Какво се пие при болки в яйчниците

2022-07-27 09:25:45
1307
0
Biotica

Опасните симптоми, които не трябва да пропускаме и естествените начини за лечение

Поликистозните яйчници за някои жени са орисия, с която се борят цял живот. Остри болки, вагинални секрети с неприятен мирис и поражения върху репродуктивните функции на организма са най-честите симптоми на хронични проблеми в тази област.

Възпаление на яйчници може да се предизвика от много фактори. Сред тях са системно лош хранителен режим, тежък дисбаланс на половите хормони в тялото, употреба на тежки лекарства (които компрометират имунитета) или чест прием на антибиотици, нередовен сексуален живот, честа смяна на партньорите в акта, заразяване с полово предавани болести, претърпени интервенции при акушер-гинеколог (аборт, кюретаж). 

Жизненоважно е да се следят симптомите, които издават проблеми с яйчниците. Колкото по-бързо се  адресира проблемът, толкова по-вероятно е да се овладее, преди да стане хроничен и да засегне репродуктивната система. 

СИМПТОМАТИКА НА АНОМАЛИИ ПРИ ЯЙЧНИЦИТЕ:

 • нередовен месечен цикъл - твърде дългата или твърде кратка продължителност на цикъла, както и резките промени в обилността на течението и съпровождащите го симптоми (остри болки под корема, виене на свят, повръщане, загуба на тонус и енергия) са червен флаг за проблем с яйчниците. Сигурен маркер са и силните амплитуди в овулацията - необясними промени в периода, когато настъпва и интензивността й. 
 • чести парещи болки в долната част на корема, кръста и областта около таза;
 • неприятно вагинално течение с остра миризма;
 • болка при уриниране;
 • кървене в периода преди редовната менструация;
 • болезнени усещания по време на полов акт (понякога съпроводени с кървене);
 • общо неразположение, загуба на равновесиe, нервност, разстройство на съня.

Лечението на възпалителни процеси и болки в яйчниците зависи от причините за появата им и степента на развитието им. Задължително трябва да се посети лекар, за да се установи налице ли е опасна инфекция и налага ли се интервенция за спиране на процеса. Специалистът трябва да изследва и генезисът на проблема. Ако той е свързан с някои от рисковите фактори, които вече споменахме, това ще предопредели нужния курс на лечение впоследствие. 

При неналичие на тежки медицински предпоставка за болки в яйчниците, към традиционното лечение може да се добави прием на натурални лекове за женски болести и неразположения с доказана ефективност. Може да звучи лесно, но е факт, че някои храни, растения и билки имат свойства самостоятелно да неутрализират болезнените състояния и действат превантивно за повторната им поява. Приемът им в естествен вид или под формата на добавки в по-дълъг период от време (2-3 месеца) има оздравителен ефект върху функциите на половата система, спомагайки за установява на хормонален баланс и елиминиране на рискови фактори от средата.

Ето някои ефективни природни решения срещу болки в яйчниците:

 • Лайка и невен - чай от този билков микс не само ще облекчи болезнените спазми, но и ще прогони опасните бактерии, които заплашват женските органи. Напитката действа успокояващо, антисептично и антимикотично.
 • Тинктура от бял равнец - чудната билка, която е щедро “разсипана” по нашите поля и планини, може да се ползва както за отвара, която да пием, така и за билков разтвор за вана, в който да накиснем тялото и бързо да облекчим болките в таза. 
 • Градинска турта - красивото бабино цвете от градината е популярен илач за женски болести. От векове се използва кръвоспиращо за тежък цикъл, но облекчава още поредица гинекологични проблеми, сред които и симптоми на кисти и миоми в яйчниците.   
 • Полски хвощ - друг “диамант” в народната медицина, който регулира дейността на яйчниците, има силно противовъзпалително действие и пази женската полова система от тежки заболявания и аномалии.
 • Овчарска торбичка - със силния си спазматологичен ефект неутрализира болките в малкия таз спомага за възстановяване на хормоналния баланс. Действа силно противовъзпалително и елиминира болките. Тинктурата от билки за менструални болки намалява кървенето и спомага за по-лек менструален цикъл

Независимо дали гоните успокояващ ефект, намаляване или облекчаване на спазмите или търсите дълготрайна протекция за половата система, изброените натурални илачи са доказано ефективни за ползване в тази битката за женско здраве. Дълготрайният им прием води до стимулиране на оздравителните сили в тялото и регулира качествено крехкия баланс на половите хормони при дамите. 

Комбинация от полезни природни решения предлага продуктът чудо, комбинация от билки за женско здраве в портфолиото на Биотика - Уоманиксин. Той съчетава силите на няколко натурални илачи за справяне с болки в яйчниците, кисти и миоми, нередовна менструация и репродуктивни проблеми. Прием в рамките на 3 месеца гарантира подобрен хормонален баланс и превенция срещу много болезнени състояния на женската полова система. Още продукти за женско здраве с натурален произход и на ниски цени може да откриете в онлайн магазина Biotica.bg.


Търсене

Категории

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

От изгаряне до запек - ето как да се лекуваме с растението Над 300 са видовете от растението ал..

2022-12-01 16:15:01

Стероидната билка възстановява тялото, зарежда с полова мощ и подобрява сперматаСтотици натурални ел..

2022-11-29 17:04:21

Изумителното биле е признато за едно от най-ефикасните на планетата Тайните в природата нямат к..

2022-11-16 15:28:23

Няма да повярвате какво се случва с тялото, ако го храните редовно с пикантния зеленчукС чесъна сред..

2022-11-10 16:52:53

“Зеленчукът на красотата” премахвал лошия дъх и телесните зловония в Древна Гърция Като чуете з..

2022-11-08 14:16:42

Тези прости билкови отвари хранят имунитета и пестят пари в аптекатаЦветната есен е без съмнение вре..

2022-11-03 16:25:31

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Не е тайна, че много жени често страдат от цистит – особено по време на студения сезон. Често уринир..

2019-08-24 13:32:40

Постигнете баланс между хормони и килограми само с натурални средстваВсички знаем, че за едни хора о..

2022-09-12 12:16:12

Кога да започнете да се грижите за артериите? Ако никога не сте го правили, време е да побързате. Ко..

2019-08-23 11:14:00