▶ ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ

Гинко билобата е суровина с голям потенциал за бъдещето

2021-03-23
499
0
1-3 мин.
Гинко билобата е суровина с голям потенциал за бъдещето
Екстрактът от листата на Гинко билоба се използва от хиляди години в Азия за лечение на алергии, астма и бронхит. В китайската медицина той се цени и като сърдечен регулатор, който помага при лечението на сърдечна аритмия.
За пръв път гинко билоба е внесено в Европа през 1730 г., а в Северна Америка през 1784 г. – засадено е като екзотично декоративно градинско растение близо до Филаделфия. Лечебните екстракти на гинко са сред най-често предписваните лекарства, използвани във Франция и Германия.
Гинко билоба подобрява циркулацията на кръвта в тялото, особено притока на кръв в главния мозък, стимулиращ тонуса във венозната система.Освен това употребата на екстракта води до подобряване на зрението надалеч, дава възможност за възстановяване на поражения върху ретината на окото и може да донесе облекчение на хора, страдащи от главоболие, синуизт и виене на свят.

Гинко билоба помага при редица здравословни проблеми:


При симптомите на деменция

Екстрактът от гинко билоба се препоръчва за лечение на различни симптоми на деменция (обикновено включваща деградираща деменция, съдова деменция или смес от двете), мозъчна недостатъчност, невросензорни разстройства като световъртеж, шум в ушите и симптоматично лечение на нарушения на оклузията на периферните артериални оклузии.

Срещу нарушение на кръвообращението

В случай на пост-исхемична аритмия, екстрактът от гинко има антиаритмичен ефект и предпазва тялото от окислително увреждане на артериалния поток. Това действие се дължи на инхибирането на свободните кислородни радикали, което предотвратява загубата и окисляването на аскорбат (витамин С), ендогенният антиоксидант на сърдечния мускул. Доказано е също така, че благодарение на присъствието на билобалид, гинкото може да забави началото на активирането на гликолизата по време на хипоксия на ендотелните клетки и да защити дихателните процеси, протичащи в митохондриите. Екстрактът от гинко билоба също подобрява артериалния кръвен поток, вискозитета на кръвната плазма и намалява хиперфибриногенемията. Той също така увеличава притока на кръв в кръвоносните съдове на кожата и подобрява тяхната еластичност, благодарение на което е използван в козметиката като суровина за грижа за чувствителна кожа.

За централната нервна система

Екстрактът от гинко намалява течливостта на невронната мембрана. Благодарение на това се запазва транспорта на невротрансмитера, допамин, отговорен за двигателното задвижване, координацията на движенията и мускулното напрежение, което играе важна роля в емоционалните процеси и ученето. Гинко билоба помага и за съживяване на чувствителността на рецепторите към серотонин, т.нар „Хормонът на щастието“, който влияе на настроението, съня, сексуалните нужди, импулсивното поведение и апетита. Положителният ефект на екстракта от гинко билоба върху паметта, психомоторните функции и интелектуалните способности също е важен.

Афродизиак

Също така е забелязано, че екстрактът от листа на гинко значително подобрява сексуалната функция чрез увеличаване на притока на кръв в гениталиите. 
При заболявания на зрителния нерв
Наблюдава се значително увеличение на крайната диастолна скорост в очната артерия, без странични ефекти, промени в артериалното кръвно налягане, сърдечната честота или вътреочното налягане. Това доказва, че гинко може да се използва при лечение на глаукоматозна невропатия на очната ябълка и при други исхемични заболявания на зрителния нерв.

Други дейности

Екстрактът от гинко билоба предотвратява остра планинска болест (главоболие, световъртеж, задух, гадене, повръщане и др.); чувство на студ, свързано с проблеми с кръвообращението. Той също така предотвратява отоци, както от съдов, така и от цитотоксичен произход (напр. След лъчетерапия). Приемането на препарати от гинко от хора с нарушения на кръвосъсирването или приемане на лекарства, които намаляват агрегацията на тромбоцитите (напр. Аспирин), трябва да се извършва с особено внимание. 

Екстрактът от гинко билоба се използва при лечението на много заболявания на нервната и сърдечно-съдовата системи, също и в козметиката. 


За да бъде ефикасен, стандартният екстракт на гинко билоба, трябва да се приема поне 3 месеца без прекъсване.

Сподели:

Търсене

Категории

Реклама

bilkovi tinkturi
magazin
special
kozmetika

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Ставаме сутрин и започваме да се приготвяме за работа. Веднага си спомняме, че цяла вечер сме се вър..

2020-10-09 14:22:32

Екстрактът от листата на Гинко билоба се използва от хиляди години в Азия за лечение на алергии, аст..

2021-03-23 15:12:56

Ето какво лекуват древните растения Днес водорасли се ползват еднакво активно в медицината, козме..

2024-06-15 09:40:00

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Ето ги молекулите за здраве, сила и издръжливост на господата  Днес имаме повече отговори от..

2024-06-20 09:33:00

Широко приложими и универсално ефикасни лекарства за рак все още не могат да се открият. За здраве и..

2024-06-19 11:00:00

Къде и как боли, кога ставите изтъняват Болки, схващания, сковани движения, липса на гъвкавост - ..

2024-06-18 11:17:00

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Мъките и отоците свършиха, като открих това Борите се с подаграта от години? Следвате предписания..

2023-05-23 13:13:27

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56