SUMMER SALE ⛱ 30% ОТСТЪПКА НА СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ ПРОДУКТИ

Китайски билки и традиционната китайска медицина лекуват подагра

Традиционната китайска медицина използва китайски билкови лекарства, акупунктура и други по-малко известни способи в лечението на голямо разнообразие от заболявания, включително на подаграта. Китайската медицина има хилядолетна история и е уважавана в целия свят като алтернатива на конвенционалната западна медицина. Според акупунктуристът, практикуващ традиционна китайска медицина Саймън Бекър, клинично изследване, проведено от Жан Мин и Тиао Понг в Китай за сравняване ефикасността на западните лечения на подаграта с използването на китайски билки при подагра показва, че резултатите на ‘… двете лекувани групи – едната, взимаща китайски лекарства, а контролната група – стандартни западни лекарства, били в основни линии еднакви (94.2 процента срещу 94 процента) Единствената забележима разлика между двете групи е в това, че контролната група, участниците в която получавали западни лекарства понесла много странични ефекти за разлика от лекуваната с китайски билки група, в която нямало странични ефекти’. Според Бекер китайските билки не причиняват опасни странични ефекти когато се приемат под подходящия надзор от страна на опитен натуропат.

Изследване, публикувано през 2004 г в списанието Journal of Ethnopharmacology съобщава за това как китайското билково лекарство Ермиао уан, съдъращо корени от китайската билка Atractylodis Lancea и кора от китайски филодендрон (Cortex Phellodendri), намалява подуването и отоците; и че то се използва в Китай за лекуване на пациенти с подагра, както и на хора, страдащи от хиперурикемия или повишени нива на пикочната киселина. Тази формула може да се набави от китайските хербалисти и лечители и трябва да се използва единствено под надзора на квалифициран в източната медицина лекар.


Специално напомняне: Моля обърнете внимание, че черешите са много ефикасен лек за предотвратяване на пристъпите на подаграта.


Кърпикожух

Кърпикожухът произвежда алкалоидите колхицин и колхикозид, които и двата имат аналгетични и диуретични свойства, облекчаващи болките при подагра, възпаление и оток, както и задържането на вода около засегнатите стави. Колхицин съдържат и конвенционалните фармакологични лекарста за лечение на подагра. Пациентите, пиещи колхицин под каквато и да било форма трябва да са под внимателното наблюдение на опитен лекар поради нивата на токсичност на този алкалоид.


Глухарче

Друга билка, използвана за облекчаването на болката при подагра, както в традиционната китайска медицина, така и в западната билкова медицина е глухарчето. Билкарите използват глухарчето заради неговите диуретични и противовъзпалителни свойства. Правете си чай или го използвайте като билкова лапа за външно прилагане при подагра. Глухарчето също така намалява подуванията и отоците около ставите. То стимулира изхвърлянето на пикочната киселина – причината за подагрозен артрит.


Корен от репей

Коренът от репей намалява възпалението и отичането на тъканите. Той се предписва при отекли тъкани около ставите и като естествен диуретик, който помага за спадането на отока. Сварете корена на чай или го използвайте като лапа външно. Коренът е ядивен и може да се свари както се варят моркови или пащърнак или да се яде суров в салати. Обърнете внимание, че са забелязани неблагоприятни реакции при използването му външно като обриви или контактен дерматит.


Кръвопускане с вендузи

Макар че не е популярно на запад и излезе от мода преди повече от сто години, кръвопускането или вендузите отново се използват в Китай в лечението на подаграта се съобщава в списанието Journal of Traditional Chinese Medicine през 2010 г. Проведено е изследване с 34 участници, страдащи от остра форма на подагра с използването на вендузи за кръвопускане в комбинация с китайски билки. Резултатите показват, че в 21 от 34те случая е имало подобрение при използването на този метод на лечение, което се смята за удовлетворяващо лечение за подагрозния артрит. Консултирайте се с опитен лекар и в никакъв случай не се самолекувайте, използвайки кръвопускане с вендузи при подагра.


Подаграта е вид артрит, причинен от натрупването на пикочна киселина в ставите.

Острата форма на подаграта е болезнено заболяване, което обикновено засяга една става.

Хроничната подагра се проявява епизодично с болки и възпаление и може да засегне повече от една става.


 ПОДАГРОФИКС е комплекс от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които съдейства при:
 • Подагра;
 • Заболявания на опорно-двигателната система;
 • Хора, предразположени към задържане на пикочна киселина в организма;
 • Болки в ставите, кръста и костите;
 • Ограничена подвижност и скованост в ставите;
 • Проблеми в ставния апарат и пикочо-половата система;
 • Подходящи са при хора, предразположени към задържане на пикочна киселина в организма;

КРИСТАЛИТЕ НА ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА

Оказва се, че поради липса в организма на функционална /работеща/ уриказа, кристалите на пикочната киселина не могат да се разтварят в телесните течности и не могат да напуснат организма. С времето се натрупват и предизвикват тежки увреждания на:
 • черния дроб
 • бъбреците
 • ставите /хронична подагра/
Кристалите се образуват постоянно, дори когато пикочната киселина е в средата на нормата, и това е нормален процес. Натрупвайки се основно между ставните повърхности, те се явяват постоянен дразнител на ставните повърхности и основна причина за тяхното износване.
От друга страна, пикочната киселина се смята за важен антиоксидант в кръвната плазма на хората. Основните функции на антиоксидантите са унищожаването на свободните радикали в организма като токсини, тежки метали, токсични съединения, които отделят отровни оксиди и застрашават организма от пагубни болести. Те се свързват със свободните радикали и спират вредното им влияние върху организма. Антиоксидантите не само унищожават свободните радикали, но и подобряват физиологията на организма, като го предпазват от вируси, бактерии, токсични вещества и подобряват работата на имунната система. Поради тези причини намаляването на количеството на пикочната киселина в организма не е желателно, защото води до намаляване на антиоксидантната защита на организма и това може да доведе до проблеми от съвсем друго естество.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ ПОДАГРОФИКС?

Хора, предразположени и страдащи от:
 • Задържане на пикочна киселина в организма;
 • Болки в ставите, кръста и костите;
 • Ограничена подвижност и скованост в ставите;
 • Отоци;


ПОДАГРОФИКС МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК

https://biotica.bg/podagrofix-visokoefektiven-pri-podagrichni-krizi-i-hronichna-podagra

Търсене

Категории

Реклама

ar
af
rr
ss
pk
ba

Свързани продукти

Отзиви

Все още няма отизиви за тази новина