;
 • Засилване кръвооросяването;
 • Подобряване кръвообращението;
 • Подобряване работата на коронарните артерии;
 • Успокояващ ефект върху нервната система;`

ЕФЕКТ ОТ КОМПОНЕНТИТЕ НА ПУЛСФИКС

Биофлавоноидите осигуряват подобрено съсирване на кръвта, помагат кръвоносните съдове да бъдат по-еластични и нормализират кръвното налягане. 
Екстрактът от резене насърчава дълбокото дишане, така че повече кислород постъпва в кръвта. Този компонент се използва активно в борбата срещу невралгия, диабет, атеросклероза. Намалява риска от образуване на кръвни съсиреци, осигурява своевременен венозен отток, възстановява имунната система, има тонизиращо действие. 
Екстрактът от пасифлора успокоява, облекчава стреса и агресивността. Насърчава добър сън, подобрява настроението, намалява раздразнителността. 
Екстрактът от семе на грейпфрут действа върху почти всички органи на кръвоносната система, като насища мозъка и мускулите с кислород. В резултат главоболие, слабост, проблеми с паметта изчезват. Освен това компонентът увеличава потентността, което е много важно за много мъже на възраст над 40 години. Екстрактът разширява съдовата пропускливост, така че кръвта бързо влиза във всички тъкани. Естествената съставка стимулира производството на хормони в хипофизата и надбъбречните жлези, които повишават активността, апетита и имунитета. 
Търсене

Категории

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Стероидната билка възстановява тялото, зарежда с полова мощ и подобрява сперматаСтотици натурални ел..

2022-11-29 17:04:21

Изумителното биле е признато за едно от най-ефикасните на планетата Тайните в природата нямат к..

2022-11-16 15:28:23

Няма да повярвате какво се случва с тялото, ако го храните редовно с пикантния зеленчукС чесъна сред..

2022-11-10 16:52:53

“Зеленчукът на красотата” премахвал лошия дъх и телесните зловония в Древна Гърция Като чуете з..

2022-11-08 14:16:42

Тези прости билкови отвари хранят имунитета и пестят пари в аптекатаЦветната есен е без съмнение вре..

2022-11-03 16:25:31

Тайната на красивия поглед не е в скъпите процедури и тежката козметикаГрижите за косата при дамите ..

2022-11-02 16:00:20

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Не е тайна, че много жени често страдат от цистит – особено по време на студения сезон. Често уринир..

2019-08-24 13:32:40

Постигнете баланс между хормони и килограми само с натурални средстваВсички знаем, че за едни хора о..

2022-09-12 12:16:12

Кога да започнете да се грижите за артериите? Ако никога не сте го правили, време е да побързате. Ко..

2019-08-23 11:14:00