Подарък при поръчки над 150 лв.

Какво представляват скрабовете за тяло и с какво са полезни за нашата кожа?

2023-07-18
431
0
Д-р Валери Узунов
1-3 мин.
Какво представляват скрабовете за тяло и с какво са полезни за нашата кожа?

Възможно ли е едновременно да почиствате, оздравявате и разкрасявате фигурата - научете сега

Използвате висококачествени козметични продукти, но кожата ви не е в задоволително състояние? Усещате я груба, неравна, наранена и суха? Различни пигментни петна се задържат дълго, а изгаряния и наранявания не заздравяват достатъчно бързо? Целулитът просто отказва да изчезне, независимо от усилията, които полагате? Решение на всички изброени естетически и здравни проблеми има.
За да “нахраните” и почистите правилно своята кожа в разгара на горещите летни дни и нощи, когато ефирното (а често - и оскъдно) облекло е почти изискване, заложете на натурални скрабове за тяло с проверен биологичен състав и произход като предложенията на Биотика, налични сега на трайно намалени цени. Преценете проблема, с който се сблъсквате, и намерете точния ексфолиант, за да го адресирате. 
Мисията на всички добре заредени с масла и витамини скрабове за тяло е да осъществят дълбочинни почистващи процеси, чрез които от повърхността на кожата се отстраняват натрупаните мъртви клетки. Те остават върху нея вследствие на активна употреба на кремове, мехлеми, душ гелове и всякакви други мазила и лосиони. Наличието на мъртви клетки намалява драстично способността на нашата кожа да се регенерира и освежава, като на практика я “задушава”. Същото се касае и за натрупването на прекомерно количество себум в порите, които се нуждаят от ежедневно “отпушване”. Отстраняването на двата дефекта улеснява дълбочинната хидратация, която възвръща свежия вид и еластичност на епидермиса, като го прави устойчив на климатични и токсични влияния. Тук на помощ идват именно ексфолиантите.
Освен за овлажняване при сухота, скрабове за тяло се препоръчват и при мазна кожа. В повечето случаи причината за нейното омазняване е трайно задържане на влага, гарнирано с недобро ежедневно почистване. При наличие на омазняване, можете да опитате скрабове за тяло с наличие на по-твърди частици, които по интензивно премахват замърсяванията и мъртвите клетки. Ако пък кожата ви е по-чувствителна, трябва да заложите на ексфолиант с по-ефирна текстура и подхранващи масла
Същото важи и при суха, наранена и нуждаеща се от хидратация кожа. Тогава може да се огледате за съдържание на деликатни и базови масла от ядки, витамини, плодове и успокояващи екстракти от билки (като лайка, мента, алое) в състава на използваните скрабове за тяло. Така ще успокоите епидермиса и ще го почистите деликатно и трайно. 
Любопитно е, че със скрабове за тяло се борят и други проблеми на кожата - като целулит, например. Ако ексфолиантите се използват правилно и се прилагат старателно върху засегнатите зони, те спомагат ефективно за разбиване и премахване на мастните депа. За борба с наличието на “портокалова кожа” особено ефективни са скрабове за тяло с по-твърди частици и морски соли.
Освен правилен подбор на ексфолиращ продукт, е важно да знаем и генералните принципи за ефективното им използване.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ СКРАБОВЕ ЗА ТЯЛО?

▶ Нанасяйте продукта само върху добре овлажнена (мокра кожа);
▶ Използвайте малко количество от избрания ексфолиант;
▶ Разтривайте с енергични масажни движения, като според вида на кожата преценявате колко силен натиск да оказвате (ако е налице прекомерна сухота и лесна разранимост кожният масаж трябва да е енергичен, но лек); Във всеки случай кожата по тялото е по-груба и издръжлива от тази на лицето. 
▶ Изплакнете обилно вода най-късно до 5 минути след направения масаж със скрабове за тяло;
▶ Старайте се да ексфолиантът да не попада в областта около очите и да не погълнете част от него погрешка. 
▶ Ако забележите неприятни кожни реакции, уверете се, че не сте алергични към някоя от съставките в избрания продукт и проверете дали изобщо е подходящ за вашия тип кожа.

Редовната употреба (от 2 пъти дневно до 3 пъти седмично) на скрабове за тяло доказано подобрява тонуса и здравето на кожата, а и стимулира естественото производство на колаген, който поддържа еластичността, издръжливостта и свежия вид. 
Масажът с биологично чисти ексфолианти има способността да разтоварва тялото от натрупания през деня стрес в мускулатурата. Употребата им значително подобрява и действието на всеки мехлем, балсам или крем, който използваме за нуждите на своята кожа. 
Смята се, че със скраб можем да се отървем и от упоритите враснали в кожата косъмчета, които загрозяват тялото и предизвикват неприятни подувания. 
При подбора на скрабове за тяло през лятото можем да потърсим продукти със съдържание на витамини и есенциални масла, които предоставят естествена защита за кожата от вредните слънчеви лъчи, като паралелно, разбира се, осигуряват нужната дълготрайна хидратация.  
В заключение, ексфолиантите представляват едновременно продукт за ежедневно хигиенизиране (почистване на нови и упорити замърсявания) и мехлем за оздравяване на проблемната кожа. Незаменими за красотата и съвършеното здраве на тялото.   
Скрабове и други натурални продукти за красота и здраве може да намерите в онлайн магазин Biotica.bg.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

magazin
kozmetika
special
bilkovi tinkturi

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Масло от “дървото на живота” днес лекува всички дихателни инфекции и рани в цял свят Не други, а ..

2023-10-25 09:55:32

Спрете катарактата и глаукомата, преди да ви отнемат зрението Ако преди 20 години нашите очи са с..

2023-10-23 13:53:05

Направете първата крачка още сега! Есента и бавно настъпващата след нея зима носят десетки опасни..

2023-10-23 13:40:25

Хроничният запек е често срещан проблем при съвременния човек. Засяга хора на всяка възраст, без изк..

2023-10-21 14:50:49

Приложете ги веднага, преди да стане късно Сезонът на коварните грипове и екстремните предизвикат..

2023-10-21 10:40:47

Не чакайте да мине от само себе си - вземете мерки веднага По нашите ширини за проблеми в зоната,..

2023-10-21 10:34:24

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56