✅ 10% БОНУС + БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА С КОД: ZELEN ▶ ЗА ПОРЪЧКИ НАД 90 ЛВ.

От какво се получават бактерии в урината?

Как да се отървем от болката и дискомфорта без антибиотици

Уринарните инфекции са болезнени, носят осезаем дискомфорт и застарашват здравето на целия организъм. Причиняват се от бактерии, които попадат в пикочните пътища, пикочния мехур и уретрата. Мъже и жени са еднакво изложени на риск от заразяване с микроорганизми, които разстройват цикъла на уриниране и половия живот. 

Симптоматиката на инфекциите е добре позната и въпреки това - често дълго пренебрегвана, което само дава време на бактериите да се размножат и нанесат повече щети на органите ни. Болка и парене при уриниране, дискомфорт при полов акт, побъркващи сърбежи, странен цвят и мирис на урината, кървене, крампи в областта на корема, бъбреците и половите органи, гадене, повръщане, повишена изнервеност и други идват, за да покажат, че е налице възпаление и трябва да се направят изследвания. 

Най-често си патим от стафилококи и ентерококи (най-разпространени са видовете Ешерихия коли), които се заселват в пикочните канали и червата и се размножават безконтролно. Опасните продукти от съжителството ни с тях заплашват десетки органи в тялото, далеч не само тези, в които пребивават. 

От къде обаче идват бактериите в урината? Как да се предпазим от инфекциите, които носят?

Ето ги рисковите фактори, които позволяват на микроорганизмите да покосяват пикочно-половата ни система:

 • Компромисна лична хигиена и замърсяване на каналите (по-уязвима заради физиологията са жените);
 • Употреба на некачествена козметика;
 • Чест прием на антибиотици;
 • Водене на заседнал живот;
 • Разнообразен сексуален живот - честа смяна на партньорите в половия акт и твърде интензивното му практикуване отварят вратите на бактериите в уретрата. 
 • Поставяне на катетър;
 • Непълно и нередовно изпразване на пикочния мехур от урината;
 • Бременност - тялото на заченалата жена е по-уязвимо. Бременните често стават жертви на стафилококите и редовно развиват цистит, който може да в много болезнен и съпътстван с температура.
 • Диабет - покрай всичките тегла от заболяването, при диабетиците често се откриват бактерии в урината.
 • Камъни или песъчинки в бъбреците. 
 • Консумация на замърсена вода.

ПОБЕДА НАД ВРЕДИТЕЛИТЕ

Когато станем жертви на опасни инфекция, придружена с температура, треска и силни болки доктори могат да предпишат антибиотично лечение. Както е добре известно обаче, тази терапия има сериозни странични ефекти и в повечето случаи оставя широко отворени вратите за нови бактерии в урината и пикочната система като цяло.

Можем да избегнем антибиотиците и да се обърнем към естествените лекове, като билки против паразити и бактерии. Такива, за щастие, има в изобилие. Ето най-ефективните:

 1. Червена боровинка - най-известния борец срещу бактериите в урината. Сокове с участието на червената боровинка помагат за пречистване на пикочния мехур и уретрата. Плодовете са много кисели, затова понякога се ползва концентрат. 
 2. Черна боровинка - също ефективна срещу проблеми в уринарния тракт. 
 3. Полски хвощ - Сред билките чудеса на България полският хвощ се откроява като една от най-полезните за бъбреците и хигиената на пикочните пътища.
 4. Мечо грозде - още ацтеките го разпознавали като топ лек за цистит и други инфекции, предизвикани от бактерии в урината и пикочно-половата система. 
 5. Жълт кантарион - използва се активно при чести позиви за уриниране, парене и интензивни болки около гениталиите. 
 6. Джинджифилът - освен че действа превантивно срещу всякакви микроорганизми в урината, той помага вече наличните вредители да се изведат от тялото.
 7. Тиквени семки - стимулират пречистването на червата и пикочните канали, елиминират паразитите и техните яйца. 

Биотика разполага с продукт, зареден с натурални екстракти от най-силните билки срещу бактерии в урината. УРОКСИН на силно намалени цени може да намерите в онлайн магазина за 100 % био добавки - Biotica.bg. За цялостна защита на тялото срещу бактерии, паразити и гъбични инфекции може да се доверите на продукта звезда в портфолиото на Биотика - ПАРАЗИТАКС. Той гарантира цялостен детокс и трайна защита от повторна поява на микроорганизми в урината.Търсене

Категории

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина