▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Как да повишим имунитета с Витамин С

2020-05-20
322
0
1-3 мин.
Как да повишим имунитета с Витамин С

Витамин С, наричан още L-аскорбинова киселина (L-300), е важен за функциите на организма на всеки здрав човек.


Той подпомага изхвърлянето на тежките метали, действа като антиоксидант в тялото и участва в производството на колаген, който се грижи за здравето на венците, зъбите, костите и кръвоносните съдове. Докато повечето животни са в състояние да произвеждат сами витамин C, хората зависят от външния му прием. Това се случва или с помощта на определени видове плодове и зеленчуци, или чрез разтворими във вода прахчета и таблетки.

Признаци за недостиг на витамин C

Скорбутът е болест, причинена от недостиг на витамин C в организма. Симптомите на това заболяване включват подкожно кървене и трудно заздравяване дори и на малки рани. Синините и подуването, причинени от леки наранявания, падането на косата и зъбите и болките в ставите могат да бъдат признаци за отслабване на кръвоносните съдове, съединителната тъкан и костите. Това също са последствия от недостиг на витамин C в човешкия организъм. В наши дни скорбутът е много рядко заболяване и за да бъде предотвратен е достатъчна доза от 10 мг витамин C дневно. Въпреки това, скорбутът не е изчезнал напълно, тъй като неговите симптоми могат да се появят като страничен ефект при някои много строги диети. 
 

Други признаци за дефицит на витамин C при възрастните:

 • загуба на еластичност на кръвоносните съдове
 • поява на подкожно кървене
 • кървене по лигавиците и ставите 
 

Други признаци за дефицит на витамин C при децата:

 • неспокойно поведение
 • анемия, понижена концентрация на хемоглобин
 • появяват се нарушения в костите и подобни на рахит състояния 

Какво количество витамин C трябва да приемаме дневно?

За пушачите препоръчителният дневен прием на витамин C е с 35 мг по-висок, отколкото при непушачите, защото те имат понижени нива на витамин C поради токсините от цигарения дим. При физически активните хора препоръчителната дневна консумация се увеличава с 10 мг. В случай на инфекция, по време на зарастване на рани, при бърз растеж или при физически и психически натоварвания трябва да приемате повече витамин C от препоръчителната дневна доза. Интересен факт е, че в развитите страни до половината от общото количество витамин C се приема под формата на фармацевтични продукти или респективно чрез оптимизация на храни и напитки. 

Витамин С е известен още като витамин против скорбут


Той е водоразтворим витамин и е най-популярният сред хората. Счита се, че витамин С лекува и подпомага лечението на всички болести и здравни проблеми - от настинката до рака. За съжаление човешкото тяло не може да го синтезира и трябва да се набавя чрез храната.
Популярни у нас храни, които съдържат витамин С във високи количества са: камби (сурови) - 3 г съдържат 100 процента от дневните нужди за възрастни, чушки - 40 г съдържат 100 процента от дневните нужди, ягоди - 105 г съдържат 100 процента от дневните нужди на човека. Други храни са: диня, моркови, банани, ябълки, круши, кайсии, лимони.
Най-лесният начин да си осигурите достатъчно витамин С, без да ползвате добавки под формата на препарати, е да се храните редовно с една или няколко от храните, които посочихме по-горе като негов източник.
Дори малки количества от тези храни съдържат значима част от дневните ви нужди. Когато получавате този нутриент чрез тези храни, няма опасност от предозиране.

ЗА ЗДРАВИ И СИЛНИ ДЕЦА

СТРОНГ КИДС е хранителна добавка, специално предназначена за децата, които имат нужда от най-важния за растежа градивен минерал – Калций. За ефективното и пълноценно усвояване на Калций е необходим Витамин D, който грижливо е добавен към продукта заедно с Витамин С.
 • Калций е основният градивен компонент на костите и зъбите. Той се намира предимно в костите и отговаря за костния растеж. Затова, калциевият дефицит у децата, може да доведе до сериозни костни проблеми. Калций има важно значение и за сърдечния ритъм, мускулните функции и съсирването на кръвта. Дефицитът му може да доведе до проблеми на косто-ставния апарат.
 • Витамин D – „слънчевият” витамин, е едно от най-важните хранителни вещества, от чиито дефицит са засегнати много деца и възрастни. Витамин D поддържа здравето на костите и подпомага правилното усвояване на калция и фосфора. Той е от изключително значение за детския организъм, за да може напълно да се елиминира риска от рахит, костни изкривявания и проблеми с костната минеразлизация. Известно е още, че той подобрява функционирането на имунната система и поддържа нормалния психо-емоционален баланс. Витамин D е вещество, което се синтезира от кожата под въздействието на слънчевите лъчи. Достатъчно е тялото да бъде изложено на слънчева светлина за 15 минути без специална слънцезащитна протекция. Имайки предвид обаче географското разположение на страната ни и сезонността, се налага неговото набавяне и чрез подходящи източници и дори хранителни добавки, особено при най-малките деца, тъй като храните, богати на него са малко и недостигът му е много вероятен. Витамин D е силно препоръчителен за допълнителен прием. Все по-често се назначава от лекари и педиатри през есенно-зимните месеци, когато набавянето му по естествен път чрез слънчевите лъчи значително спада. Необходимостта от този витамин нараства с развитието на детската костна система, до достигане на 18-годишна възраст.


ДЕЙСТВИЕ:

Детските плодови смучещи таблетки СТРОНГ КИДС са създадени по традиционна рецепта с добре подбрани съставки, които допринасят за:
 • добрия растеж и здравина на костната система;
 • предпазване от развитие заболявания на костно-ставния апарат;
 • здрави зъби;
 • развитието на мускулатурата;
 • подсилване функцията на имунната система;
 • благоприятно въздействие върху детската нервна система;
 • антиоксидантна защита;
Наличието на Витамините С и D, които представляват мощни антиоксиданти засилва имунитета на детския организъм. Витамин С е естествен антиоксидант, има противовъзпалително действие и се използва при различни симптоми свързани с простуда и грип, слаб имунитет, чести боледувания.

СЪДЪРЖАНИЕ:


ВИТАМИН C /АСКОРБИНОВА КИСЕЛИНА/ 

Витамин С е важен за функциите на организма на всеки здрав човек. Той подпомага изхвърлянето на тежките метали, действа като антиоксидант в тялото и участва в производството на колаген, който се грижи за здравето на венците, зъбите, костите и кръвоносните съдове. Докато повечето животни са в състояние да произвеждат сами витамин C, хората зависят от външния му прием. 


ВИТАМИН D₃

Витамин D е едно от основните хранителни вещества, които поддържат човешкото здраве. Много от хората дори не подозират, че организмът им страда от витаминен дефицит. Като член на семейството на стероидните хормони, Витамин D има класическа роля в регулирането на метаболизма на калций и некласическата роля при засягане на клетъчната пролиферация и диференциация. Физиологичната роля на витамин D е да доставя на организма калций, както и да поддържа  калциевия баланс. Той е  необходим за изграждането и поддържането на здрави кости. Дефицитът на витамин D води до намалена абсорбция на калций, магнезий и фосфор. В резултат от това, продължителният дефицит на витамин D има отрицателен ефект върху костната минерализация.

КАЛЦИЙ (КАЛЦИЕВ ГЛЮКОНАТ-ЛАКТАТ)

Най–важните функции на калция в човешкия организъм са свързани с кръвосъсирването, провеждането на нервни импулси, мускулните съкращения, изграждането на костната тъкан. Основната функция на калция е структурна. Има непрекъснато движение на калций между скелета, кръвта и останалите части на тялото. Това е прецизно контролирано от хормоните. Калцият играе роля и в клетъчната биология. Калцият може да се свърже с широк кръг от протеини, променяйки тяхната биологична активност. Това е важно при пренасянето на нервни импулси и мускулното свиване. Калцият е необходим също за съсирването на кръвта, активирайки съсирващи фактори.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
special
magazin
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

ПОДОБНИ СТАТИИ

Какво означаваАко в рекламите използват метафора с разредена батерия, която има нужда да се зареди, ..

2020-01-20 09:55:15

Днес наднорменото тегло се е превърнало в изключително голям проблем за населението на страната. По-..

2020-12-01 14:41:38

Отдавна вече не сме ученици и лятото не означава тримесечна почивка от всички ангажименти и отговорн..

2019-11-12 10:46:21

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56