▶ 5% БОНУС ЗА ВСИЧКО С КОД BLACK ДО 30.11.

Какви са ползите от котешкия нокът?

2019-12-13 09:52:10
80
0
Biotica

Какво знаем за билката котешки нокът и ползите й?

Котешкият нокът е много добре позната билка още от древността. Първата цивилизация, която я е използвала, е била тази на инките. Тогава те са я използвали като традиционно средство за лечение на възпаления, ревматизъм, стомашни язви, дизентерия и дори тумори. Котешкият нокът също бил използван като част от традиционната медицина на южноамериканските народи за лечение на артрит, чревни оплаквания и рани. Едно от най-впечатляващите свойства на котешкия нокът е неговата научно доказана способност да възстановява увреденото ДНК.

Котешкият нокът е една от най-добрите антивирусни билки за стимулиране на имунната система и за стопиране на инфекциите. Тази мощна билка не е само антивирусна - тя също има противовъзпалителни, антимутагенни и антиоксидантни свойства. Тези свойства, благоприятстващи здравето, правят билката част от естественото лечение на много здравословни проблеми като артрит, алергии, астма, диабет, синдром на хроничната умора, рак, вирусни инфекции, язви, хемороиди и други.

Котешкият нокът може да помогне на тялото срещу много сериозни здравословни проблеми. Той помага на организма да премахне свободните радикали, които причиняват клетъчни увреждания. Свободните радикали допринасят за редица важни здравни проблеми, като сърдечни заболявания и рак. На практика, почти 80% от всички болести в организма са причинени от вредното влияние на свободните радикали. Изследванията показват, че котешкият нокът може да стимулира имунната система, като разшири кръвоносните съдове и стопира вредното влияние на свободните радикали.

История на растението и полезни съставки

Котешкият нокът е дървесна лиана, която расте в тропическите райони на Централна и Южна Америка. Нейното специфично име идва от характерните шипове, които са оформени точно като котешки нокът и чрез тях лианата се захваща за дърветата. Котешкият нокът расте до около 30 метра, а понякога и повече. Съществуват два вида котешки нокът - Uncaria tomentosa и Uncaria guianensis, които имат различни свойства и медицински употреби. Uncaria tomentosa е по-разпространената форма, защото има повече лечебни свойства за организма, докато Uncaria guianensis се използва традиционно за лечение на открити рани.

Котешкият нокът е пълен с полезни растителни химикали. Смята се, че съдържа над 30 лечебни съставки, включително най-малко 17 алкалоида, заедно с гликозиди, танини, флавоноиди, стеролови фракции и други съединения. Всички тези фитонутриенти подпомагат здравето на организма.

 7 невероятни ползи от котешкия нокът за тялото

 • Бори се с артрита и други костни проблеми
 • Бори раковите и туморните клетки
 • Възстановява увреденото ДНК
 • Намалява високото кръвно налягане
 • Повишава имунната функция
 • Бори херпесите
 • Подобрява храносмилателните проблеми

ЕКСТРАКТ КОТЕШКИ НОКЪТ

В химическия състав на растението котешки нокът влизат 17 различни алкалоида, танини, флавоноиди, стероли и други вещества. Котешкият нокът съдържа оксиндол-алкалоиди, които имат доказана биологична активност. Екстрактът от котешки нокът стимулира процесите на възстановяване на увредената ДНК, което може да намери приложение в периода след прилагане на химиотерапия и лъчетерапия. Има шитоко приложение в билкотерапията. Прилага се за повишаване активността на имунната система и потискане възпалението. Освен на алкалоиди, котешкия нокът е богат и на флавоноиди, на които се дължат биологичните ефекти на растението – мощно антиоксидантно, противовъзпалително, антисептично, хепатопротективно диуретично и детоксикиращо деиствие. Котешкият нокът притежава свойството да прочиства токсините от червата и кръвта, което го превръща в ефикасен лек при болести на дебелото черво и храносмилателната система. Особено ефективен в комплексното лечение на артрити, заболявания на дихателните пътища, простатит, възпалителни заболявания на женската полова система, нарушения на менструалния цикъл и др.

ПРЕДИМСТВАТА НА СЕЛ КЛИЙНЪР

 • Усещане за лекота и чистота както на физическо, така и на психическо ниво;
 • Поддържане ежедневно нормалното функциониране на целия организъм;
 • Подобряване функцията на органите и системите в тялото, отстранявайки токсичните вещества;
 • Добри резултати дори и при хора, водещи крайно нездравословен начин на живот, включително и при зависимости, неправилно хранене, липса на физическа активност и стрес;
 • Работи като вакумна помпа, като допринася за премахване всички отпадъци от тялото;
 • Комбинация е от напълно естествени и натурални съставки, гарантиращи максимално усвояване. Без странични ефекти;а

ОЩЕ ЗА ЦЕЛ КЛИЙНЪР МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

https://biotica.bg/cell-cleaner-za-prechistvane-na-kravta-i-limfata

Търсене

Категории

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Стероидната билка възстановява тялото, зарежда с полова мощ и подобрява сперматаСтотици натурални ел..

2022-11-29 17:04:21

Изумителното биле е признато за едно от най-ефикасните на планетата Тайните в природата нямат к..

2022-11-16 15:28:23

Няма да повярвате какво се случва с тялото, ако го храните редовно с пикантния зеленчукС чесъна сред..

2022-11-10 16:52:53

“Зеленчукът на красотата” премахвал лошия дъх и телесните зловония в Древна Гърция Като чуете з..

2022-11-08 14:16:42

Тези прости билкови отвари хранят имунитета и пестят пари в аптекатаЦветната есен е без съмнение вре..

2022-11-03 16:25:31

Тайната на красивия поглед не е в скъпите процедури и тежката козметикаГрижите за косата при дамите ..

2022-11-02 16:00:20

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Не е тайна, че много жени често страдат от цистит – особено по време на студения сезон. Често уринир..

2019-08-24 13:32:40

Постигнете баланс между хормони и килограми само с натурални средстваВсички знаем, че за едни хора о..

2022-09-12 12:16:12

Кога да започнете да се грижите за артериите? Ако никога не сте го правили, време е да побързате. Ко..

2019-08-23 11:14:00