Разкриха най-ранния симптом на наближаващ инфаркт

Учените, представящи училището за обществено здраве на Джонс Хопкинс в Балтимор, САЩ, посочиха най-ранният симптом, предвещаващ сърдечен удар.


Говорим за внезапна умора, сигнализираща сърдечни проблеми.

По време на изследването специалистите използват формула, която позволява да се изчисли рискът от сърдечен удар или инсулт при 625 доброволци, на възраст 68 години. Участниците в проекта трябвало да вървят бавно за около пет минути на бягаща пътека със скорост 2,4 километра в час. След теста, определящ „нивото на умора“, изследователите установяват, че хората с по-висок риск от сърдечно-съдови заболявания се уморяват по-бързо. Тези, които страдат от затлъстяване и високо кръвно налягане, най-често се оплакват от повишена умора.

 • Според асистента на старшият автор на научната работа, асистента на катедрата по епидемиология в Американското училище за обществено здраве Дженифър Шрак, резултатите от изследването показват, че един от факторите с висок риск за проблеми със сърдечно-съдовата система е високата умора. Важно е да се вземе предвид този факт и да се помни, че бързата умора може да бъде сигнал за сърдечни аномалии.

За предотвратяване на инфаркт и инсулт учените препоръчват да водите здравословен начин на живот, да акцентирате на балансирана и питателна диета, да не се увличате с мазни и пържени храни, да консумирате повече зеленчуци, плодове, зърнени храни, а също и да не забравяте умерена физическа активност. При спазване на тези правила умората ще бъде по-малка, а рискът от коронарна болест - по-нисък.

ЗАЩО Е ОПАСНО ВИСОКОТО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ?

Високото кръвно налягане е хронично заболяване, което протича с повишаване на артериалното кръвно налягане в резултат на спазъм на малките артерии. Ранните оплаквания са главоболие, световъртеж, замаяност и гадене, раздразнителност, влошаване на съня, намалена концентрация, стягане в тила и челото. С времето оплакванията стават постоянни, налягането се задържа в граници 150-180/95-110. Рисковете при поддържане на високи стойности на кръвното налягане са развитие на атеросклероза с увреждане на сърцето, на мозъка, както и на бъбреците. 

КАК ДА ГО ПОДДЪРЖАМЕ НОРМАЛНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ?

 • ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ - Ограничете приема на трудносмилаеми и тежки храни. Намалете животинските мазнини. Хранете се с колкото може повече пресни плодове и зеленчуци. Ограничете количеството сол. Приемайте минимум два литра вода на ден. 

 • ДВИЖЕНИЕ - Разходките сред природата зареждат тялото с кислород. Движението ускорява работата на сърцето, раздвижва кръвопотока и допринася за правилното функциониране на всички органи и системи в тялото.

СИЛНО СЪРЦЕ, ДОБРО ЗДРАВЕ

КАРДИОКСИН има широкоспектърно действие и може да се прилага както профилактично, така и при нарушения на функциите на сърдечно-съдовата система, мозъчните функции и при някои смущения в ендокринната система. Поради високото съдържание на микроелементи в плодовете на аронията, тинктурата е подходяща и при някои нарушения на функциите на щитовидната жлеза. Високата антиоксидантна и синергична активност на двете билки стимулират антирадикалната активност в организма и спомагат за забавяне процесите на стареене. Благодарение на билковия си състав, КАРИОКСИН подпомага сърдечната дейност и предпазва сърцето.

 • Прилага се при хронична съдова недостатъчност и като профилактично средство срещу пристъпи на стенокардия

 • Укрепва съдовете и регулира кръвното налягане.

 • Поддържа нормалната пропускливост на кръвоносните съдове и оросяване на крайниците

 • Осигурява по-добро усвояване на жизненоважните микроелементи

 • Дава енергия

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КАРДИОКСИН?

 • За хора с наднормено тегло

 • За хора в зряла и напреднала възраст

 • За хора страдащи от диабет

 • За хора с хронична хипертония

 • За злоупотребяващи с алкохола

 • За хора с намалена физическа активност

 • За дългогодишни пушачи

 • За професионални спортисти

 • За хора в напреднала възраст

 • За хора подложени на постоянен стрес

 • За хора със сърдечно-съдови заболявания

КАРДИОКСИН - ДЕЙСТВИЕ

 • подобрява нивата на кръвното налягане

 • поддържа нормалната пропускливост на кръвоносните съдове

 • поддържа нормалното оросяване на крайниците

 • засилва кръвооросяването

 • подобрява кръвообращението

 • подобрява работата на коронарните артерии

 • има успокояващият ефект върху нервната система

НАЙ-МОЩНИЯТ АНТИОКСИДАНТ - ПРОАНТОЦИАНИДИН

Веществото проантоцианидин, съдържащо се в КАРДИОКСИН, има отличен ефект върху кръвоносните съдове. В химично отношение, проантоцианидин представлява полифенол и е производно на флавоноидите. Малко популярен е фактът, че проантоцианидин е най-мощният известен на човечеството антиоксидант. Той е 50 пъти по-активен от алфа-токоферол (Витамин Е) и 20 пъти по-мощен от аскорбиновата киселина (Витамин С).

Проантоцианидин има изразен венотоничен ефект. Повишава венозния тонус, действа веноконстриктивно и антиексудативно върху перивенозната тъкан. Веноконстриктивното действие е свързано с констрикция (стягане) на гладката мускулатура на съдовата стена и свиване на периферните венозни съдове. Антиексудативното му действие намалява капилярната пропускливост и чупливост и нормализира капилярната резистентност. Освен това, проантоцианидин има капиляротоничен ефект и подобрява микроциркулацията. Проантоцианидин предотвратява увреждането на базалната мембрана на ендотелните клетки, засилва лимфния ток и дренажа на лимфата и намалява отока. Интересен е фактът, че проантоцианидин въздейства и на артериалните съдове, а не само на капилярите, вените и лимфните. Проантоцианидин има изразен артериален вазодилатиращ ефект (разширяване на артериалните кръвоносни съдове). Проантоцианидин има антиспазмичен ефект. Намалява спазъма на артериите и стимулира секрецията на азотен оксид от ендотела (вътрешния съдов слой) и разширява артериолите.

ИНФАРКТ НА МИОКАРДА

Миокарден инфаркт се получaва, когато една или повече артерии, кръвоснабдяващи сърцето, (коронарни артерии) се запушат. С времето коронарните артерии могат да станат по-тесни поради натрупване на холестерол по стените им. Тези натрупвания (плаки) засягат артериите в цялото тяло. Това е атеросклероза.

По време на миокарден инфаркт една от тези плаки се разкъсва (руптурира). На мястото на разкъсването се формира тромб. Ако тромбът е достатъчно голям, може напълно да преустанови кръвоснабдяването на част от сърцето. Когато коронарните артерии са стеснени вследствие на атеросклероза, това състояние се нарича коронарна болест на сърцето. Коронарната болест на сърцето е причина за по-голямата част от сърдечните удари.

Самият “инфаркт” представлява краят на процес, който продължава няколко часа. С всяка изминала минута след началото все повече и повече сърдечна тъкан остава лишена от кислород и се влошава нейното състояние или умира. Ако кръвотокът бъде възстановен навреме, увредата на сърцето може да бъде ограничена или предотвратена.

КАРДИОКСИН ПОСТАВЯ ПОД КОНТРОЛ ВИСОКОТО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

Продуктът може да бъде съчетаван и комбиниран със съпътстваща лекарствена терапия, предписана от Вашия лекар, без опасност от странични ефекти и вреда за Вашето здраве.

ПОВЕЧЕ ЗА ПРОДУКТА - ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

https://biotica.bg/cardioxin-pri-visoko-kravno-i-holesterol


Търсене

Категории

Реклама

rr
ss
ar
pk
af
ba

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина