▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Как се прави детоксикация на организма?

2023-02-28
10494
0
1-3 мин.
Как се прави детоксикация на организма?

Яжте и пийте това, за да се отървете от токсините, които ви тровят

Темата за детокс на нашия организъм е по-актуална от всякога. Проучване наскоро показа, че тялото на един възрастен европеец е дом за над 180 (!) вида патогени, сред които най-много са зловредните бактерии и гъбичките. Около 10% от тях нанасят видими щети, а останалите работят бавно за разстройване на жизнените ни процеси и органи. Сред тях са и немалък брой червеи, които колонизират тъкани и клетки, разрушавайки ги отвътре и водейки ни по стръмния път на опасни, често и фатални заболявания. Това признава отдавна и Световната здравна организация. Те наричат паразитите и гъбичките причинители на над 80% от болестите, които предизвикват смърт на един организъм. 

Лошото е, че обикновено разбираме, че сме жертви на токсична инвазия, едва когато тя ни причини сериозен здравословен проблем. Всъщност, ние сме “поканили” тихите убийци на своя организъм със заседнал начин на живот, лоши хранителни навици и употреба на кортикостероидни и антибиотични препарати. Тези процеси предизвикват дисбаланс в чревната флора и сриват нашата имунна резистентност, като разтварят широко вратата за гъбичките и големи популации паразити. После същите ограбват клетки и органи от нужните им хранителни вещества и нарушават всички метаболитни процеси, чрез които функционираме. Единственият начин да ги спрем, преди да усетим пораженията от подривната им дейност в нашите органи, е да правим редовен детокс на тялото. 

Колониите от вредители се образуват най-често в храносмилателния тракт. “Работейки” там системно, те рушат нашата имунна система и я оставят оголена срещу всички вируси и токсини, които ни атакуват от външната среда. Неслучайно модерната медицина счита, че “имунитетът се ражда в червата”. За съжаление, точно там той се и разстройства, причинявайки системен стрес за всеки организъм. 

По-лошото е, че зловредните процеси могат да увредят и плода в утробата, прониквайки през плацентата. Тоест, патогените не просто увреждат нашето тяло, а нанасят и често непоправими щети върху малкия нов организъм, който расте в нас по време на бременност. Това налага всеки, но особено младите майки, да помислят за цялостен детокс. Предвид, че всяка трета жена страда от тежки вагинални кандидози, течения и микози поне няколко пъти в живота си, процесът става особено наложителен. Между другото, точно в силното размножаване на гъбичките, се обяснява бесният глад за сладко при дамите.  

Ако изпитвате чест дискомфорт под формата на подут корем, киселини, отоци и обриви по тялото, нередовно изхождане, тежка хронична умора, чести мигрени, липса на тонус и енергия, хормонални проблеми и често боледуване, най-вероятно вашият организъм се опитва да ви каже, че има спешна нужда от детокс. 

Пътят за пречистване на тялото минава, разбира се, през здравословни навици и правилен хранителен режим, който помага да изгоним неканените гости. В помощ на каузата за чист организъм идват и хиляди специално разработени хранителни добавки с натурални екстракти от билки и растения с детокс ефект за нашите черва, бъбреци, кожа, черен дроб, бели дробове и лимфна система.

5 ВАЖНИ СТЪПКИ ЗА ДЕТОКС

▶ Растителна храна - растенията ускоряват нашия метаболизъм и зареждат тялото с ценни фибри, без да го натоварват. Чудесен старт за детокс на един организъм е преминаването към поне 70-80% хранене с растителни продукти. Пресни плодове и зеленчуци, превърнати в салати или свежи сокове (фрешове) и смутита, ще помогнат на червата да се самозадействат и започнат самостоятелно пречистване от токсините. 

▶ Консумирайте повече топла и сварена храна - супите и бульоните са идеални за детокс. Сварената и топла храна не изисква от тялото да се самозагрява за преработката на хранителните вещества. Така нашият организъм пести енергия за работа, а получава ценна такава от храната. 

▶ Ядки - суровите ядки в умерени количества са изключително ценни за насищане на глада, приток на енергия и важни хранителни вещества. За предпочитане при детокс на тялото са овесените ядки заради изразения си диуретичен ефект, както и тиквеното семе, което е мощен чистач на гъбички и паразити. 

▶ Пийте повече вода - за да изхвърлите по-бързо вредните организми, трябва да осигурите по-добра циркулация на телесните течности. Това минава през консумация на по-голямо количество вода. За предпочитане е да се пие топла, за да се улесни детоксът. 

▶ Започнете да се движите - обездвижването е приятел на токсините. За да ги изхвърлите и да ускорите метаболизма на вашия организъм и циркулацията на жизнените сокове, увеличете физическото си натоварване. Не става дума за задължителен спорт или фитнес мания. Дългите разходки сред природата, бавното изкачване на стълби или простите подскоци на място (върху трамплин) помагат неимоверно за детокс на лимфата и червата чрез подобряване на перисталтиката. 

▶ Зарежете вредните навици - няма как мисия “Детокс” да успее, ако продължавате да правите нещата, които разстройват имунитета и ви правят уязвими за колонизация от гъбички и паразити. За пречистване на един организъм най-активно пречат алкохолът и тютюношушенето. И двата навика създават дружелюбна среда за патогените. Престанете също да се тъпчете, особено с тлъста, тестена храна и захаросана храна. Тези изделия също “постилат килима” пред злосторниците. 

Както вече стана дума, в битката за качествен детокс могат много да ви помогнат натурални дарове от природата. Потентни техни екстракти Биотика вгради в поредица продукти за пречистване на отделни органи в нашето тяло:

  • ПАРАЗИТАКС - за общо прочистване на патогени;
  • СЕЛ КЛИЙНЪР - детокс на кръвта и лимфата;
  • ХОЛЕСТЕРОЛ КЛИЙНЪР - за пречистване от лошия холестерол;
  • ХЕПА КЛИЙНЪР - за чист и здрав черен дроб, който да се бори успешно с токсините;
  • БРОНХО КЛИЙНЪР - за пречистени от слуз, секрети и бактерии бели дробове и свободно дишане;
  • АЛКО КЛИЙНЪР - за алкохолна детоксикация; 
Тези и други добавки с екстракти за ефективен детокс и пречистен организъм може да намерите на трайно ниски цени в онлайн магазина Biotica.bg. 
Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

special
bilkovi tinkturi
magazin
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Махнете отровите сега за силен имунитет през есента и зимата От десетилетия е добре известно, че ..

2023-09-01 11:44:53

Ето как да спрем глистите и гъбичките да тровят телата ниСтряскащо, но факт - между 300 и 500 вида п..

2023-02-07 10:52:59

Често срещан протеин играе решаваща роля за регулирането на белите кръвни клетки в мозъка, което мож..

2019-12-12 09:07:58

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56