❄ КОЛЕДНИ ПОДАРЪЦИ ❄

Направете като мен и забравете торбичките под очите

2023-10-02
784
0
Biotica

Ето как успях да си върна свежестта, красотата и здравия вид на лицето

“С години се борих с увиснала и подпухнала кожа под очите. Изглеждах състарена, немощна, болнава и всички ме питаха какво ми е и защо изглеждам така. Дори ме мислеха за алкохоличка.

Пробвах какво ли не, но ефектът беше временен. После отново се събуждах с т.нар. “торбички”. За капак с времето започнах да се сдобивам и с тъмни кръгове. Тогава разбрах - само едно мазило или дълъг сън няма да спасят кожата и лицето ми. Разучих и разбрах - подпухналата и увиснала кожа не е страшна, но издава проблеми със здравето, които сме склонни да неглижираме.

Тук споделям стъпките, които предприех, за да си върна свежестта и младостта на лицето, самочувствието и настроението”. 

Вероника е само на 32, но се бори с подута, набръчкана и грозно пигментирана кожа с години. В началото тя, както и много от нас, си мисли, че торбичките, сенките и грубите бръчки са продукт само на стрес, недоспиване и преумора. Истината е обаче, че задържат ли се с месеци, тези дефекти показват системен проблем със здравето, който не се отнася само до временно изтощение.

Ето какво може да се крие зад грозотата под очите ни:

  • Бързо стареене на кожата - за съжаление, феноменът не е запазена марка за хората от третата възраст. С бързо застаряваща кожа се събуждат днес все по-млади жени в резултат на нездравословния начин на живот и неглижирането на системни здравни проблеми. В резултат кожата около очите, която е една от най-нежните по нашето тяло, започва бързо да се отпуска и деформира, променяйки целия облик на лицето. За да я подхраним и направим по-еластична и бляскава, е добре да се доверим на козметика с чист природен състав и доказана ефективност, която няма да нанесе странични ефекти при дълготрайна употреба. Добро решение е и употребата на качествени базови масла (черен кимион, шафранка, макадамия и др.), които от дълбока древност пазели тайната на дългата красота и били привилегия на легендарната Клеопатра.
  • Алергии - възможно е зад разпада на кожата по лицето да стоят неразкрити алергии. Ако имате такива съмнения, трябва незабавно да се посъветвате с добър дерматолог и да се направят нужните изследвания. Често зад подпухналата кожа стоят и хранителни непоносимости към определена група продукти. Най-често нетолерантност се открива към месо, млечни продукти, цитрусови плодове, яйца или глутен. При констатирана чрез изследване непоносимост, храната се изключва от диетата за период от 6 месеца до 3 години според препоръките. В резултат е вероятно да изчезнат и торбичките.
  • Задържане на вода и прекомерна консумация на сол - двата процеса са свързани, тъй като приемът на твърде много сол води до задържане на вода и подуване на кожата. Ограничете консумацията на сол и решете проблема с отводняването с натурални продукти.
  • Злоупотреба с алкохол и цигари - малко нещо могат да гарантират разпада на нежната кожа под очите както системното пушене и пиене на алкохол. Генезисът и на тъмните кръгове, както и на преждевременното състаряване също е свързан с двата вредни навика. 
  • Системно лишаване от сън - недоспиването се изписва на лицата ни и кара кожата да старее с бързи темпове.
  • Кожни и автоимунни заболявания - нарушения в дейността на щитовидната жлеза, хормоналния дисбаланс и вече развитите кожни проблеми като псориазис и контактни дерматити може да стоят зад упоритото застояване на торбичките и кръговете под очите ни.
  • Генетична предразположеност - доказана е наследствената връзка при образуване на кожни дефекти в областта на очите. Затова, ако родителите ви или други близки кръвни роднини имат такъв проблем, вземете превантивни мерки, като ограничите вредните навици и използвате чиста натурална козметика и за подмладяване и възстановяване на кожата на лицето.

“Спасих лицето и младостта на кожата си със системен подход и промяна на житейските навици. Спрях цигарите, консумирам алкохол само по поводи и в умерени количества, почти не добавям сол в ястията си и премахнах 3 групи храни, към които установих непоносимост. 
Резултатът беше пълно изчезване на торбичките и кръговете след само 2 месеца. От тогава поддържам еластичността и свежестта на кожата си с Beauty Ritual на Биотика, като от време на време нанасям и масло от черен кимион. Така успях да премахна някои от упоритите фини бръчици, които ме състаряваха с поне 10 години.

Направете като мен - не е страшно, не изисква много усилия, а повярвайте ми - ще ви се отплати, като се погледнете в огледалото!”, призовава ветеранът в битката с отпуснатата кожа по лицето Вероника.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
special
kozmetika
magazin

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Масло от “дървото на живота” днес лекува всички дихателни инфекции и рани в цял свят Не други, а ..

2023-10-25 09:55:32

Спрете катарактата и глаукомата, преди да ви отнемат зрението Ако преди 20 години нашите очи са с..

2023-10-23 13:53:05

Направете първата крачка още сега! Есента и бавно настъпващата след нея зима носят десетки опасни..

2023-10-23 13:40:25

Хроничният запек е често срещан проблем при съвременния човек. Засяга хора на всяка възраст, без изк..

2023-10-21 14:50:49

Приложете ги веднага, преди да стане късно Сезонът на коварните грипове и екстремните предизвикат..

2023-10-21 10:40:47

Не чакайте да мине от само себе си - вземете мерки веднага По нашите ширини за проблеми в зоната,..

2023-10-21 10:34:24

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56