Великденски намаления | ДО -60% ОТСТЪПКА

ТЕРАПИЯ С РАСТЕНИЯ ПРИ ХИПЕРТОНИЯ

2020-09-29
277
0
1-3 мин.
ТЕРАПИЯ С РАСТЕНИЯ ПРИ ХИПЕРТОНИЯ

Всички процеси, протичащи в нашето тяло, необходими за жизнената му дейност, в крайна сметка се свеждат до два основни:

 • извличане на енергия, микроелементи и биологично активни вещества от храната, въздуха и водата за работата на органите и системите;
 • отстраняването на отпадъчните елементи;
Тези процеси се регулират от много точки и повишаването на кръвното налягане е една от тях, необходима на биологично активните елементи и вещества. Хроничният стрес, затлъстяването, физическото бездействие, захарният диабет, други метаболитни нарушения и др., трансформират тази реакция от адаптивна в патологична. Тоест, за да се поддържа хомеостазата (постоянство на вътрешната среда), за да се спасят тъканите ни от агресивни за тях подкислени продукти, тялото повишава кръвното налягане и тъй като горните фактори стават постоянно активни, повишаването на налягането става постоянно.
Следователно е ясно, че понижаването на кръвното налягане чрез фармакологични лекарства, които блокират механизма за повишаване на кръвното налягане на нивото на производство на ренин, ангиотензин, блокада на калциевите канали, приемането на активатори на повишаване на налягането от клетките, е много важно средство за подобряване качеството на живот на пациента, намаляване на риска от сърдечно-съдови усложнения, но все още недостатъчно за решаване на самата същност на проблема.

РАСТЕНИЯ ПОНИЖАВАЩИ ВИСОКОТО КРЕЪВНО НАЛЯГАНЕ

И тук фитотерапията може да служи като отлично допълнение към фармакотерапията с нейния широк спектър от ефекти върху много системи и органи, участващи в процесите на повишаване на кръвното налягане.
Една от основните точки е да се подобри състоянието на храносмилателните и отделителните органи (стомах, панкреас, черен дроб, жлъчен мехур, черва, бъбреци). Това ще намали количеството недостатъчно окислени продукти, ще подобри метаболизма, състоянието на съдовата стена, ще намали атеросклеротичния процес и ще нормализира съдовата пропускливост за биологично активни вещества.
Следователно билковите продукти, които понижават кръвното налягане, по правило са растения с широк спектър от ефекти, включително върху храносмилателните и отделителните органи.
 • Запарка на 1 ч.л. смлян джинджифил в 200 мл. вряща вода се пие на 2-3 дози преди хранене през деня. Това просто средство за защита дори има патент за изобретение като начин за понижаване на кръвното налягане. Освен това джинджифилът стимулира процеса на храносмилане, чревната подвижност, има противовъзпалителен ефект върху стомашно-чревния тракт и подобрява бъбречната функция.
 • Плодовете на калина под формата на плодова напитка или сок, системно приемани по 2-3 супени лъжици на ден, помагат за намаляване на високото кръвно налягане и освен това се използват при хроничен бронхит, бронхиална астма, като противовъзпалително средство, подобряват състоянието на черния дроб, имат слабително действие.
 • Плодовете от глог също намаляват високото кръвно налягане, подобряват функцията на сърдечния мускул и понижават холестерола в кръвта. 
 • Сокът от моркови и цвекло също намалява високото кръвно налягане поради високото съдържание на витамини и минерали, които активират метаболитните процеси. Морковите в руската народна медицина се използват и в случай на загуба на сила, при анемия, различни нарушения на стомашно-чревния тракт и редица други състояния. Цвеклото се използва при запек, анемия и др.;
Често можете да чуете твърдението, че билките помагат само ако вярвате в тях. Това не е вярно. Нормализиране на биохимичния състав на организма чрез въвеждане на биологично активни вещества, микроелементи водят до компенсация за много патологични процеси в него. А лечебните растения са склад на биологично активни вещества и микроелементи. Следователно вярата тук е необходима практически само за едно нещо - за редовността на получаване на колекцията от билки.

CARDIOXIN-БАЛАНС НА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ

Комбинацията на Гинко Билоба и Арония, съдейства за :
 • Подобряване на нивата на кръвното налягане;
 • Поддържане нормалната пропускливост на кръвоносните съдове;
 • Поддържане нормалното оросяване на крайниците;
 • Засилване на кръвооросяването;
 • Подобряване кръвообращението;
 • Подобряване работата на коронарните артерии;
 • Успокояване на нервната система;

CARDIOXIN Е ПОДХОДЯЩ  ЗА:

 • За хора с наднормено тегло;
 • За хора в зряла и напреднала възраст;
 • За хора страдащи от сърдечно-съдови проблеми;
 • За хора злоупотребяващи с алкохол;
 • За хора с намалена физическа активност;
 • За дългогодишни пушачи;
 • За професионални спортисти;
 • За хора в напреднала възраст;
 • За хора подложени на постоянен стрес;Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

special
kozmetika
magazin
bilkovi tinkturi

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Всички процеси, протичащи в нашето тяло, необходими за жизнената му дейност, в крайна сметка се свеж..

2020-09-29 16:55:57

Високото кръвно налягане или хипертонията е често срещан проблем днес, сред много хора, и той в голя..

2020-11-06 10:32:00

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Овладейте го бързо, за да не лекувате сърдечни заболявания Днес за лечение на висок холестерол се..

2024-04-22 11:32:00

Навременните действия може да спасят живота ви Сърдечно-съдовите заболявания са сред най-честите ..

2024-04-22 11:23:00

Хванете критичния момент за спасение от диабета В 21 век, когато броят на заболелите от диабет в ..

2024-04-22 11:14:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56