▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Доц. д-р Тянкова: Ракът на шийката на матката убива и жени под 40 години!

2019-11-29
698
0
1-3 мин.
Доц. д-р Тянкова: Ракът на шийката на матката убива и жени под 40 години!

    ПРОФИЛАКТИЧНО ИЛИ ПРИ НАЗНАЧЕНА ТЕРАПИЯ

Доц. д-р Тянкова работи от 30 години в Националната болница по онкология. Тя е член на Световната и на Европейската асоциация по гинекология и онкология. Нейната дисертация “Лечение и прогностични фактори при авансирал яйчников карцином” е плод на наблюдения върху 150 пациенти с операции и химиотерапия. Д-р Тянкова е специализирала в САЩ през 1992 г. със стипендия на Американската асоциация за борба с рака. Шестнайсет години по-късно тя специализира в Кливланд клиник, четвъртата по големина болница в САЩ. Основната цел на доц. Тянкова е профилактика и ранна диагноза, които да станат обичайни за младите жени у нас.

- Доц. Тянкова, има ли методи за справяне с рака на шийката на матката?

- Да, навремето не е имало нито ДНК тестове, нито ваксини, каквито днес притежаваме. Затова и прочути по цял свят жени са станали жертви на тази болест. А както знаем, те са имали достатъчно пари, за да могат да се лекуват и да бъдат при най-добрите специалисти.

- Вярно ли е, че Евита Перон, Едит Пиаф, Леа Иванова са станали жертва на този вид рак?

- Вие журналистите ги знаете по-добре тези неща. Нашата задача е да предотвратяваме, да лекуваме, да оперираме.

- Каква е най-модерната техника днес у нас?

- Има я в София и във Варна. Това е тъй наречения пет скенер, който е максимално точен за диагноза в онкологията. Трансвагиналната сонография открива минимални образувания, дори и 5-милиметрови, в яйчниците и матката, като спомага за ранна диагноза на туморите. Така се намират карциномните огнища и се дава възможност за бърза реакция. Пациентките обаче не могат да се оперират преди още да се е изявил карциномният процес.

- Една медичка ми разказа, че щом констатирали рак на гърдата й, нейните колеги й рекли: “Веднага на операция”. Тя отишла буквално след два дни и ето вече над 25 години си е жива и здрава, а е на 75-годишна възраст.

- Всички са щастливи от ранната диагноза. Голяма част от раковите заболявания са онковируси, а други са с фамилно генетична предпоставка. Разбираемо е, че

С всяко следващо поколение рискът от заболеваемост се увеличава?

Всеки втори е носител на латентни ракови клетки, които могат да не се развият поради това, че организмът има добра съпротивителна система, която не позволява развитието на раковата клетка. Но е възможно клетките да мутират поради различни причини. Усложненията след грип отслабват имунната система. Хроничните инфекции, свързани с ешерихия коли, стрептококи, стафилококи може да се открият още в детска възраст и да се хронифицират с усложнения. Пациентки с онкопапилома вируси влизат в рисковите групи и трябва да се изследват с генетични тестове. Най-общо казано, ракът е мутация на най-нормални човешки клетки, предизвикана от процеси, за които научните среди и досега спорят. Има даже публикации, че праотците, от които наследяваме гените си, също са боледували от форми на рак. Лечението със стволови клетки е един вид опит да се промени генетичният запис на човека, но често пъти не се получава така желаният ефект. Затова по-приемливо за хората излиза да се проследява т.нар. родословно дърво.

- Какъв е този бум на рака? Има ли възрастова граница?

- В последно време с възрастта зачестява ракът. След 60 години например има увеличение на заболелите от рак на гърдата, на дебелото черво, на матката, на яйчника. Знаете, че хората в тази възраст ходят само при джипито си. И то да си премерят кръвното или да им изпишат лекарство с намаление. Да добавим и фактора стрес, който нараства масово. Ние в болниците също сме под постоянен стрес. Десетките административни изисквания и промени не ни улесняват. Често заради чиновничество не можеш да отделиш нужното внимание на болестта на пациента. Стресът е взаимен.

- Как приемат околните тежката диагноза на свой близък?

- Често в болницата, главно ромите, стоят до болните си и са готови да се бият за тях. Останалите чакат информацията по телефона или идват за малко, да се отчетат. Впрочем и самите болни злоупотребяват

Отпускат се от болестта и очакват другите да им помагат, да им осигуряват режима, храната, едва ли не близките им да се борят за оздравяването им.

- Постоянно се говори за имунната система. Как тя да бъде в готовност?

- Имунната система за мен е пряко свързана с хигиената на хранене и със спортуването, но е и генетично заложена. В заведенията трябва масово да се ползват еднократни прибори за хранене – вилици, лъжици, чинии. Хеликобактерът е толкова чест и разпространен. Специално вирусите се предават чрез слюнката, чрез пръски и по полов път.

- Нали има миялни машини и силни препарати?

- Да, има, но можеш ли с тях да измиеш вирусите, е друг въпрос... Ами кихането и кашлянето – да сте видели българите да ходят с предпазни маски на уста и нос, както е в много градове в Европа, да не говорим за Япония? Даже при грип, всички си кашлят на воля в превозните средства и в службите, като не предпазват околните. Тоалетните ни трябва да са най-чистото място в учреждения и обществени места. Кой хигиенизира тоалетните след всеки посетител? Дезинфектанти и препарати за миене трябва да се ползват целодневно. Обикновено хигиенистката е само една и това е уязвимото място на заведенията за обществено хранене. Вечно пристъпваш с едно наум и да не кажа с погнуса в тоалетните. Сапунът винаги е свършил, а често и тоалетната хартия.

- Следи ли младото поколение здравето си, правят ли се профилактични посещения при специалисти?

- В моята област забелязвам, че младите имат отношение. Те се следят, интересуват се, правят си ваксини.

- За ваксината за рак на шийката на матката има противоположни мнения?

- Тя си е необходима, особено за рисковите групи – с фамилна обремененост или при зараза от партньора. Много от жените, които умират от рак на шийката на матката, са между 40 и 50 години, а и по-млади. А случаите могат да бъдат предотвратени и да спаднат три пъти от сегашната бройка. В други страни профилактиката е намалила до минимум заболелите.

- Какво трябва да се направи?

- Като се знае, че този рак се причинява от човешкия папиломен вирус, който превръща клетката в предракова, инфекцията трябва да се изчисти. Първо – редовно изследване – поне веднъж на 2-3 години. Прави се чрез цитонамазка. И ако има предупредителни сигнали, се започва лечение. Пациентът се следи в следващите години. Но дори и клетките да са предракови, пак може да се направи успешно лечение и ваксинация.

- Половият път ли е най-разпространен за предаване на зараза?

- За съжаление е така. За това лоша роля играе и “ограмотяването” по медиите – например за аналния секс, който е опасен, инфектирането е по-често, а и води до хронични възпалителни изменения и усложнения. Според мен разпространението на наркоманиите е пропорционално и на извращенията. Алкохолизмът и цигарите са другата пътека, която води право към болестите.


За това препоръчваме УОМАНИКСИН е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. УОМАНИКСИН е букет от билкови екстракти с доказано действие, създаден по рецептурите на акад. Хлебаров благодарение на които подпомага тялото при:

  • Миома, кисти, нередовна менструация, период на менопауза;
  • Поликистозен овариален синдром (ПКОС);
  • Дискомфорт по време на менструация;
  • Неприятни симптоми при менопауза;
  • Нарушения във фунционалността на женската репродуктивна система;

ПРОФИЛАКТИЧНО ИЛИ ПРИ НАЗНАЧЕНА ТЕРАПИЯ

Комбинация от билки в състава на УОМАНИКСИН за подкрепа както на млади жени, и на такива в период на менопауза.
  • Комбинацията от билки помага за облекчаване неприятните симптоми по време на менструация и може да се приема от всички жени с дискомфорт по време на месечния цикъл.
  • При физиологичната менопауза УОМАНИКСИН съдейства за подтискане на симптомите, който съдържа фитоестрогени от растителен произход. Те са много добро средство за справяне с проблеми като горещите вълни или нощното изпотяване. Обикновено при менопауза жената започва да се оплаква от горещи вълни, нощно изпотяване, общо безпокойство, депресия, плачливост, проблеми със съня. Има разбира се, и редица физиологични проблеми. В този период намалява костната плътност, еластичността на лицето на кожата вече не е както преди години. Това е причина да се образуват повече бръчки, има силно изразена сухота на влагалището, жената се чувства дискомфортно и това пречи на половите й контакти, често уринира. Добре е дамите да знаят, че в този период сериозно се увеличава и рискът от сърдечно-съдови заболявания като инфаркт и инсулт, тъй като хормоните, които доскоро са предпазвали сърцето вече ги няма. Остеопорозата също не е за подценяване. За щастие тя не се развива при всички.
  • Микроелементите, на които е богата билковата формула спомагат за поддържането на хормоналния баланс и правилното функциониране на женската ендокринна система.

УОМАНИКСИН МОЖЕ ДАПОРЪЧАТЕ ТУК ИЛИ НА ТЕЛ.: 0877 72 10 40 С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА 

https://biotica.bg/womanixin-v-podkrepa-na-zhenskoto-zdrave

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
magazin
kozmetika
special

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

В случай, че ваш близък е имал онкологично заболяване, то е възможно с използването на универсално п..

2019-12-16 13:21:55

Ретината е най-вътрешната обвивка на очната ябълка. В нея са разположени фоторецепторните клетки – п..

2019-11-06 16:58:28

Ракът на яйчниците е водеща причина за смърт сред жените по целия свят. Той е един от най-агресивнит..

2019-12-29 23:33:05

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56