▶ Нов магазин в центъра на София | бул. Христо Ботев №60

Съвети за по-добър сън

В напрегнатото и забързано ежедневие става все по-трудно да се отпуснеш, да изключиш мислите си и да заспиш спокойно. 


Ето няколко съвета с който заспиването става лесно и сънят е пълноценнен.


  1. Не носи домашна работа в леглото - за да се радвате на здрав и спокоен сън, тогава трябва да ограничите работата в часовете преди лягане. Всичко това води до допълнителен стрес и претоварване на мозъка, в следствие на което му е трудно да се отпусне и да изключи.
  2. Упражненията преди сън - преди лягане опитайте с йога, медитация, пилатес - нещо, което да разсее съзнанието, но и да помогне за разтягането на мускулите. По този начин освобождавате тялото от натрупаното напрежение и е по-лесно да заспите.
  3. Не проверявайте социалните мрежи преди лягане - пристрастяването към социалните мрежи е болест, която заразява все повече хора. Опитайте се да си наложите правилото да не си лягате с телефона в леглото. Освен че може да изгубите часове в скролване в социалните мрежи и излишно да отлагате така необходимата за тялото ви почивка, светлината от устройството пречи на организма да отдели достатъчно количество от хормона мелатонин, отговарящ за добрия сън. 
  4. Да на ароматерапията за отпускане - преди лягане може да опитате с малко ароматерапия за отпускане и създаване на релаксираща атмосфера. Използвайте етерични масла от иланг иланг, нероли, валериана, лайка или сандалово дърво. 
  5. Не на тежките и вредни храни - внимавайте какво хапвате няколко часа преди заспиване. Препоръчително е вечерята да е по-рано, трябва да съобразите и съставките. Пикантните храни разстройват стомаха, а сладкото води до превъзбуждане
  6. Музика преди заспиване - може да бъде успокояваща класическа симфония, звуци от природата (шум от морето, от ромоленото на дъжда, от птици в гората). 

КАЛМОФИКС е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. КАЛМОФИКС е комплекс от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които:
  • Оказва подкрепа на нервната система и нейното правилно функциониране;
  • Повлиява ползотворно при стрес, напрежение, тревожност;
  • Спомага за успокоение и отпускане, с благоприятен ефект при безсъние и трудно заспиване;
▶ Продуктът е без лекарско предписание и може да се приема продължително време, както и да се комбинира с други средства и медикаменти
▶ Препоръчителният период на прием е минимум 3 месеца

Търсене

Категории

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина