▶ ПРОДУКТИ С ДО 50% ОТСТЪПКА ◀

Водорасло на над 2 млрд. години бори рак и тежки метали

2023-03-23
573
0
Biotica

Феноменът е деликатес номер 1 за космонавтите 

Ако си мислите, че динозаврите са най-старите обитатели на Земята, помислете отново. Много преди тях тук е била хлорелата - едноклетъчно зелено водорасло, което днес е начело на списъка със суперхрани на планетата. Качествата му са толкова впечатляващи, че добиват истинска космическа слава, като сладководното растение става неразделна част от звездното хранително меню на космонавтите. 
Повечето от нас са чували, че зеленият деликатес, за който е доказано, че расте на Земята преди повече от 2 милиарда (!) години, е безценна съкровищница от полезни хранителни вещества. В състава му влизат хлорофил, цинк, магнезий, огромни количества пълноценен протеин (до 60 % от състава на растението!), желязо, мед, фолиева киселина, витамини А, Б, С, фосфор, калций, омега-3 и щедра доза фибри. Богатството в хлорелата я прави в пъти по-хранителна, засищаща и полезна от звездите сред зеленчуците - спанак, броколи, карфиол, брюкселско зеле, кейл, дори спанак. За гарнитура към съкровищницата от полезни вещества се добавят и сериозно количество антиоксиданти.  
Извън качествата й на суперхрана, хлорелата заема достойно място сред най-потентните природни илачи за човешкия организъм. Колко обаче са наясно с редките лечебни качества, които притежава древното водорасло? 

Хлорелата, приемана на прах, таблетки, капсули или екстракт в състава на хранителни добавки, спомага за:

  • Успешна борба с рака - приемът на хлорела доказано съдейства за мощен имунен отговор (чрез Т-клетките) при образуването на нови ракови клетки. Ограничава разпространението на заболяването и предпазва здравите клетки и органи. Особено осезаем е ефектът от водораслото по време на лъче- или химиотерапия. Всички знаем, че процедурите нанасят тежки вреди и често непоправими щети на тялото, докато борят рака. Хлорелата обаче има способността да неутрализира тези привнесени токсични елементи и така да защити онкоболните от вредните лъчения. Това прави курса на лечение по-лесно поносим и резултатите от него - по-отчетливи. 
  • Мощно пречистване от токсични тежки метали в тялото - пломби, ваксини, интензивно лечение с антиобиотици и венозни лекарства, хранене от пластмасови съдове и пакетирани изделия, боравене с предмети, произведени по незнайни технологии на Изток...по различни начини всички ние привнасяме тежки метали в тялото си. Наличието на опасно високи дози олово, живак, алуминий, уран и други токсични елементи в кръвта застрашават всички органи и системи в организма ни. Доколко бързо ще ги елиминираме, изчистим и предотвратим достъпа им до сърце, мозък, бъбреци, черва и прочее зависи от баланса на метаболитния ни цикъл. В това отношение хлорелата е незаменим помощник. Тя се свързва с тежките метали в тялото ни и неутрализира разривната им дейност,  като не позволява натрупването им. 
  • Подобряване на храносмилането и помага за отслабване - високата хранителна стойност на хлорелата и богатата й наситеност с фибри раздвижват чревната перисталтика и трайно подобряват метаболизма. Оптимизира се дейността на бъбреците, гарантират се редовното изхождане и лекотата в стомаха. 
  • Засилен имунитет и съхранена младост - антиоксидантните свойства на хлорелата са истински впечатляващи. Безброй изследвания доказват, че приемът й съхранява живота на клетките и спомага за видимо запазване на младостта. 
  • Нормализира кръвното налягане и кръвната захар - пречиства кръвта от токсини и гарантира насищането на клетките с кислород.
  • Успокоява дишането - при хронични респираторни заболявания зеленото водорасло може значително да облекчи симптоматиката и да направи дишането много по-лесно.
  • Подобрява физическата издръжливост - насищайки както белите дробове, така и мозъка с кислород, хлорелата ни прави физически и психически по-устойчиви на всички предизвикателства.
  • Подобрява когнитивните функции - щедрото съдържание на витамини от група В, важни макроелементи и киселини, както и помощта за доставка на повече кислород до клетките, доказано правят хлорелата приятел на бистрия ум, лесната концентрация и подобрената мозъчна дейност. 
  • Облекчава симптомите на предменструален синдром и менопауза.
  • Подобрява зрението.
Американската агенция по контрол на храните и лекарствата декларира, че хлорелата е “общопризната за безопасна”, което окуражава всеки да се възползва от безценните й хранителни качества и лечебни свойства. Ако вземате силни лекарства за хронични заболявания обаче, уведомете лекуващия лекар, преди да ги съчетавате с редовен прием на суперхраната.  


Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

special
magazin
bilkovi tinkturi
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Запазете мъжеството и комфорта, преди да стане късно Названи от незапомнени времена като силния п..

2023-09-27 10:05:46

На какво да се доверим, за да се спасим от вирусите Силен имунитет е златната кауза за нашето здр..

2023-09-27 09:53:02

Какво представлява хроничната умора Спите дълго, но се будите безсилни и смазани? Нямате физическ..

2023-09-26 15:03:55

Защитете се от вируси и алергии ефективно сега  Смяната на сезоните е сериозно предизвикател..

2023-09-26 14:44:09

Ето как да регулирате кръвната захар с ароматния дар Без съмнение диабетът е едно от най-големите..

2023-09-18 10:25:14

Ако хапваме от тях, съхраняваме зрението и избягваме глаукома Очните заболявания се увеличават пр..

2023-09-12 13:07:47

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56