Симптоми за проблеми със сърцето

2020-01-03
1332
0
1-3 мин.
Симптоми за проблеми със сърцето

През последните години сърдечните заболявания са сред най-разпространените, а от тях страдат все повече хора в разцвета на силите. Причините – вредна храна, обездвижване, наднормено тегло, тютюнопушене, стрес, мръсен въздух.


Ето защо е важно да знаете кои са симптомите при проблеми със сърцето. Помислете: ще разберете ли, ако имате проблем с него? Продължете да четете, за да знаете кои са признаците на сърдечните проблеми.


Гадене, киселини или болка в стомаха

Киселините са честа причина хората да посещават спешните отделения – защото ги бъркат за инфаркт. Често обаче може да се случи и обратното. Гаденето или болките в корема са чест симптом на инфаркт, например когато той е в долната част на сърцето. Повръщането е друго, за което трябва да следите, особено ако тези симптоми са съпроводени и със стягане в областта на сърцето и изтръпване и болка в лявата ръка.


Болка в ръката

Друг класически симптом на проблеми с коронарните артерии. Най-често болката ще е в лявата ръка и обикновено тръгва от областта на гърдите и се спуска надолу по пръстите.


Замаяност

Много неща могат да ви направят замаяни – дехидратация, умора, ниско кръвно. В някои случаи обаче замаяността може да е симптом и на проблеми със сърцето. Тя се дължи на това, че до него не достига достатъчно кислород от кръвта, а по този начин кислород не достига и на другите части на тялото ви.


Дискомфорт в областта на гърдите

Това е един от най-разпространените симптоми на проблеми със сърцето. Ако имате запушена артерия или получавате инфаркт, може да усещате стягане, болка или натиск в областта. Не всяка болка обаче е страшна. Ако е кратка и е локализирана в малка площ (например, с големината на монета), ако ви боли при натиск или допир, то вероятно се касае за мускулни или нервни проблеми.


Лесна умора

Ако се задъхвате и при най-малката физическа активност, трябва да проследите сърдечното си здраве. Особено ако освен умора проявявате и симптоми като стягане в гърдите. Това може да означава, че имате запушвания по някоя от коронарните артерии. Тези запушвания могат да доведат до инфаркт.


Подуване

Задържането на вода има много причини, които могат да са безобидни – повече сол, например, или повече въглехидрати. В някои случаи може да е и напълно безпричинно. Ако редовно имате подуване на глезените обаче, трябва да ви прегледа кардиолог, защото това може да е симптом на развиваща се сърдечна недостатъчност.


НАЙ-МОЩНИЯТ АНТИОКСИДАНТ - ПРОАНТОЦИАНИДИН

Веществото проантоцианидин, съдържащо се в ПУЛСФИКС, има отличен ефект върху кръвоносните съдове. В химично отношение, проантоцианидин представлява полифенол и е производно на флавоноидите. Малко популярен е фактът, че проантоцианидин е най-мощният известен на човечеството антиоксидант. Той е 50 пъти по-активен от алфа-токоферол (Витамин Е) и 20 пъти по-мощен от аскорбиновата киселина (Витамин С).
Проантоцианидин има изразен венотоничен ефект. Повишава венозния тонус, действа веноконстриктивно и антиексудативно върху перивенозната тъкан. Веноконстриктивното действие е свързано с констрикция (стягане) на гладката мускулатура на съдовата стена и свиване на периферните венозни съдове. Антиексудативното му действие намалява капилярната пропускливост и чупливост и нормализира капилярната резистентност. Освен това, проантоцианидин има капиляротоничен ефект и подобрява микроциркулацията. Проантоцианидин предотвратява увреждането на базалната мембрана на ендотелните клетки, засилва лимфния ток и дренажа на лимфата и намалява отока. Интересен е фактът, че проантоцианидин въздейства и на артериалните съдове, а не само на капилярите, вените и лимфните. Проантоцианидин има изразен артериален вазодилатиращ ефект (разширяване на артериалните кръвоносни съдове). Проантоцианидин има антиспазмичен ефект. Намалява спазъма на артериите и стимулира секрецията на азотен оксид от ендотела (вътрешния съдов слой) и разширява артериолите.

ПУЛСФИКС e букет от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които е приложим за:

  • Подобряване нивата на кръвното налягане;
  • Поддържане нормалната пропускливост на кръвоносните съдове;
  • Поддържане нормалното оросяване на крайниците;
  • Засилване кръвооросяването;
  • Подобряване кръвообращението;
  • Подобряване работата на коронарните артерии;
  • Успокояващ ефект върху нервната система;


ПУЛСФИКС МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК

https://biotica.bg/pulsfix-pri-hipertoniya-i-aritmiya

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

special
bilkovi tinkturi
magazin
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Проф. Хендрик Щреек, ръководител на Института по вирусология към Университетската клиника в Бон, е о..

2020-03-23 14:45:23

Билки и рецепти ни спасяват от много тежки болести За да работят целесъобразно, органите в нашето..

2023-07-21 10:33:22

Ето как да се справим с кръвната захар и да пазим здравословно тегло Диабетът е една от здравните..

2024-04-22 10:44:00

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето как малкият орган ви казва, че сте в беда  Проблемите с уринирането и сексуалната функци..

2024-05-30 11:37:00

Ето я безвредната природна формула, която наистина работи  Ако мъжките проблеми с потентност..

2024-05-29 11:49:00

Диета, билки, рецепти - ето го планът за действие За разлика от повечето заболявания на стомашно-..

2024-05-28 12:38:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56