▶ 10% БОНУС ОТСТЪПКА С КОД: BONUS10

Какво е срив на имунната система?

2020-03-30
1037
0
Biotica

Стресът и липсата на сън водят до срив на имунната система

Българинът подценява имунната си система. Тя може да бъде срината дори от една травма при здрав човек или от продължителен стрес и недостатъчен сън. Това подчерта в интервю началникът на имунологичното отделение в столичната болница „Пирогов" проф. Фани Мартинова.

Тя уточни, че освен вирусните и бактериалните инфекции, продължителната употреба на антибиотик и недохранването също са фактори, влияещи отрицателно на състоянието на нашата имунна система. Броени дни преди 29-и април, Световния ден на имунологията, специалистът припомни, че честите инфекции, а също и гъбичните инфекции на кожата, са част от факторите, които трябва да ни подскажат, че се нуждаем от преглед при специалист.

„Най-чести причини, които могат да подтиснат имунитета, това са вирусни бактериални инфекции, също така злокачествени заболявания. Хората трябва да знаят, че една травма при здрав човек може да предизвика много тежък срив. Приложението на една продължителна антибиотична терапия, приложението на кръвопреливания - всичко това води до тежко потискане на имунната система. Не трябва да се забравят и други причини, които са свързани с недохранване, с интоксикации - най-различни отравяния", добави проф. Мартинова.

Тя подчерта, че не на последно място в нашия забързан живот трябва да отбележим и стреса: „Много често пациенти, които имат установени проблеми в техните имунологични маркери, се оказва, че нямат инфекции или някоя от другите причини, но имат един продължителен стрес, един недостатъчен сън, особено при IT специалистите, които работят нощем. Разбира се, при децата закаляване и тези процедури, свързани със здравословния начин на живот".

6 начина за подсилване на имунната система:

 • Пийте зелен чай 

Зеленият чай е богат на полифеноли и флавоноиди, които са много мощни антиоксиданти. Те помагат на тялото да се защити от редица инфекции и болести.

 • Събирайте слънчеви лъчи

Имунитетът е пряко свързан с наличието на витамин D в организма. А за да го получите, трябва да вземете възможно най-много слънчеви лъчи. Възползвайте се от всеки слънчев момент и се разходете на открито.

 • Яжте много цитруси

Имайки предвид високото съдържание на витамин С в цитрусовите плодове, по-голямата консумация със сигурност ще подсили имунната система. Смята се, че те увеличават производството на бели кръвни клетки, като същевременно помагат на организма да се бори с инфекциите.

 • Добавете джинджифил към менюто

Джинджифилът е силен антиоксидант. Той съдържа много витамини, сред които магнезий, желязо, цинк и калций. Джинджифилът помага за борба с вирусите и има детоксикиращи свойства.

 • Не забравайте меда 

Медът е универсално средство, което повишава жизнения тонус и укрепва организма. Доказано е неговото бактерицидно или бактериостатично действие (унищожава или спира развитието на бактериите), а също и противовирусният му ефект.


ИМУНИКСИН е от нов клас продукти – адюванти. Адювантите са продукти на натурална основа, които са предназначени да работят в съдействие със стандартните медицински похвати, в терапията на определени заболявания. ИМУНИКСИН е букет от билкови екстракти с доказано действие, създаден по рецептурите на акад. Хлебаров благодарение на които:

 • Подобрява работата на имунната система;
 • Възстановява на организма след боледуване;
 • Намалява на умората и ободряват;
 • Подпомага тялото при стрес;
 • Подпомага нормалната функция на вътрешните органи;
 • Притежава имуностимулиращо и антивъзпалително действие;
 • Стимулира производството на „гама интерферон“ (INF-γ)
Сподели:

Търсене

Категории

Коментари

Все още няма отизиви за тази новина

Свързани продукти

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Феноменът е деликатес номер 1 за космонавтите Ако си мислите, че динозаврите са най-старите оби..

2023-03-23 16:25:56

Край на вълчия глад, преяждането и трупането на мазниниМного хранителни добавки включват комплекси о..

2023-03-22 16:29:08

Само елита в Китай се докосвал до еликсира за красота и хормонален баланс“Кралският лечител на всичк..

2023-03-16 15:45:25

Тайната за здрав сън и свеж ум е тукБудувате с часове, а всъщност сте капнали от умора? Сънят не идв..

2023-03-15 12:58:47

Вталявате се лесно, докато тялото се пълни с енергия Строгите диети и изтощителни тренировки, с..

2023-03-14 13:12:46

Загърбете рани, бръчки и петна с чудото за съвършена кожаСвещен дар. Това е за туземците в Полинезия..

2023-03-10 15:23:38

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Глътка бабин еликсир спира кашлица, сваля кръвно и топи килограми“Баба знае най-добре” важи особено ..

2023-02-22 15:34:26

Ето как разбираме, че органът опасно затлъстява и плаче за детоксКогато мислим за заболявания и проб..

2023-02-02 12:51:56

Ето го лесния път към спокоен стомах, чисти черва и красиво тялоЗапек, разстройство, киселини, тежес..

2023-02-03 10:02:48