▶ ПРОДУКТИ С ДО 50% ОТСТЪПКА ◀

Как да повишим имунитета с Витамин С

2020-05-20
112
0
Biotica

Витамин С, наричан още L-аскорбинова киселина (L-300), е важен за функциите на организма на всеки здрав човек.


Той подпомага изхвърлянето на тежките метали, действа като антиоксидант в тялото и участва в производството на колаген, който се грижи за здравето на венците, зъбите, костите и кръвоносните съдове. Докато повечето животни са в състояние да произвеждат сами витамин C, хората зависят от външния му прием. Това се случва или с помощта на определени видове плодове и зеленчуци, или чрез разтворими във вода прахчета и таблетки.

Признаци за недостиг на витамин C

Скорбутът е болест, причинена от недостиг на витамин C в организма. Симптомите на това заболяване включват подкожно кървене и трудно заздравяване дори и на малки рани. Синините и подуването, причинени от леки наранявания, падането на косата и зъбите и болките в ставите могат да бъдат признаци за отслабване на кръвоносните съдове, съединителната тъкан и костите. Това също са последствия от недостиг на витамин C в човешкия организъм. В наши дни скорбутът е много рядко заболяване и за да бъде предотвратен е достатъчна доза от 10 мг витамин C дневно. Въпреки това, скорбутът не е изчезнал напълно, тъй като неговите симптоми могат да се появят като страничен ефект при някои много строги диети. 
 

Други признаци за дефицит на витамин C при възрастните:

 • загуба на еластичност на кръвоносните съдове
 • поява на подкожно кървене
 • кървене по лигавиците и ставите 
 

Други признаци за дефицит на витамин C при децата:

 • неспокойно поведение
 • анемия, понижена концентрация на хемоглобин
 • появяват се нарушения в костите и подобни на рахит състояния 

Какво количество витамин C трябва да приемаме дневно?

За пушачите препоръчителният дневен прием на витамин C е с 35 мг по-висок, отколкото при непушачите, защото те имат понижени нива на витамин C поради токсините от цигарения дим. При физически активните хора препоръчителната дневна консумация се увеличава с 10 мг. В случай на инфекция, по време на зарастване на рани, при бърз растеж или при физически и психически натоварвания трябва да приемате повече витамин C от препоръчителната дневна доза. Интересен факт е, че в развитите страни до половината от общото количество витамин C се приема под формата на фармацевтични продукти или респективно чрез оптимизация на храни и напитки. 

Витамин С е известен още като витамин против скорбут


Той е водоразтворим витамин и е най-популярният сред хората. Счита се, че витамин С лекува и подпомага лечението на всички болести и здравни проблеми - от настинката до рака. За съжаление човешкото тяло не може да го синтезира и трябва да се набавя чрез храната.
Популярни у нас храни, които съдържат витамин С във високи количества са: камби (сурови) - 3 г съдържат 100 процента от дневните нужди за възрастни, чушки - 40 г съдържат 100 процента от дневните нужди, ягоди - 105 г съдържат 100 процента от дневните нужди на човека. Други храни са: диня, моркови, банани, ябълки, круши, кайсии, лимони.
Най-лесният начин да си осигурите достатъчно витамин С, без да ползвате добавки под формата на препарати, е да се храните редовно с една или няколко от храните, които посочихме по-горе като негов източник.
Дори малки количества от тези храни съдържат значима част от дневните ви нужди. Когато получавате този нутриент чрез тези храни, няма опасност от предозиране.

ЗА ЗДРАВИ И СИЛНИ ДЕЦА

СТРОНГ КИДС е хранителна добавка, специално предназначена за децата, които имат нужда от най-важния за растежа градивен минерал – Калций. За ефективното и пълноценно усвояване на Калций е необходим Витамин D, който грижливо е добавен към продукта заедно с Витамин С.
 • Калций е основният градивен компонент на костите и зъбите. Той се намира предимно в костите и отговаря за костния растеж. Затова, калциевият дефицит у децата, може да доведе до сериозни костни проблеми. Калций има важно значение и за сърдечния ритъм, мускулните функции и съсирването на кръвта. Дефицитът му може да доведе до проблеми на косто-ставния апарат.
 • Витамин D – „слънчевият” витамин, е едно от най-важните хранителни вещества, от чиито дефицит са засегнати много деца и възрастни. Витамин D поддържа здравето на костите и подпомага правилното усвояване на калция и фосфора. Той е от изключително значение за детския организъм, за да може напълно да се елиминира риска от рахит, костни изкривявания и проблеми с костната минеразлизация. Известно е още, че той подобрява функционирането на имунната система и поддържа нормалния психо-емоционален баланс. Витамин D е вещество, което се синтезира от кожата под въздействието на слънчевите лъчи. Достатъчно е тялото да бъде изложено на слънчева светлина за 15 минути без специална слънцезащитна протекция. Имайки предвид обаче географското разположение на страната ни и сезонността, се налага неговото набавяне и чрез подходящи източници и дори хранителни добавки, особено при най-малките деца, тъй като храните, богати на него са малко и недостигът му е много вероятен. Витамин D е силно препоръчителен за допълнителен прием. Все по-често се назначава от лекари и педиатри през есенно-зимните месеци, когато набавянето му по естествен път чрез слънчевите лъчи значително спада. Необходимостта от този витамин нараства с развитието на детската костна система, до достигане на 18-годишна възраст.


ДЕЙСТВИЕ:

Детските плодови смучещи таблетки СТРОНГ КИДС са създадени по традиционна рецепта с добре подбрани съставки, които допринасят за:
 • добрия растеж и здравина на костната система;
 • предпазване от развитие заболявания на костно-ставния апарат;
 • здрави зъби;
 • развитието на мускулатурата;
 • подсилване функцията на имунната система;
 • благоприятно въздействие върху детската нервна система;
 • антиоксидантна защита;
Наличието на Витамините С и D, които представляват мощни антиоксиданти засилва имунитета на детския организъм. Витамин С е естествен антиоксидант, има противовъзпалително действие и се използва при различни симптоми свързани с простуда и грип, слаб имунитет, чести боледувания.

СЪДЪРЖАНИЕ:


ВИТАМИН C /АСКОРБИНОВА КИСЕЛИНА/ 

Витамин С е важен за функциите на организма на всеки здрав човек. Той подпомага изхвърлянето на тежките метали, действа като антиоксидант в тялото и участва в производството на колаген, който се грижи за здравето на венците, зъбите, костите и кръвоносните съдове. Докато повечето животни са в състояние да произвеждат сами витамин C, хората зависят от външния му прием. 


ВИТАМИН D₃

Витамин D е едно от основните хранителни вещества, които поддържат човешкото здраве. Много от хората дори не подозират, че организмът им страда от витаминен дефицит. Като член на семейството на стероидните хормони, Витамин D има класическа роля в регулирането на метаболизма на калций и некласическата роля при засягане на клетъчната пролиферация и диференциация. Физиологичната роля на витамин D е да доставя на организма калций, както и да поддържа  калциевия баланс. Той е  необходим за изграждането и поддържането на здрави кости. Дефицитът на витамин D води до намалена абсорбция на калций, магнезий и фосфор. В резултат от това, продължителният дефицит на витамин D има отрицателен ефект върху костната минерализация.

КАЛЦИЙ (КАЛЦИЕВ ГЛЮКОНАТ-ЛАКТАТ)

Най–важните функции на калция в човешкия организъм са свързани с кръвосъсирването, провеждането на нервни импулси, мускулните съкращения, изграждането на костната тъкан. Основната функция на калция е структурна. Има непрекъснато движение на калций между скелета, кръвта и останалите части на тялото. Това е прецизно контролирано от хормоните. Калцият играе роля и в клетъчната биология. Калцият може да се свърже с широк кръг от протеини, променяйки тяхната биологична активност. Това е важно при пренасянето на нервни импулси и мускулното свиване. Калцият е необходим също за съсирването на кръвта, активирайки съсирващи фактори.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

magazin
kozmetika
special
bilkovi tinkturi

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Как да го спрем, преди да разстрои бъбреците Често се оказваме жертви на остри възпалителни забол..

2023-09-28 09:52:22

Ако не ги научите, непременно ще съжалявате Здравето на нашето дебело черво често не става част о..

2023-09-28 09:42:28

Запазете мъжеството и комфорта, преди да стане късно Названи от незапомнени времена като силния п..

2023-09-27 10:05:46

На какво да се доверим, за да се спасим от вирусите Силен имунитет е златната кауза за нашето здр..

2023-09-27 09:53:02

Какво представлява хроничната умора Спите дълго, но се будите безсилни и смазани? Нямате физическ..

2023-09-26 15:03:55

Защитете се от вируси и алергии ефективно сега  Смяната на сезоните е сериозно предизвикател..

2023-09-26 14:44:09

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56