Забравете стомашните неразположения без пиене на лекарства
Киселините - остро парене и болки в областта на стомаха, които могат да ни докарат до агония. Честото им гостуване е сигнал за системно раздразнен и чувствителен стомах. Макар да не можем да предвидим след кое вкусно хапване ще ни навестят, можем да вземем мерки против появата им и да научим ефективни домашни методи и билки за пиене с цел облекчаване на болезнените спазми.
ПРИЧИНИ ЗА КИСЕЛИНИ В СТОМАХА
БИЛКИ ПРОТИВ КИСЕЛИНИ
- Джинджифил - Всесилното растение върши чудеса за здравето на храносмилателната система. С прием на 250-300 мл. чай от джиндифил поне през ден ефективно се елиминират агресивни паразити и гъбички в стомаха и червата. Защитава здравето на стомашната мембрана, неутрализира външни атаки и запазва полезните храносмилателни бактерии.
- Лайка - Пиенето на запарка от лайка облекчава парещия дискомфорт и заздравява чувствителния стомах.
- Жълт кантарион - народните билкари от векове препоръчват пиене на чай от жълт кантарион за успокоение на стомаха и лечение на язви, гастрит и колики от различен характер. Редовният му прием помага за бързо справяне с рани и възпалителни процеси в тялото.
- Невен - ароматното растение е панацея за възпалителни болки и рани от всякакъв характер. Билката е същински балсам за стомаха и черния дроб. Пречиства и защитава храносмилателната и отделителната система, елиминира киселините. Пиенето на вкусна запарка или тинктура от невен засилва неимоверно съпротивителните сили на организма.
ДОМАШНИ МЕТОДИ СРЕЩУ КИСЕЛИНИ
- Хапвайте бавно и на малки хапки - така давате време на стомаха да поеме храна и предотвратявате ненужно преяждане.
- Избягвайте тлъста, мазна, консервирана и силно осолена храна.
- Преустановете системното консумиране на газирани напитки и алкохол.
- Спете на по-висока възглавница - с такава позиция на тялото помагате за изтичане на киселините от хранопровода.