▶ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 50 ЛВ ◀

Бъбречната болка - по какво да я познаем?

Болката е един от най-алармиращите и съответно най-притесняващи симптоми, предизвикващи болният бързо да потърси лекарска помощ. Бъбречните заболявания невинаги са придружени от болкова симптоматика, дори напротив. Голям процент от най- сериозните болести на бъбреците никога, или поне не във всички свои фази, не предизвикват болка и това е една от причините за късното им откриване. 

Бъбреците могат да се „усещат“ или да предизвикват тежест в поясната област, което дълго време може да не бъде забелязано от болния или да не му се обърне внимание. Това се наблюдава при хронични възпалителни процеси, оток, увеличени размери на бъбрека и други. 

При остри възпалителни процеси може да няма болка, но е възможно да се усеща тъпа постоянна „тежест“ в поясната област. Тя не зависи от движението на тялото, както и няма значително успокоение при заставане в определена поза.

Въпреки че има много билки, които могат да се използват при инфекции на бъбреците и пикочните пътища, специалистите предпочитат някои определени растения – мечо грозде, полски хвощ, червена боровинка и ортосифон. За предпочитане е да не се прилагат повече от две в комбинация, тъй като е възможно да възникнат неприятни странични ефекти. 

Мечо грозде

Използват се листата на храста, като се приготвят отвари или настойки. Те имат изразено противовъзпалително  действие. Настойката обикновено се приготвя като супена лъжица от листата се залива с кипяща вода. Сместа се третира на водна баня за 15 минути. След престой от 45 минути на стайна температура се отцежда, долива се вода до изходното количество. Приема се на три пъти, половин час след хранене.

Полски хвощ

За терапия се използва стерилното стъбло, което се появява след спороносното. Настойката му също има антибактериален, противовъзпалителен и общоукрепващ ефект.

Тиквено семе

Редовната му консумация стимулира уринирането и укрепва мускулатурата на мехура.
Дневна доза: 3–5 пъти през деня се хапват 5–10 тиквени семки.

Билките в състава на НЕФРОФИКС са с комплексно действие, подходящи са при хронични бъбречни заболявания, при инфекции на отделителната система, както и при бъбречни увреждания по време и след назначена терапия. Оказва подкрепа при проблеми с органите на отделителната система. Също така, действат успокояващо, билките имат слаби антибактериални и антифунгицидни свойства. Притежават пикочогонно действие, спомагащо за пречистване на бъбречната тъкан и оказва благоприятно влияние при възпалени бъбреци. 

Състав:

  • ЕКСТРАКТ ПОЛСКИ ХВОЩ
  • ЕКСТРАКТ ЖЪЛТ КАНТАРИОН
  • ЕКСТРАКТ ГЛУХАРЧЕ
  • ЕКСТРАКТ СИНЯ ЖЛЪЧКА
  • ЕКСТРАКТ МЕЧО ГРОЗДЕ
  • ЕКСТРАКТ ОРЕХ
  • ЕКСТРАКТ ЕНЬОВЧЕ
  • Етанол 62-68 об. %

Търсене

Категории

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина