▶ ПРОДУКТИ С ДО 50% ОТСТЪПКА ◀

Кожата на лицето увисва, защото с годините костите се стопяват

2019-11-27
414
0
Biotica

С напредването на годините кожата на лицето се отпуска и много жени са готови да плащат за скъпи кремове, които да подобрят състоянието й. Само че това решава проблема частично. Причината е, че кожата се отпуска още и защото лицевите кости се стопяват, казва д-р Анастасия Миланова, дерматолог в София.

За всяко младо лице е характерно да бъде заоблено, с равномерно разпределена подкожна тъкан и равномерно разпределен тен. С течение на времето тази заобленост и равномерно преливане на тъканите намаляват, и лицето хлътва, провисва, изглежда уморено. Процесът на стареене засяга всеки слой на лицевата анатомия, като започва от лицевите кости. Лицевият скелет се променя драматично и това оказва огромно влияние върху външността на човека, посочва д-р Миланова. Областите, които са силно предразположени към резорбция (стопяване), са горния вътрешен и долния външен ъгъл на очната орбита, горната челюст (включително и тази част към носа), както и определени части от долната челюст. Това смаляване на лицевите кости оказва значително влияние върху надлежащите меки тъкани.

Как лицевите кости и тъканите около тях се променят с годините

„Например, в средната част на лицето, в областта на скулите, резорбцията на горната челюст води до изпъкване на „слъзната падина“, както и на назолабиалните гънки. Основните поддържащи лигаменти, които закрепят меките тъкани (кожа, мастна тъкан и мускули) към горната челюст се изместват назад. Те дърпат кожата на лицето навътре и така се появява вдлъбнатина в средата на всяка лицева половина, която обикновено не се вижда при млад човек. Някои пациенти имат вроден дефицит на лицевите кости. Тогава при тях може да започне преждевременно стареене. Освен лицевите кости, с времето се променят всички останали тъкани. Поддържащите лигаменти отслабват и се отпускат. Свободните пространства между тях, които позволяват приплъзването на меките тъкани във връзка с мимиките, се уголемяват и издуват. За разлика от скелетните и дъвкателните, мимическите мускули на лицето нямат дегенерационни промени, вероятно поради непрестанната си дейност. Такъв пример е околоочният мускул, който хистологично не показва промяна с времето. За разлика от него мускулът на горната устна атрофира и изтънява с възрастта. Мастната тъкан в подкожието може да се измести от едно отделение в друго, да атрофира или хипертрофира, а кожата изтънява, релефът се заглажда, губи своята еластичност. Дермата губи своя капацитет да резистира на постоянното мускулно дърпане и тези линии се гравират върху кожата дори в момент на покой“, пояснява дерматологът.

Битката с времето не е загубена

Има доста неща, които можем да направим, за да отложим признаците на стареене по лицето, уверява д-р Миланова. За да изглежда добре човек за по-дълго време, е необходимо да полага комплекси грижи за всичките пет слоя на лицето. За горните четири слоя (кожа, подкожна тъкан, мускули и поддържащи лигаменти) естетичната медицина предлага различни ефективни решения. За петия слой (лицевите кости), както и за четвъртия (поддържащите лигаменти) грижата се допълва с прием на различни хранителни добавки, които да забавят процеса на стареене.

Разбира се, всички тези грижи се нареждат след най-важните и ежедневни навици. Добрата храна, достатъчно вода, умерено движение и психично равновесие са от ключово значение за запазване на младежкия вид. Външните грижи и противостареещите процедури са насочени към меките тъкани – кожна, мастна тъкан и мускули.

Ако кожата се стегне, но резорбцията на скелета продължава, пациентът няма да придобие младежки вид, защото очните орбити стават по-широки и това води до хлътване на очните ябълки. Костите в средата на лицето като вежди, нос и горна челюст също се свиват. Тези промени водят до спадане на веждите, образуване на гънки близо до очите и бръчки тип „пачи крак“. Размерът на долната челюст също се свива, което води до по-слаба проекция на брадичката и скъсяване на долната трета на лицето. Измененията започват да се визуализират при хора в средна възраст. Но много често хора на средна възраст, въпреки резорбцията на костите, изглеждат с по-едри лица в сравнение с тяхната младост, поради промяна в пропорциите на лицето – долната трета става по-едра от средната трета.

Как да забавим стареенето на кожата

  • Бръчки и фини линии;
  • Пигментация и тъмни петна;
  • Тъмни кръгове и подпухнали очи;
  • Отпуснатост и сухота на кожата;
  • Сивкав тен на кожата;

ЗАЩО ПРЕПОРЪЧВАМЕ ЮТ БУСТЪР?

Благодарение на билките в него:
  • ЮТ БУСТЪР е богат на фитонутриенти в концентриран вид. Именно те подпомага за задоволяване нуждите на организма от вещества и микроелементи, които от своя страна отговарят за процесите на стареене.
  • ЮТ БУСТЪР доставя за базовите нужди на тялото от тези вещества и укрепва структурата на кожата, като ефективно подпомага за елиминиране факторите на дегенерация на клетките. В момента, в който кожата е наситена с нужните й субстанции, започва да образува колаген и еластин.
  • С всеки ден тялото натрупва необходимите му вещества и кожата придобива по-здрав и младежки вид. Съставките на ЮТ БУСТЪР са концентрирани и в подходяща комбинация, така че да имат „хранително“ действие за кожата и да направят процесите на възстановяване бързи и ефективни.
  • ЮТ БУСТЪР е напълно естествена формула, базирана на силно концентрирани екстракти от растения. Въпреки че възраст, пол, генетика са извън нашия контрол, може да се направи много, за да се подобрят нивата на холестерола чрез диета.

ПОРЪЧАЙ ЮТ БУСТЪР ТУК С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

https://biotica.bg/youth-booster-za-krasivi-kosa-kozha-i-nokti

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
special
kozmetika
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Научете как лекуват и заместват хапчета и сиропи Есента е вече тук, а с нея започват неизбежните ..

2023-09-29 09:32:34

Как да го спрем, преди да разстрои бъбреците Често се оказваме жертви на остри възпалителни забол..

2023-09-28 09:52:22

Ако не ги научите, непременно ще съжалявате Здравето на нашето дебело черво често не става част о..

2023-09-28 09:42:28

Запазете мъжеството и комфорта, преди да стане късно Названи от незапомнени времена като силния п..

2023-09-27 10:05:46

На какво да се доверим, за да се спасим от вирусите Силен имунитет е златната кауза за нашето здр..

2023-09-27 09:53:02

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56