▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Инфекции на уринарните пътища

2020-01-02
1617
0
1-3 мин.
Инфекции на уринарните пътища

  САМОСТОЯТЕЛНО ПОЛЗВАНЕ ЗА ПРОФИЛАКТИКА ИЛИ КАТО ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ АНТИБИОТИЧНА ТЕРАПИЯ

  ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРИ:

Инфекциите на уринарните пътища представляват бактериални инфекции, засягащи част от пикочните канали. Когато инфекцията засяга долните пикочни пътища, заболяването е известно като цистит, а когато е засегнало горните пикочни пътища вече говорим за пиелонефрит – възпаление на бъбреците.

Инфекциите на пикочните пътища засягат много по-често жените, отколкото мъжете, като според статистиката половината от жените са претърпели поне по една такава инфекция в определен етап от живота си. Заболяването често се повтаря, като рисковите фактори за развитието му са самата женска анатомия, история на заболяване в семейството и половите контакти.


Видове инфекции на уринарните пътища

В зависимост от това кой отдел на пикочната система е засегнат, инфекциите засягат долните пикочни пътища (цистит, простатит) и инфекции на горните пикочни пътища (пиелонефрит).

Цистит – представлява възпаление на стената на пикочния мехур. Засяга по-често жените, отколкото мъжете. Най-честата причина за развитието му е бактериална инфекция. Жените са по-предразположени към него, защото уретрата при тях къса, широка и права и се отваря на нивото на влагалището. Именно поради тази анатомична особеност е много възможно бактериите от влагалището да проникнат и в хода на уретрата и да предизвикат инфекция на долните пикочни пътища.

Простатит – често срещано заболяване при млади мъже. Може да бъде остър или хроничен (ако продължителността на симптомите е повече от 3 месеца). Оплакванията включват болка в простатата, тестисите, пениса или пикочния мехур, парене и болка при уриниране, често уриниране.

Пиелонефрит – представлява възпалително заболяване на бъбреците. Жените отново са по-засегнати от мъжете. Нелекуваният остър пиелонефрит може да причини хроничен нефрит – най-често срещаното бъбречно заболяване.


Причини за инфекции на уринарните пътища

В около 80% от случаите на инфекции на пикочните пътища виновникът е Ешерихия коли. В около 10% от случаите виновникът е Стафилококус сапрофитикус. При млади сексуално активни жени именно сексуалната активност е водеща причина за инфекции на пикочния мехур. Употребата на спермициди също повишава риска от инфекции.

Пикочната катетеризация е друга причина за инфекции на уринарните пътища. Други възможни причини са предразположеност към такъв вид инфекции, диабет, уголемена простата и др.


Симптоми при инфекции на уринарните пътища

Инфекциите на пикочните пътища много често се изразяват в позиви за често уриниране, парене при урииниране, невъзможност за уриниране, изпускане на урина. Урината може да е мътна, тъмна или дори кървава. Симптомите могат да бъдат леки, но в редица случаи са сериозни. Възможно е да има болка в долната част на кръста.

Хората, които страдат от пиелонефрит може да поучат болки в хълбока, повръщане, повишаване на температурата, гадене или повръщане.

Когато инфекциите на уринарните пътища са засегнали деца, единственият симптом може да бъде високата температура.


Лечение на инфекции на уринарните пътища

Основният начин за овладяване на инфекциите е с провеждане на антибиотичен курс. Специалистите съветват още при първите симптоми на инфекция да се пие неподсладен сок от червена боровинка. Тя е изключително полезна, защото предотвратява натрупването на бактерии и същевременно успешно се бори с възпалението.


Хранене при инфекции на уринарните пътища

Някои хранителни навици могат много до спомогнат за по-бързото излекуване на цистит и други инфекции на пикочните пътища. Засегнатите лица трябва пият достатъчно количество течности, да ограничат мазнините от животински произход, да консумират повече фибри, да ограничат простите захари. Храната трябва да бъде приготвена на пара, варена, на скара без мазнина.

Не трябва да се приемат големи количества храна наведнъж. По време на подобна инфекция трябва да се избягват алкохолните напитки, защото дразнят лигавиците. Хубаво е да се избягват кафето, черният чай, колата. От диетата трябва да се изключат сладкишите, сирената с остър вкус, лютивите и дразнещи подправки, цитрусовите фрешове, сушените меса.

Правилният хранителен режим при цистит включва много вода, зеленчуци и пллдове, чайове и запарки от мащерка (имат естествен противовъзпалителен ефект върху пикочните пътища), пресни сирена, магданоз. Чесънът и лукът са полезни, защото действат стимулиращо върху имунната система и имат отличен противомикробен ефект. В позволените храни влизат още магданозът и целината, прясната риба и пълнозърнестите храни.


Превенция на инфекции на уринарните пътища

Никога не трябва да се задържа умишено урина – винаги, когато човек има позив за уриниране, трябва да ходи до тоалетна, защото задържането е сериозна предпоставка за размножаване на бактериите.

Препоръчва се да се носи памучно бельо, защото дантеленото или синтетичното запарват кожата. Кофеинът и алкохолът трябва да се ограничат, защото са дразнители за пикочния мехур. Безразборните полови контакти са сериозен рисков фактор не само за пикочни инфекции, но и за полово-предавани заболявания.


САМОСТОЯТЕЛНО ПОЛЗВАНЕ ЗА ПРОФИЛАКТИКА ИЛИ КАТО ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ АНТИБИОТИЧНА ТЕРАПИЯ

УРОКСИН е комбинация от билките мечо грозде, жълт кантарион, хвощ, чаревична коса, черна боровинка – известни със своето антибактериално и антипаразитно действие. Може да се използва самостоятелно за профилакстика или като допълнение към антибиотична терапия в зависимост от тежестта на инфекцията.
 • Традиционно терапията е антибиотична, но с частичен успех при лечението на тези инфекции. По-продължителната употреба на антибиотиците, които работят добре в началото, води до бързо повишаване на устойчивостта на бактериите. Те проявяват способност да мутират и да се закрепват за стените на пикочните пътища, поради което се изписват други антибиотици.
Ето защо препоръчително е да се използват естествени продукти в допълнение, които не нарушават баланса на бактериалната флора и намаляват възможността за повторна поява на инфекцията.
 • УРОКСИН  е изцяло натурална хранителна добавка с профилактично и терапевтично въздействие върху човешкия организъм. Основна негова съставка е червената боровинка – богат източник на въглехидрати, антоцианидини, флавоноиди, катехини, органични киселини и Витамин С. Счита се, че благоприятният ефект на боровинката, се дължи на антоцианидините. Те възпрепятстват прикрепването на бактериите върху епителните клетки на уринарния тракт и по този начин улесняват изхвърлянето им с урината. Със същите свойства са известни в народната медицина и царевичната коса, жълтият кантарион, хвощ и мечото грозде. Въпреки, че билките не могат да изместят напълно антибиотиците в лечението, особено на по-тежките случаи на уринарни инфекции, те могат успешно да се прилагат за профилактика при застрашените групи хора. При леките случаи на цистит, пиелонефрит и възпаления на уринарния тракт и при липса на съпътстващи заболявания, билковата комбинация може успешно да се използва. Нейно предимство пред антибиотиците е липсата на странични ефекти и на риск от създаване на резистентност при лечение.
Ежедневният прием на УРОКСИН, заедно с прием на достатъчно количество течности, е един лесен и напълно безопасен метод да си спестим неприятните симптоми на уринарните инфекции. А естествения източник на витамин С в боровинките ще ни направи по-устойчиви и на простудни заболявания, като укрепи имунната ни система!

ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРИ:

 • Мътна урина;
 • Често уриниране;
 • Фалшиви позиви за уриниране;
 • Урина със силна и неприятна миризма;
 • Болка и парене по време на уриниране;
 • Болка, непосредствено над срамната кост;
 • Болки в слабините;
 • Коремни болки и дискомфорт;
 • Болка по време на полов акт;
 • Болки в долната част на кръста;
 • Неволно изпускане на урина;
Ежедневният прием на УРОКСИН, заедно с прием на достатъчно количество течности, е един лесен и напълно безопасен профилактичен метод да си спестим неприятните симптоми на уринарните инфекции.
УРОКСИН е верен помощник при симптоми на пикочни инфекции. Помага за поддържането на правилното функциониране на пикочо-половата система без да нарушава нормалната флора. УРОКСИН действа успокояващо при болки и дискомфорт по време на уриниране. Способства защитата на пикочните пътища и намалява възможността от повторна поява на инфекции.Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

kozmetika
magazin
special
bilkovi tinkturi

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Кои са най-честите симптоми на онкологичните заболявания?В световен мащаб ракът е една от водещите п..

2019-11-06 16:35:02

Маслото от канела произхожда от растението с наименованието Laurus cinnamomum и принадлежи към семей..

2019-12-13 09:55:53

Качването на килограми често се свързва с преяждане, но може да бъде причинено от недобре работещи х..

2019-12-02 10:53:53

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56