▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Миома - симптоми и лечение

2024-05-27
400
0
1-3 мин.
Миома - симптоми и лечение

Как да се борим със средства от природата и да успеем 

Заболяванията на женската полова система, причините за тях, симптомите,  превенцията и лечението им са обект на динамични изследвания и нови теории през последните години. 

Как, кога и къде се появяват, какво могат да причинят, за дамите от коя възраст са най-характерни, съществуват ли начини активно да се предпазят от тях с изцяло натурални средства - отговори на тези и други въпроси ще потърсим в тази статия, посветена на една от най-коварните женски болести - миома.

 

Какво е миома на матката?

Това е доброкачествено туморно образувание, което се оформя покрай мускулатурата на матката. Смята се, че най-често миома се открива при жени на възраст между 40 и 50 години, но това не изключва образуването им в по-ранни или по-късни периоди в развитието. 

Оформят се като възли, които нарастват по размери с времето. Ако добият по-сериозни размери, започват да притискат репродуктивни органи. Така на практика миомите причиняват безплодие. 

В зависимост от своето разположение около лигавицата и мускулите на матката, образуванията се делят на: субмукозни (възелът е под лигавицата), субсерозни (под външната обвивка на органа) и интрамурални (растящи в самата мускулатура).

Трудно е да се изолира категорична причина за развитие на миома. Установено е, че туморното формирование се среща по-често при жени с хормонални проблеми и генетична предразположеност. Доказват се и причинно-следствени връзки между наличието на образуванието и специфики в начина на живот.

 

Признаци и симптоми 

Важно е да се отбележи, че понякога наличието на миома в матката може да бъде напълно безсимптомно, особено в начален стадий. Обичайно за появата на опасното образувание се научава, когато е набъбнало на размери и причинява осезаем физически дискомфорт, притискайки околните органи. 
Все пак съществуват ранни признаци и симптоми, които подсказват за образувана миома. 

Ето най-разпространените:

 • Болезнен и продължителен запек - получава се, когато туморът притисне ректума и не позволи необходимото изхождане. Състоянието е непосредствено опасно за живота;
   
 • Мъчителна тежест в областта на стомаха - при усещане за външно тяло, тежест или топка в корема, веднага направете консултация и изследвания;
   
 • Системна менорагия - при наличие на миома под вътрешната маточна стена (ендометриума) се предизвиква много обилно кървене, съпроводено с болки и дискомфорт по време на месечния цикъл. Наблюдават се и случаи на метрорагия - аномалия, при която кръвоизливи се получават и извън рамките на редовната менструация;
   
 • Болки по време на секс;
   
 • Крампи и болезнени схващания в областта на кръста;
   
 • Тежест и болки при сядане и ставане;
   
 • Натрупване на газове в чревния тракт (метеоризъм);
   
 • Пробождания и чувство за тежест под ребрата. 

 

Забранени храни при миома

Тъй като става дума за тумор, за превенцията и лечението му трябва да се установи режим на хранене без никакви канцерогенни вещества. Изхвърлете от менюто всички колбаси, мазни и тлъсти меса, пържените храни, маргаринът и маслото. Консумацията им само ще стимулира растежа на ракови клетки. 

За да има организмът съпротивителни сили срещу разрастването на миома, приемайте повече изделия, които насърчават изхвърлянето на токсините от тялото и стопират възпроизводството на ракови клетки.

 Силно се препоръчват  продукти със съдържание на целулоза (бобови култури, ориз, зърнени храни изделия), пресни сурови ядки, източници на омега-3 мастни киселини, витамини, минерали, свежи фибри и антиоксиданти. 

Не позволявайте натрупването на излишни килограми в период  на лечение от миома. Затлъстяването усложнява възстановителните процеси.

 

Хранителни добавки с турта и невен - превенция, лечение и възстановяване след операция 

Макар стандартно миомите да се третират с хормонални препарати за свиване или директно с операция за отстраняване (в зависимост от размера, местоположението, симптомите и етапа на развитие на тумора), на появата, растежа, симптомите и развитието им успешно може да се повлияе с чисти природни лекове.

Съществуват билки с доказани свойства да съдействат за стопиране на растежа на образуванията. Класацията водят градинските растения турта и невен. Заедно, те дават перфектната билкова комбинация за унищожение на миома. Затова Биотика залага на чисти ексракти от тях в своя звезден продукт за женско здраве и хормонален баланс - УОМАНИКСИН ПЛЮС

В съчетание с инозитол, бал равнец, полски хвощ и петопръстник, градинската турта и невенът в състава на мощните билкови таблетки оптимизират състоянието на маточната мускулатура, регулират естествено половите хормони, без да позволяват излишък на естроген (който подхванва раковите клетки), връщат баланса при месечния цикъл, подобряват тонуса, настроението и премахват дискомфорта в периода преди и след настъпване на менопауза.  

УОМАНИКСИН ПЛЮС е подходящо решение и за поддържаща терапия след претърпяна операция на отстраняване на миомни възли, тъй като спомага за регулация на “разбърканите” от заболяването и интервенцията хормонални нива. 
За подкрепа в този период и особено в помощ на евентуални репродуктивни проблеми вследствие на миома, отлична алтернатива е и ХЕПИ УОМАН с богато съдържание на турта, червена детелина, фолиева киселина и цинк. 

Тези и още много натурални продукти за женско здраве са налице на трайно ниски цени през цялата година в онлайн магазин Biotica.bg.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
special
magazin
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Исхемичната болест на сърцето е заболяване, което настъпва по-късно сред жените. Въпросът обаче не с..

2019-11-07 15:54:12

Смених хапчета и козметика с оранжеви цветчета от градината “Научавайки за лечебните ползи от нев..

2023-08-02 10:45:25

Д-р Радослав Начев е специалист по пневмология и фтизиатрия и медицина на съня. Той е един от шестим..

2019-12-03 10:12:16

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56