Народна медицина при прищипан нерв

2019-11-04
18964
0
1-3 мин.
Народна медицина при прищипан нерв

Нервната система при човека е една от най-сложно устроените системи в организма. Тя се разделя на централна нервна система, включваща главен и гръбначен мозък, и периферна нервна система. Периферната е съставена от нерви, достигащи до всички части на тялото на човека.

Усещането при прищипан нерв е много болезнено за човека, като често то не позволява и извършване на ежедневните дейности.

Това състояние предизвиква големи неразположения и лечението трябва да е навременно. Често може да си помогнете и у дома, но ако симптомите не отшумяват, е редно да се консултирате със специалист.

Нервите могат да бъдат притиснати на всяко едно място по тялото. Причини могат да бъдат наличието на дискова херния, артрит или костни шипове. Така може да се стигне до притискане на нерви в областта на гръбначния стълб, шията, китките, лактите и други.

Симптомите при прищипан нерв най-общо включват изтръпване, остра болка, мускулни спазми и мускулна слабост. Като за начало е желателно да се намали физическото натоварване максимално. Човек трябва да остане в покой за няколко дни.

Лесен начин да се справите с проблема е да се използва едновременно лед и топлина, за да се намали отокът и да се повиши кръвообращението.

Първо трябва да се постави лед в областта на засегнатия нерв за 15 – 20 минути. След това се поставя бутилка с гореща вода или топъл компрес. Така се редуват двете направления през 20 минути, като между кожата и студения/топлия компрес се постави кърпа. Тази процедура може да се прилага до 4 пъти дневно.

При такова състояние е желателно да се ограничи приемът на кисели храни, особено преди лягане. Такива са например кафето, цитрусовите плодове и други.

Препоръчва се и консумацията на храни, съдържащи калий. Това е така, защото има случаи на притиснат нерв в резултат на намалени нива на калий в организма. Пийте повече обезмаслено мляко и хапвайте повече спанак, авокадо, сладки картофи, зелен фасул и други.

Болката в областта на врата е една от най-често срещаните, като тук причината може да е и неудобната възглавница или от претоварване. Домашен лек за лечение на притиснат нерв в областта на врата е прилагането на сок от сурови картофи. Оставя се течността на изсъхне върху кожата, след което се измива добре.

При прищипан нерв може да се доверите и на приготвен крем у дома, в чиито състав влиза канела на прах и мед. Добре смесена, сместа се поставя върху болното място за поне 10 минути. А при проблеми с нервите в областта на рамото се препоръчва прилагане на топло синапено масло.

Всички процедури трябва да са свързани със здравословна и балансираща диета, богата на калий, калции и други минерали и витамини, нужни за облекчаване на състоянието от прищипания нерв и неговото подобрение.


Ревматолозите, препоръчват, народната медицицина за лечение на прищипан нерв.

АРТРОФИКС РЕГЕНЕРАТОР е мощно средство за поддържане на нормалната функция и целостта на ставите и костите. Подобрява кръвообращението и доставя ценни хранителни вещества до всички стави и хрущяли. Благодарение на силно концентрирания екстракт от Босвелия, АРТРОФИКС РЕГЕНЕРАТОР спомага за редукция на възпалителните процеси, с което активно се справя с  болките и сковаността. За разлика от обикновените гелове и балсами, АРТРОФИКС РЕГЕНЕРАТОР е 100% натурална суперформула, която въздейства в дълбочина, подобрява функциите на организма, активира процеса на възстановяване на хрущяла и инициира производството на синовиална течност.

ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРИ:

  • Артрит
  • Артрози
  • Остеоартроза
  • Гонартроза
  • Коксартроза
  • Намалена ставна подвижност
  • Болки в гърба и кръста
  • Ставни болки
  • Коксартроза
  • Други дегенеративни проблеми на опорно-двигателната система

АРТРОФИКС РЕГЕНЕАРТОТ, МОЖЕТЕ ДА ЗАКУПИТЕ ТУК

https://biotica.bg/arthrofix-regenerator-otblokira-bolkata-v-stavite

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
kozmetika
magazin
special

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Витамин Д, известен като “слънчевият витамин” e мастноразтворимо съединение, съставено от витамин Д1..

2020-10-27 17:07:46

Да, и това е основната причина, поради която в тази статия ние ще говорим за инсулти, най-често срещ..

2019-12-18 12:07:16

Защо е важно да следим нивото си на физическа подготовка?Следенето на резултатите е изключително важ..

2020-01-22 12:13:05

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето как малкият орган ви казва, че сте в беда  Проблемите с уринирането и сексуалната функци..

2024-05-30 11:37:00

Ето я безвредната природна формула, която наистина работи  Ако мъжките проблеми с потентност..

2024-05-29 11:49:00

Диета, билки, рецепти - ето го планът за действие За разлика от повечето заболявания на стомашно-..

2024-05-28 12:38:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56